Ξεκίνησε η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Μέχρι το Σάββατο 1 Ιουνίου τα μικρά βιβλιοπωλεία γειτονιάς έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού μέσω της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Σε 50 πόλεις και χωριά όλης της χώρας διοργανώνονται πάνω από 150 εκδηλώσεις σε βιβλιοπωλεία. Συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται για μια μέρα βιβλιοπώλες, συναντώνται με τους αναγνώστες τους και συνομιλούν για τα βιβλία τους, ετοιμάζονται εκδηλώσεις, εργαστήρια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ακόμα και πάρτι. Με αφορμή την Εβδομάδα θα γίνουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες.

«Η δύναμη του Συν» ενώνει φέτος ως θεματική την Εβδομάδα των Μικρών Βιβλιοπωλείων. Κοινός στόχος είναι η προώθηση της ανάγνωσης και φετινή επιδίωξη της γιορτής είναι να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας μπορούμε να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας και της συναίνεσης, να πειραματιστούμε με τη γραφή και με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, να συναντηθούμε.

Οι μικροί αναγνώστες έχουν το δικό τους μερτικό σε αυτή την εβδομάδα, αφού όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν διαρκώς στραμμένη την προσοχή τους πάνω τους. Μπορούν κι αυτά να ανακαλύψουν «τη δύναμη του Συν» μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών!

Με πληροφορίες από την «Αυγή».