«Ξέθαψαν» τις μάσκες στη Δραπετσώνα για τη δυσοσμία (video)

Με κλειστά παράθυρα μέσα στο καλοκαίρι, στη Δραπετσώνα, λόγω της δυσοσμίας από την Oil One, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Δραπετσώνα με έντονη δυσοσμία που προκαλείται από τις εγκαταστάσεις της Oil One. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που, παρά την υψηλή θερμοκρασία, τα περισσότερα σπίτια και έχουν κλειστά τα παράθυρα τους όλη μέρα, ενώ το ίδιο συνέβαινε και στα σχολεία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ.

Με μάσκες στις εκλογές

Χαρακτηριστικό ότι τη μέρα των εκλογών οι αρκετοί πολίτες προσέρχονταν στα εκλογικά τμήματα φορώντας μάσκες προστασίας για να αντιμετωπίσουν τη δυσοσμία αλλά και πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, έρευνες που έγιναν από ερευνητικό κέντρο έδειξαν ότι στην ατμόσφαιρα υπάρχουν ποσότητες βενζόλιου.

Ταυτόχρονα ο κ. Βρεττάκος κατηγόρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος ότι, ενώ «είχε την ευθύνη να ενημερώσει τον κόσμο τι μυρωδιά είναι αυτή, αλλά και τι μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των πολιτών», δεν έχει κάνει καμία τέτοια ενέργεια. Τόνισε, μάλιστα, πως «δεν υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματά μας να μετακινηθεί η εγκατάσταση αυτής της βιομηχανικής περιοχής», προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε σοβαρό κράτος».