Βορίδης: Να σβηστούν άμεσα το ονόματα των 57 των Τεμπών

Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών από τον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1.

«Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης και ένας τόπος ιερός», είπε μεταξύ άλλων, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για την ανέγερση μνημείου για τα Τέμπη.

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή

«Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί»

Συγκεκριμένα ο Μ. Βορίδης ερωτηθείς για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη δήλωσε: «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης και ένας τόπος ιερός και αφορά την αποδιδόμενη και οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Είναι ένα μνημείο με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο για να θυμόμαστε το φριχτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε, αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα». Λέγοντας πως δεν φοβήθηκε ποτέ τον «λαϊκισμό» υποστήριξε την πρόταση του Χ. Δούκα για ανέγερση μνημείου για τα Τέμπη, με την εμπλοκή, βέβαια, και φορέων της κυβέρνησης. «Αλλά, εδώ συζητάμε για τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη. Στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο ‘Αγνωστος Στρατιώτης», πρόσθεσε.