Κινητοποιούνται οι μαθήτες στα θέματα περιβάλλοντος

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 11:08 | Βριλησσίων
Κινητοποιούνται οι μαθήτες στα θέματα περιβάλλοντος Κινητοποιούνται οι μαθήτες στα θέματα περιβάλλοντος
||||

..

..

..

Με μαθητές των σχολείων της πόλης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης στο πλαίσο της δράσης "Zero Hero" - ο κυκλος των χαμένων πλαστικών.

 

Αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, υπάρχει πρωτίστως στα νέα παιδιά...

 

Η ανακοίνωση του Δήμου:

 

Μαθητές και εκπαιδευτικούς απ΄όλα τα σχολεία των Βριλησσίων υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης για τη δράση Zero Hero - “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”.

 Οι μαθητές έφεραν μαζί τους πλαστικά μπουκάλια, τα οποία έριξαν στο μεγάλο ψάρι της Zero Hero, στέλνοντας μήνυμα για ένα πλανήτη με λιγότερα πλαστικά απορρίμματα.

 Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία ZERO HERO, δήλωσε: «Ο Δήμος Βριλησσίων πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στη δράση Zero Hero – “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”. Μία δράση που εμπνέει μικρούς και μεγάλους, ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

Στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Μέσα από καινοτόμες δράσεις ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τα σχολεία και τους μαθητές μας, επιτυγχάνουμε την έμπρακτη ενημέρωση των δημοτών και κάνουμε τη διαφορά ως κοινωνία προς ένα zero waste Δήμο Βριλησσίων».

Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης, οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση με τη βοήθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Keep Sea Blue, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

 

Δείτε ακόμα:    Σε κατάσταση πολιορκίας το Λαύριο. Καταγγέλει την αστυνομία ο Δήμαρχος

 

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος, κ. Αλέξης Μαυραγάνης, τόνισε τη σημαντικότητα ανάλογων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και πρόσθεσε: «Η συμβολή των δημοτών και του Δήμου μας στη μείωση των αποβλήτων πλαστικού, θέλουμε να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο ρεύμα απορριμμάτων. Θέλουμε να

 οδηγήσει στην μείωση χρήσης και στην αύξηση της ανακύκλωσης του πλαστικού. Τα απορρίμματα πλαστικού είναι ακόμα πιο ζημιογόνα για μια μεσογειακή χώρα με ακτογραμμές από τις μεγαλύτερες παγκόσμια, και για μια χώρα που βασίζει πολλά για την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξή της στο υπέροχο θαλάσσιο περιβάλλον της και στην γαλάζια οικονομία της».

Το εντυπωσιακό ψάρι της πρωτοβουλίας Zero Hero θα βρίσκεται στην πόλη μας, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) στην οδό Μπακογιάννη, από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021, καλώντας σας να το επισκεφθείτε μαζί με τους μικρούς σας μαθητές, φέρνοντας τα πλαστικά σας μπουκάλια για να το γεμίσετε!

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο