Βραζιλία: Συνελήφθη ο Μπολσονάρο - EKFRASI.net

Βραζιλία: Συνελήφθη ο Μπολσονάρο

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, συνελήφθη από αστυνομικούς.

Τον Σεπτέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Μπολσονάρο σε 27 χρόνια φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2022 στη χώρα. Ο 70χρονος, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις αρχές Αυγούστου, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης.

Υποψίες ότι θα δραπέτευε ζητώντας άσυλο στην πρεσβεία της Αργεντινής

Η σύλληψή του συνέβη λίγο πριν οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν αγρυπνία κοντά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αλεξάντρ ντε Μοράες διέταξε την κράτηση του Μπολσονάρου, επικαλούμενος τον κίνδυνο οι ακτιβιστές να παρεμποδίσουν την αστυνομική παρακολούθηση του κατ’ οίκον περιορισμού του.

Ο δικαστής επισήμανε επίσης στοιχεία για παραβίαση της συσκευής παρακολούθησης του αστραγάλου του πολιτικού το προηγούμενο βράδυ, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Μοράες υποστήριξε επίσης στην εντολή του ότι η συγκέντρωση κοντά στο σπίτι του Μπολσονάρο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την διαφυγή του, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος είχε προηγουμένως εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία της Αργεντινής στην Μπραζίλια.

Επικαιρότητα

Ηράκλειο: Συνεδρίαση του ΔΣ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο την Τετάρτη 26.11. 2025 στις 5μμ. Στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 3ο όροφο του Δημαρχείου

Πράσινη Αριστερά:  Όχι LNG στον Παγασητικό

Ανακοίνωση από την Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας ενάντια στην εγκατάσταση πλωτής μονάδας αποθήκευσης LNG στον Παγασητικό Κόλπο. Είναι γνωστό ότι εκτός από τις εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα