Ξεκινάει το “MusicNow! Ζωγράφου SummerFestival”

Ξεκινάει την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 το “MusicNow! Ζωγράφου SummerFestival”, το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής του Δήμου Ζωγράφου που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – πρόσκληση του γραφείου τύπου του Δήμου Ζωγράφου έχει ως εξής:

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “MusicNow! Ζωγράφου SummerFestival” συνεχίζει και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου. Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 21 Ιουνίου, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Προσεγγίζοντας τη μουσική με ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Ζωγράφου έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, αφού για το φετινό MusicNow! προσκάλεσε για συναυλίες διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το έργο τοπικών μουσικών σχημάτων και χορωδιών, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία με νέους δημιουργούς της πόλης, με μουσικά σχήματα από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ορχήστρα ΝΟΣΤΟΣ του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, την Camerata Junior, την ορχήστρα του ΚΕΘΕΑ -Διάβαση, αλλά και διάσημους καλλιτέχνες από το εγχώριο μουσικό στερέωμα, όπως ο Βαγγέλης Γερμανός & ο Διονύσης Τσακνής, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Gaudyκαι πολλοί άλλοι.

Για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες η πόλη του Ζωγράφου θα γεμίσει με μουσικές και μελωδίες! Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε πλατείες και πάρκα, όπως το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, η Πλατεία Τερζάκη και το Πάρκο Γουδί και έτσι όλες οι γειτονιές και οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να γίνουν μέρος αυτής της καλοκαιρινής μουσικής γιορτής της πόλης!

Η φετινή διοργάνωση επανασυνδέεται με την αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους πολίτες, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτες οι συνεισφορές σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου, για την ενίσχυση των ωφελούμενων οικογενειών.