Χρ.Κανλής: Η παραίτηση Καλογερόπολου αναδεικνύει τα πολιτικά, διαχειριστικά και ουσιαστικά αδιέξοδα της Διοίκησης Θωμαΐδου

|||||

|||||

      Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, Χρήστος Κανλής, προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την παραίτηση Βασίλη Καλογερόπουλου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου:

 

       Ο Βασίλης Καλογερόπουλος είναι από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους με μακρόχρονη, ουσιαστική και μεγάλη προσφορά στην πορεία ανάπτυξης της πόλης μας.

 

       Ένας σημαντικός επιστήμονας, νομικός, που κόσμησε τα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές διοικήσεις από θέσεις ευθύνης με χαρακτηριστικά το ήθος την ακεραιότητα, τη συνέπεια και την αγάπη για την πόλη μας.

 

       Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα τον χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και τον έχουν κάνει να είναι αγαπητός με αναγνωρίσιμο έργο, σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

 

      Ο Βασίλης Καλογερόπουλος, έχοντας αυτή την μεγάλη δημοκρατική πορεία και προσφορά, παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος, προβάλλοντας με τον ύστατο τρόπο, της παραίτησης του, τα σημερινά πολιτικά, διαχειριστικά και ουσιαστικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη Νέα Ιωνία η Δημοτική Αρχή της κ. Θωμαΐδου.

 

      Αδιέξοδα τα οποία αφορούν συνολικά τη διαχείριση της πόλης :

 

–Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδυναμωθεί ενώ σε κάθε διαδικασία φανερώνεται το μέγεθος της έλλειψης δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής.

 

–Δημοτικές δομές, εθελοντικές και μη έχουν αποσυντεθεί ή υπολειτουργούν (φιλαρμονική του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κινηματογραφικές Ομάδες, Δημοτική Κατασκήνωση).

 

–Βασιλεύουν οι αναθέσεις σε ιδιώτες όπου η νέα μέθοδος έχει αντικαταστήσει τους διαγωνισμούς.

 

–Προτάθηκε από τη δημοτική αρχή (και την υπερασπίστηκε μέχρι τέλους) η μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη, σε τιμή τριπλάσια από ότι σε άλλες λύσεις (!!!)

 

–Καθιερώθηκαν υβριστικές και προσβλητικές ανακοινώσεις σε βάρος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

 

–“Πάγωσαν” τα μεγάλα έργα, σημεία αναφοράς για τη Νέα Ιωνία, με τη δημοτική αρχή να έχει ενεργό ρόλο (υπόγειος χώρος στάθμευσης στο ΟΤ 150, πεζογέφυρα στην Αλ. Παναγούλη)

 

–Η ανακύκλωση στη Νέα Ιωνια, πλέον, υπολειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και περιβαλλοντικά.

 

      Η δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου λειτουργεί με χρωματισμούς πόλωσης επιλέγοντας να αγκαλιάσει συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, υιοθετώντας σε απόλυτο βαθμό επιλογές Κυβέρνησης και Περιφέρειας, ταυτιζόμενη απόλυτα μαζί τους και χωρίς δυναμική διεκδίκησης από αυτούς.

 

      Η Νέα Ιωνία έχει ανάγκη, άμεσα, από προοδευτικές κατευθύνσεις με πυρήνα τα κοινωνικά προβλήματα που αφήνει η μνημονιακή περίοδος και η πανδημία.

 

      Απαιτούνται, σύγχρονες παρεμβάσεις για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, τα σχολικά κτίρια, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την διαχείριση των δημόσιων χώρων.

 

      Είναι βασικό σε αυτές τις κατευθύνσεις να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών και να ενισχυθεί η λειτουργία των Δήμων με μόνιμες προσλήψεις, χτίζοντας έναν ισχυρό, κρατικό-δημοτικό μηχανισμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

 

      Ο Βασίλης Καλογερόπουλος ήταν και είναι στρατευμένος σε αυτές τις προοδευτικές κατευθύνσεις. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει προσφέρει στην Νέα Ιωνία αλλά και για όλα όσα θα προσφέρει στο μέλλον μέσα από τις αρχές και τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει η παράταξη μας.

 

     Επίσης, εύχομαι δύναμη και καλή θητεία στο νέο αλλά έμπειρο δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Αμανατίδη που διαδέχεται τον Βασίλη.