Χτύπησαν και έδεσαν με χειροπέδες δύο δικηγόρους στα Εξάρχεια (Video)

|||

|||

….
_
_

Σύμφωνα με το dikastiko.gr  , σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στα Εξάρχεια σε βάρος δικηγόρων. 

Συγκεκριμένα, δύο δικηγόροι καταγγέλλουν ότι υπέστησαν αστυνομική βία κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι δύο δικηγόροι βγαίνουν από το κατάστημα της περιοχής πήγαιναν προς το αυτοκίνητό τους στην οδό Τοσίτσα, όπου και τους σταμάτησε μια διμοιρία των ΜΑΤ, ζητώντας να τους κάνει έλεγχο. Οι ίδιοι ζήτησαν να μάθουν τον λόγο του ελέγχου δηλώνοντας και την ιδιότητά τους. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν βίαι, σύμφωνα με τους δικηγόρους. Όπως λένε τους πέρασαν χειροπέδες δια της βίας προκαλώντας εμφανή σημάδια στα χέρια τους.

«Σαστίσαμε, αλλά τους αποκαλύψαμε την ιδιότητά μας και ρωτήσαμε ποιος είναι ο λόγος. Δεν ειπώθηκε κάτι. Ενώ προσπάθησα να βγάλω ταυτότητα, το πορτοφόλι μου για να δεις τα στοιχεία μου, μέσα σε δευτερόλεπτα βλέπω τον συνάδελφο δικηγόρο να του κάνει επίθεση, με μία πολύ παράξενη λαβή έπιασε το συνάδελφο από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα, τον οδήγησε προς πολυκατοικία με σκοπό. την ακινητοποίησή του. Παράλληλα υπήρχε ένταση. Κι εγώ ωθήθηκα προς το σημείο από αστυνομικούς, υπήρξαν έντονες φωνές». , ανέφερε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων στο  Open TV.

Στο βίντεο μάλιστα,  περίοικος ρωτάει τα ΜΑΤ εάν είναι στρατός κατοχής , λαμβάνοντας  θετική απάντηση από τους αστυνομικούς.

Οι δύο δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από παρεμβάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σχετική ενημέρωση του Εισαγγελέα. Προηγουμένως είχε ασκηθεί δίωξη στον έναν για απείθεια και εξύβριση.

Δείτε ακόμα:  «Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία» – «Μπλόκο» των φοιτητών στην ΟΠΠΙ