Ξεκίνησε το έργο ομβρίων στο Πάτημα Βριλησσίων

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, η εκτέλεση του έργου κατασκευής αγωγού ομβρίων και συστημάτων ανάσχεσης στο Πάτημα Βριλησσίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία εκδόθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε ότι από αύριο, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ξεκινά στο Δήμο Βριλησσίων το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΤΗΜΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ», το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής δυνάμει της υπ’ αριθ. 23SYMV013526844/04-10-2023 σύμβασης.

Η πρώτη φάση του έργου προβλέπει την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών-τομών για την εγκατάσταση νέων αγωγών όμβριων υδάτων και σχαρών υδροσυλλογής, επί των οδών:

1. Φλωρίνης- Ολύμπου- Ταϋγέτου

2. Ολύμπου- Φλωρίνης- Δίρφης

3. Ροδόπης- Ολύμπου- Ταϋγέτου

Η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ορίζεται για τρεις (3) μήνες περίπου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από αύριο 29/11/2023 επί της οδού Ολύμπου από την οδό Φλωρίνης έως την οδό Δίρφης.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τοποθετηθούν όλες οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές και πληροφοριακές πινακίδες οδικής σήμανσης, σύμφωνα πάντα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), την ισχύουσα υπουργική απόφαση για την σήμανση εκτελούμενων οδικών έργων εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών ως ελάχιστα όρια (ΦΕΚ Β’946 /09-07-2003), με αποκλειστική ευθύνη του αναδόχου.

Επίσης θα τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση για την προσωρινή εκτροπή και την ενημέρωση της τροποποίησης των δρομολογίων και των νέων στάσεων επιβίβασης και αποβίβασης, της Δημόσια συγκοινωνίας (γραμμή 447) προς το επιβατικό κοινό.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να διευκολύνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση και εκτέλεση των εργασιών για την αποφυγή καθυστερήσεων.

«Υλοποιούμε ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη των Βριλησσίων για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.