Ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών των παιδικών τμημάτων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ανδριάννας Τζανέτου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι τα μαθήματα παραδοσιακών χορών για τα παιδικά τμήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχουν ήδη ξεκινήσει!
Οι μικροί μας χορευτές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ελληνική παράδοση μέσα από ρυθμούς και βήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.
Ημέρες και Ώρες Μαθημάτων:
Δευτέρα: 15:30 – 16:30
Τρίτη: 17:00 – 18:00
Τετάρτη: 16:45 – 17:45
Πέμπτη: 17:00 – 18:00
Διεύθυνση:
Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Υπεύθυνη Διδασκαλίας:
Τζανέτου Ανδριάνα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Κ.Φ.Α.)
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Η παράδοση είναι η ψυχή και η ταυτότητά μας. Μέσα από τον χορό, τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν μόνο βήματα, αλλά γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες μας. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει με συνέπεια κάθε δράση που ενισχύει τη συμμετοχή, τη χαρά της δημιουργίας και τη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης ζωντανής από γενιά σε γενιά.»
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Πολιτιστικών Δομών, Εύη Χλωρού, δήλωσε: “Ο παραδοσιακός χορός δεν είναι απλώς ένα μάθημα κίνησης· είναι ένα ταξίδι στη μνήμη, στην ταυτότητα και στη συλλογική μας ψυχή”.




