Displaying items by tag: Βριλήσσια

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 12:39

Ποιος θα σταματήσει την πανδημία;

     Η πανδημία απαιτεί συντεταγμένη απάντηση, όχι αποκλεισμούς, διώξεις, όξυνση των αντιθέσεων και χλευασμό των διστακτικών - Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Δράση για μια Άλλη Πόλη - Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων"

 

   Μοιάζει παράδοξο, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας παράγει -εκτός από συντηρητισμό - σύγχυση και αντιεμβολιαστές. Ο κ. Μητσοτάκης κατασκευάζει εχθρούς - αποδιοπομπαίους τράγους, (το έκανε και σε προηγούμενη περίοδο), για να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι και να εμφανίζεται ως η μόνη ρεαλιστική επιλογή. Επενδύει στην πειθαρχία, την υπευθυνότητα και την ατομική ευθύνη και καταστρατηγεί κάθε επίφαση δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης, σε πλήρη αρμονία με το... Βαυαρικό κεκτημένο, «εμβολιασμένοι ή νεκροί», μια κοινωνία - ορνιθοτροφείο.

 

    Από την άλλη, η αντιπολίτευση, βρίσκει ευκαιρία για μικροπολιτική. Οι αποσπασματικές επισημάνσεις για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία, το σύστημα υγείας, δεν αρκούν. Ζητείται συνολικό σχέδιο και αλλαγή οπτικής, που να συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή του λαού σε σύνθετες και απαιτητικές αναγκαιότητες. Πάντα η λαϊκή παρουσία λειτουργεί ως αντίβαρο στη διαλυτικότητα, που είναι η βαθύτερη πληγή της περιόδου.

 

   Όσο πάντως προχωρούν τα σχέδια κοινωνικής μηχανικής, τόσο καταρρέει η ανταπόκριση απέναντι στον (επιβεβλημένο) εμβολιασμό και ανακυκλώνονται οι πολώσεις, οι φοβίες, η δυσπιστία. Καθίσταται εμφανές ότι το όλον άγεται και φέρεται με πολιτικά κριτήρια, όχι υγειονομικά. Έτσι, η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υποθηκευμένη.

 

   Τις επιδημίες τις σταματούν οι λαοί, όχι τα μέτρα και τα πολιτικά μαγειρέματα. Για να ελεγχθεί ο ιός - όπως σ’ έναν πόλεμο - η κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, να μετέχει, όχι να παρακολουθεί παραζαλισμένη τις παλινωδίες, τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τους χειρισμούς που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ. Ακόμη και η παραπομπή στο φιλότιμο, όπως έγινε στην αρχή της κρίσης, θα ήταν πιο αποτελεσματική, η ελληνική κοινωνία θα είχε τουλάχιστον συναντηθεί με τον καλύτερο εαυτό της...

 

    Η πανδημία απαιτεί συντεταγμένη απάντηση, όχι αποκλεισμούς, διώξεις, όξυνση των αντιθέσεων και χλευασμό των διστακτικών. Τι θα γίνει δηλαδή, με τους ανεμβολίαστους; Θα τους απολύουμε, και μετά τι; Ποιο είναι το επόμενο μέτρο; Αυτή η λογική δεν έχει τελειωμό, οδηγεί σε αγριότητα χωρίς επιστροφή και σε ολοένα μεγαλύτερη αντίδραση. Στο κάτω-κάτω, δεν διακυβεύεται μόνο η αποσάθρωση της δημοκρατίας αλλά και κάθε τι συλλογικού υπέρ της... «ατομικής ευθύνης»!

 

    Διαφυγή από το αδιέξοδο δεν αποτελεί ούτε o κοινωνικός δαρβινισμός, το «οι ισχυροί οργανισμοί θα επιβιώσουν», το «μην μας ενοχλείτε, δεν τρέχει τίποτα», το «αντιεμβολιαστικό». Ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει. Αυτά τα εμβόλια υπάρχουν σήμερα, αυτά κάνουμε, δεν περιμένουμε να εμβολιαστεί πρώτα όλος ο πλανήτης. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία αντιστοιχεί σε αυτόν των μαχών του Αλβανικού Μετώπου. Τι θα γίνει; Πότε, αν όχι τώρα, θα περισταλεί το «εγώ αποφασίζω για το σώμα μου»; Πότε, αν όχι τώρα, θα αμφισβητηθεί η ακραία φιλελεύθερη λογική, του «κάνω ό,τι θέλω», του δεν πρέπει να τίθεται κανένας φραγμός στην ιδιωτεία, όπως και στην κυκλοφορία του κεφαλαίου άλλωστε...

