Γ. Βούρος στα έργα ανάπλασης στην Αγία Μαρίνα

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την συνοικία της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο ξεκίνησε”, δήλωσε ο Γιάννης Βούρος.

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, στα έργα που γίνονται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ν. Φιλαδέλφειας και περιλαμβάνουν την αστική αναζωογόνηση, ανάπλαση της οδού Λάρνακος, καθώς και τη διάνοιξη πεζοδρόμου στο Ο.Τ. 2438. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών εξασφαλίστηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Για το συγκεκριμένο έργο εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η οποία έχει ως εξής:

Όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ06 του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠ.ΕΣ. «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», ξεκίνησαν εδώ και δύο εβδομάδες οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση, ανάπλαση οδού Λάρνακος και διάνοιξη πεζοδρόμου Ο.Τ. 243β, Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας».

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γ. Βούρος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Άλσους Σ. Κοσκολέτο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ψηφιακής Μετάβασης και Πληροφορικής Η. Τάφα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποίησε αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο (μεταξύ των οδών Λαχανά και Σκρα) την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, δηλώνοντας: «Μία ακόμη δέσμευσή μας προς τους πολίτες γίνεται πράξη. Ένας πανέμορφος χώρος πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, σε λίγους μήνες και σίγουρα εντός του 2024 θα παραδοθεί στους κατοίκους της συνοικίας της Αγίας Μαρίνας. Μετά την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, τις εργασίες πέριξ του Ι.Ν., τις δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, μία ακόμη παρέμβαση σχεδιάστηκε και με την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων υλοποιείται στο κομμάτι της Βόρειας Νέας Φιλαδέλφειας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί ο καθένας πλέον αντιλαμβάνεται πως αυτά που λέγαμε πριν μερικές εβδομάδες και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στους συνδημότες μας και στις συνδημότισσές μας, δεν ήταν πυροτεχνήματα. Έχω ξαναπεί και θα ξαναπώ πως μέχρι την τελευταία μέρα άσκησης των καθηκόντων μας, θα συνεχίσουμε την μεθοδική και εντατική δουλειά, με μοναδικό σκοπό και στόχο η πόλη μας να γίνεται ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο πράσινη. Μία πόλη που χαίρεσαι και θα χαίρεσαι να ζεις».