Ξεπέρασαν τις 670.000 οι υπογραφές για τα Τέμπη

Ξεπέρασαν τις 670.000 οι υπογραφές των πολιτών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα Τέμπη, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος του τρένου και προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών που έχει ως σκοπό την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, καθώς και την άρση ασυλίας, πολιτικής ή ποινικής, των υπευθύνων.

Οι Έλληνες πολίτες ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας της ανυπαρξίας συστημάτων ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω 670.000 υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την προσπάθειά της να έρθει στο φως η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον τραγικό χαμό όλων αυτών των ανθρώπων.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα απαιτείται να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, εφόσον αποδειχθούν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Πλέον ο επόμενος στόχος είναι να φτάσουν οι υπογραφές το 1.000.000.

“Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!” σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η κ.  Καρυστιανούη οποία θα απευθυνθεί στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και της δικαιοσύνης στην υπόθεση του δυστυχήματος.

Αναλυτικά, η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού είναι η παρακάτω:

“ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…

Επειδή κάποιοι απαξιώνουν την δύναμη της κοινωνίας…
Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου….
Επειδή, πιστεύουν ότι εμείς πρέπει να πονάμε βουβά….

Το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000…..

Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε….

Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6) , οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος ΟΦΕΙΛΕΙ αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να ΣΕΒΑΣΤΕΙ την επιθυμία των πολιτών . Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει κράτος δικαίου. Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ψήφισμα είναι για μας κέρδος. Το χρειαζόμαστε ως δύναμη και θα χρησιμοποιηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σύνολο υπογραφών που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!!!!

ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ …. ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ……ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ”.

Όσοι δεν έχετε ακόμα υπογράψει και θέλετε να το κάνετε, μπορείτε να υπογράψετε εδώ