 

    Τον Μάρτιο του 2020 προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία για ένα «κίνημα αναπνευστήρων» που θα αγκάλιαζε την αυτοδιοίκηση. Η πρόταση έπεσε στο κενό, ούτε καν κατανοήθηκε, αν και τελικά στη συνέχεια, σε κάποιο βαθμό, υλοποιήθηκε από τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιμένουμε στην ίδια οπτική: Αλληλεγγύη και συγκροτημένη Πολιτεία. Προσπάθεια για την αποφυγή και της εκτροπής και του θανατικού. Με ψυχραιμία και διαλλακτικότητα. Με τη συμμετοχή της κοινωνίας - διαφορετικά δεν λύνονται αυτά, πολύ περισσότερο δεν λύνονται εναντίον της ή με τους πολίτες διχασμένους και στο περιθώριο.

 

    Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι και στον αυταρχισμό και στην κοινωνική ερήμωση και στον ιό, σύμμαχοι στον αγώνα για τη ζωή. Ούτε η πανδημία θα αποτραπεί, ούτε η δημοκρατία θα σωθεί, ούτε η ίδια η χώρα, από έναν λαό αδιάφορο, που δεν έχει συναίσθηση της κατάστασής του.

 

    Την ώρα που οι παγκόσμιες εξελίξεις τρέχουν -ιδίως στα γεωπολιτικά- το «δίλημμα του εμβολίου» αποπροσανατολίζει. Αντίθετα με αυτό, η αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως στοιχείο ανάταξης της λαϊκής συνείδησης, ένα εφόδιο πολύτιμο για την έκβαση των επόμενων αγώνων.

Published in Βριλησσίων

     Στο "Συμβαίνει Τώρα" μίλησε η δημοτική σύμβουλος της "Δράσης για μια Άλλη Πόλη" στο Δήμο Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση", Μαρίνα Παπαχριστοδούλου.

 

    Η συζήτηση αφορούσε στη συνεργασία του Cine Δράση με το Φεστιβάλ Δράμας και προβολή 4 ταινιών μικρού μήκους για την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, το σεμινάριο "Κινηματογράφος και Ιστορία" αλλά και γενικότερα τη δράση της λέσχης.

 

    Αναφορικά με τη δημοτική αρχή Βριλησσίων η κ. Παπαχριστοδούλου έκανε κριτική στη διοίκηση στο ζήτημα της δημοκρατίας και της αποτελεσματικότητας εστιάζοντας στα πεζοδρόμια και την καθαριότητα.

Published in Βριλησσίων

     Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) μεταξύ του επικεφαλής της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια”, Γιάννη Πισιμίση και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ, Θανάση Γιάνναρη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ, Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

 

    Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα ο Γιάννης Πισιμίσης έθεσε όλα τα θέματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές στα Βριλήσσια. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης του 3ου Λυκείου, της δημιουργίας του 4ου Γυμνασίου εντός του οποίου μπορεί να κατασκευαστεί και το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων στην περιοχή του πρώην tennis club καθώς επίσης και η ανάγκη δημιουργίας υποδομών για την προσχολική αγωγή (σήμερα σε πολλά τμήματα γίνεται μάθημα σε containers).

 

     Μετά την συνάντηση ο Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:

 

     "Συνάντηση εργασίας είχαμε σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), Θανάση Γιάνναρη, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ανοικτά και εκκρεμή θέματα των σχολικών υποδομών στα Βριλήσσια. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ, Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

 

    Στην ατζέντα της συνάντησης από την πλευρά μας ήταν η αναγκαιότητα ανέγερσης του 3ου Λυκείου, η ανάγκη δημιουργίας υποδομών για την προσχολική αγωγή (σήμερα σε πολλά τμήματα γίνεται μάθημα σε containers) καθώς επίσης και η ανάγκη δημιουργίας 4ου Γυμνασίου εντός του οποίου μπορεί να κατασκευαστεί και το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων στην περιοχή του πρώην tennis club.

 

    Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν με πολύ εποικοδομητικό τρόπο οι προοπτικές χρηματοδότησης για την ενίσχυση των σχολικών -και όχι μόνο- υποδομών στα Βριλήσσια.

 

    Ζητούμενο για μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο αποτελεσματικά είναι η ολοκλήρωση της εκκρεμούς από την Διοίκηση Μανιατογιάννη διαδικασίας της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά".

Published in Βριλησσίων

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο