Ξεκινά το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Κάλεσμα της Ο.Β. Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης

Ξεκινά αύριο, Σάββατο 10 Μαΐου 2025 και ώρα 7.00′ μ.μ. το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στα Βριλήσσια, όπως μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα των Ο.Β. Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης της νεολαίας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα της Ο.Β. Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης της ΚΝΕ έχει ως εξής:

Οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ Μελισσίων, Βριλησσίων και Πεντέλης καλούν όλους τους νέους και τις νέες των περιοχών μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ, ένα ξεχωριστό απόγευμα με μουσική, θέατρο, σκίτσα, βίντεο, ποιήματα και δημιουργίες που εκφράζουν τους προβληματισμούς, τα όνειρα και τις αγωνίες της νεολαίας.

Είναι μια γιορτή που οργανώνεται από τους μαθητές, για τους μαθητές — από εκείνους που συμμετείχαν μαζικά στις ιστορικές απεργιακές συγκεντρώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στη συγκάλυψη και για ένα καλύτερο σχολείο. Από τους νέους που αρνούνται να συμβιβαστούν με την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους, με τη φτώχεια και την ανασφάλεια, και παλεύουν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Όπως λένε και οι ίδιοι οι μαθητές στο κάλεσμά τους:

«Με τη μουσική, το θέατρο, τα σκίτσα, τα video, τα ποιήματα, τις ιδέες μας, να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, όσα μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν θυμό. Για να δώσουμε απάντηση στο “τι πρέπει να κάνουμε” για να ζήσουμε όπως μας αξίζει και ονειρευόμαστε. Για να πάρουμε δύναμη και αισιοδοξία πως θα τα καταφέρουμε!».

Σας καλούμε λοιπόν το Σάββατο 10 Μάη στις 19:00′ στη Πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη περνώντας ένα υπέροχο απόγευμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Χαιρετισμός από μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων
-Θεατρικό σκετς από μαθητές της περιοχής
-Αφιέρωμα στους φετινούς αγώνες των μαθητών από μαθητές των σχολείων της περιοχής
Quiz: Τι ετοιμάζουν για τα σχολεία; Και πώς θα τους σταματήσουμε;
-Δράση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης
-Συναυλία από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα της περιοχής (με ξένα και ελληνικά τραγούδια)
-Συναυλία από το νεανικό συγκρότημα της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
-Λαϊκό γλέντι και πολιτικό τραγούδι
-D.J. set

Στο χώρο θα λειτουργούν:

-Έκθεση με τίτλο: «Στην “ασφυξία” του συστήματος του κέρδους… “Οξυγόνο” ο αγώνας για την
ανατροπή του! »
-Έκθεση ζωγραφικής από μαθητές της περιοχής
-Έκθεση – Παρουσίαση μαθητικών ποιημάτων και πεζών κειμένων για τον πόλεμο και την αδικία
-Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους του περιοδικού “Κόκκινο Αερόστατο”

…και άλλα!