Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων

Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 13:55 | Βριλησσίων
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Με τη συμμετοχή εκατοντάδων περιηγητών στη Ρεματιά η έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων
|||||||

          Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βριλησσίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Την έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος Μαΐου-Ιουνίου 2022 του Δήμου Βριλησσίων, σηματοδότησε η ιδιαίτερα επιτυχημένη πεζοπορική διάσχιση που οργανώθηκε από κοινού με τον φυσιολατρικό σύλλογο «Βριλησσός», την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Περισσότεροι από 400 πεζοπόροι δημότες, επισκέπτες και σύλλογοι περιηγήθηκαν από την Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων, όπου είχε οργανωθεί η υποδοχή τους με κατάλληλα εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα.

 

        Η πεζοπορική διαδρομή, η οποία ξεκίνησε από 9:30 π.μ. και ολοκληρώθηκε 1 μ.μ., περιλάμβανε τρία (3) σημεία ιστορικής ενημέρωσης για το Πεντελικό από τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), στην Σπηλιά του Νταβέλη, στη Νέα Πεντέλη, όπου παραβρέθηκαν επίσης η δήμαρχος κ. Δήμητρα Κεχαγιά και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος και στην πεντάτοξη γέφυρα της Δούκισσας Πλακεντίας. Για τις ενημερώσεις, αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γεωλόγο MSc Ωκεανογράφο κ. Βασίλη Κωνσταντινίδη και στον βιολόγο – Msc Οικολογίας κ. Θεμιστοκλή Σμπαρούνη.

 

       Κατά την υποδοχή των πεζοπόρων, από τον Δήμο Βριλησσίων διανεμήθηκαν τα απαραίτητα για δροσιά και ενέργεια των περιηγητών της φυσικής ομορφιάς του πεντελικού και της πόλης μας νερά, φρούτα και χυμοί και ακολούθησε μουσική γιορτή, με ορχηστρικό πρόγραμμα σε ήχους λαϊκών-ρεμπέτικων και φιλέματα οίνου και γεύσεων, για την ολοκλήρωση της πεζοπορίας και την έναρξη της φετινής (8ης) Γιορτής Περιβάλλοντος. 

 

      Επίσης, από την υπηρεσία καθαριότητας-ανακύκλωσης, για την προώθηση και την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος-αξίας της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους, διανεμήθηκε κόμποστ (Φυσικό Λίπασμα) από τα βιοαπόβλητα της λαϊκής αγοράς της πόλης, καθώς και η νέα τσάντα ανακύκλωσης του Δήμου Βριλησσίων με κεντρικό (μότο) σύνθημα «Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

 

      Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του φυσιολατρικού συλλόγου «Βριλησσός», τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξη Μαυραγάνη, και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, όλες και όλους τους συνεργάτες, και καθεμιά και καθέναν δημότη και επισκέπτη περιηγητή που, μετά από δύο χρόνια διακοπής της λόγω μέτρων για την πανδημία covid-19, συνέβαλλαν στην οργάνωση, τον συντονισμό, την υλοποίηση και την επιτυχία της δράσης, για 5η φορά από το 2016 που ξεκίνησε κι έπειτα.

 

     Στην υποδοχή της δράσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Σ. Χαντζάρα, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κ. Βαφειάδης, και οι δημοτικοί Σύμβουλοι κα Κ. Χρυσοπούλου, κα Σ. Μαντινίδου και οι κ.κ. Ι. Πισιμίσης, Ν. Σταματελόπουλος και Θ. Δημαράς.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο