Ξαναπλημμύρισε η οδός Σκρα (φώτο)

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Μια καλοκαιρινή μπόρα ήταν αρκετή για να φέρει ξανά στην επιφάνεια την ανάγκη του αντιπλημμυρικού στη Σκρα. Με λίγη ώρα έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν στην περιοχή πολλά προβλήματα, μπλοκάροντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Πλημμύρισε μέχρι και το πάρκινγκ του νέου σούπερ μάρκετ στην περιοχή.

Ξαναπλημμύρισε η οδός Σκρα (φώτο)

Στ. Γατσούλης: Η πόλη θύμισε… Βενετία

Το θέμα σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Γατσούλης τονίζοντας πως «για ακόμα μια φορά, η νεροποντή μας βρίσκει στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα ευάλωτους, με βουλωμένα φρεάτια και δρόμους-ποτάμια που θυμίζουν Βενετία, όχι όμως με καλό τρόπο». «Ως πολιτική παράταξη αλλά και ως αυριανή δημοτική αρχή, στόχο έχουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε την πόλη, με κατηγορίες έναντι της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και όλων των προηγούμενων διοικήσεων», υπογράμμισε.

Ανέφερε ακόμα τα εξής: «Εμείς, δε θα παίξουμε ‘το ‘παιχνίδι ευθυνών” είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Έπεσε πολύ βροχή και, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο πιο συχνά και εντονότερα. Σημασία λοιπόν έχει η κάθε δημοτική διοίκηση να προνοεί να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των πλημμύρων από την κλιματική αλλαγή που έρχεται.

Στο σχεδιασμό μας ως αυριανή δημοτική αρχή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βασίζεται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα και την αειφορία, σχέδια που δεν αφορούν μόνο το παρόν αλλά πιο πολύ το μέλλον.»

ΛΑΣ: Λίμνες και ποτάμια οι δρόμοι της περιοχής

«Λίγα λεπτά βροχή ήταν αρκετά για να μεταβληθούν, για άλλη μια φορά, σε λίμνες και ποτάμια σημεία του Δήμου», σχολίασε η ΛΑΣ για την κακοκαιρία, προσθέτοντας πως «ειδικά στη βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια, επαναλήφθηκε η γνωστή εικόνα στη Σκρά, όπου το σχετικό αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες».

Κατέληξε αναφέροντας:

«Το έργο απαιτεί εκτεταμένες παρεμβάσεις σε μεγάλο τμήμα της πόλης και έχει αφεθεί στα συρτάρια προκειμένου να μη διαταραχθεί ούτε κατά το ελάχιστο η οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή η κερδοφορία, επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης. 

Απαιτούμε

– να προχωρήσει άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο της Σκρά

ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που να εντάσσει την ευρύτερη περιοχή».

Χ. Τομπούλογλου: Η Νέα Φιλαδέλφεια Ανοχύρωτη πόλη

«Η Νέα Φιλαδέλφεια ανοχύρωτη πόλη επί διοίκησης του απερχόμενου Δημάρχου κ. Βούρου και της γνωστής παρέας», σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου τονίζοντας πως η παράταξη του είχε επισημάνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική αρχή είχε απαντήσει πως «έχει ληφθεί μέριμνα».

Δύναμη Πολιτών: Το μόνο αντιπλημμυρικό που χρειάζεται στη Σκρα

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, το θέμα είχε αναδείξει εκ νέου και η «Δύναμη Πολιτών», υπογραμμίζοντας πως «το μόνο αντιπλημμυρικό έργο που χρειάζεται η πόλη είναι στην οδό ΣΚΡΑ, που πριν 4 χρόνια έφτασε μέχρι τη δημοπράτηση, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ χωρίς καμιά εξήγηση από τους αρμόδιους».