Δράση: Επιχαίρει και θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης όταν ο ίδιος είναι υπαίτιος για την τραγική καθυστέρηση

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 08:27 | Βριλησσίων
Δράση: Επιχαίρει και θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης όταν ο ίδιος είναι υπαίτιος για την τραγική καθυστέρηση
|||

..

..

..

 - Είναι υπαίτιος της τραγικής καθυστέρησης και της ατολμίας των τροποποιήσεων που υλοποιήθηκαν 

- επί της δικής του θητείας πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι ακριβοπληρωμένες μελέτες του Ρυμοτομικού

- χάθηκαν οριστικά τα 25 δεσμευμένα στρέμματα για κοινωφελείς χρήσεις.

- η ίδρυση του 3ου Λυκείου βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν.

 

Αυτές τις διαπιστώσεις, μεταξύ άλλων, κάνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "Δράση για μια Άλλη Πόλη" των Βριλησσίων στην ανακοίνωσή της για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου:

 

 Ξένος Μανιατογιάννης: «Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων (Γ.Π.Σ.) αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου»...

 

  Το θράσος των πρωταγωνιστών του συστήματος δημοτικής εξουσίας είναι απερίγραπτο. Επιχαίρει και θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης για την έγκριση του «νέου» Γ.Π.Σ. (που έχει ήδη παλιώσει), και μιλά για ιστορική στιγμή, όταν ο ίδιος είναι υπαίτιος για την τραγική καθυστέρηση της όλης διαδικασίας και για την ατολμία των τροποποιήσεων που υιοθετήθηκαν.

 

  Θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης, αλλά εκείνος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέκα χρόνια πριν, ελάχιστα συνέβαλε στην επεξεργασία του Γ.Π.Σ., ενώ και ως δήμαρχος, «πάγωσε» τις διαδικασίες και προχώρησε σε χειρισμούς με υπουργικούς παράγοντες εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου.

 

  Θριαμβολογεί, αλλά επί της δικής του θητείας πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι ακριβοπληρωμένες μελέτες του Ρυμοτομικού, (σχεδόν 700 χιλ. ευρώ) και χάθηκαν οριστικά τα 25 δεσμευμένα στρέμματα για κοινωφελείς χρήσεις. Και τηρεί σιγή για το γεγονός ότι η ίδρυση του 3ου Λυκείου, που είχε εξαιρεθεί της αναθεώρησης του ΓΠΣ ακριβώς για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα μέσω διαφορετικής διαδικασίας, βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν.

 

Σχετικό θέμα:        Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Βριλησσίων

 

  Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι στον Δήμο Βριλησσίων ο καθένας μπορεί να θριαμβολογεί και να υποστηρίζει ό,τι θέλει, αφού πουθενά δεν δίνει λογαριασμό, ούτε ποτέ έχει οργανωθεί μια σοβαρή συζήτηση για να αποσαφηνιστούν προτεραιότητες, να γίνουν συγκρίσεις, υπολογισμοί και να παραχθούν υλοποιήσιμες αποφάσεις. Όλα ξεχνιούνται και όλα είναι ζήτημα παρουσίασης και επικοινωνίας. Ιδίως όταν φθάνουν οι εκλογές! Και μια εκτός σχεδίου περιοχή μπαίνει στο σχέδιο.

 

  Πότε και με ποιους πόρους αυτή θα πολεοδομηθεί, αυτό θα γίνει η υπόσχεση της επόμενης δεκαετίας. Μέχρι τότε θα αναζητούμε χώρους προς ενοικίαση στα γειτονικά προάστια... Ευτυχώς πάντως που για κάποιους, δεν ξεχνιούνται όλα!

 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

 

Ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο