Displaying items by tag: πεντελη πολη προτυπο

     Από την Δημοτική Παράταξη “Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και των 3ετών συμβάσεων, ήρθε η ώρα ο Δήμος να ιδιωτικοποιήσει και μέρος της Παιδείας! Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης, ελεγχόμενη κατά πλειοψηφία από τη Διοίκηση, στην συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου 2021, αποφασίζει για την ανάθεση του επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές/ριες Λυκείου για δυόμιση χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 123.000 € περίπου!!!

 

     Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα σχεδόν για κάθε δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάζει τη ζωή των πολιτών και την ποιότητά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες, που θα έπρεπε να παρέχονται κεντρικά από το κράτος, με καθολικό τρόπο, διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς παροχής τους. Και μία από τις πλέον σημαντικές υπηρεσίες του Κράτους προς τον πολίτη είναι η Παιδεία. Το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού εντάχθηκε – και ορθά - εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες στα μαθήματα που σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου, οφείλουν να γίνονται στο πλαίσιο της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης της χώρας μας. Στην πορεία όμως αφέθηκε να συρρικνωθεί μέχρι την σχεδόν ολοκληρωτική κατάργησή του στα χρόνια της μεγάλης κρίσης.

    Στην Πεντέλη Πόλη Πρότυπο θεωρούμε ότι ο Δήμος πρωτίστως πρέπει να διεκδικεί από το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ποιοτική δωρεάν παιδεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι να επιχειρεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν, κάνοντας αναθέσεις έργου σε ιδιώτες!


    Επιπλέον, πρόσφατα διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο ότι τα προσωπικά δεδομένα και μεταδεδομένα 1,5 εκατομμυρίου μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex της Cisco κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όχι μόνο δεν προστατεύονταν, αλλά και κακώς διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ από την εταιρεία χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας. Η δωρεάν πρόσβαση της εταιρείας στα προσωπικά δεδομένα, της δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και αξιοποίησης των στατιστικών στοιχείων του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς. Άλλωστε, η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατέδειξε ότι το Υπουργείο κινήθηκε μακριά από τη νομιμότητα, γι’ αυτό και το επιπλήττει για 5 κατηγορίες παραβάσεων και δίνει διορία 2-4 μηνών για διόρθωση τους και επανέλεγχο.

     Η ερώτησή μας λοιπόν είναι απλή: “Με ποιον τρόπο θα υπάρξει διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών των Λυκείων στους οποίους θα παρέχονται οι "υπηρεσίες διαχείρισης σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού" όπως πολύ κομψά λέγονται;

 

    Είναι φανερό ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή της Διοίκησης του Δήμου μας, στην κατεύθυνση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, να παραδίδονται δηλαδή στον τομέα της αγοράς ολοένα και περισσότερες λειτουργίες της Πολιτείας.

Published in Πεντέλης

     Με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των πεσόντων για την ελευθερία της πατρίδας επί της Λ.Δημοκρατίας στα Μελίσσια - Ανακοίνωση της παράταξης

 

      Από την Δημοτική Παράταξη “Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ καταθέσαμε σήμερα στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων για την ελευθερία της πατρίδας επί της Λ.Δημοκρατίας στα Μελίσσια (δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής).

 

     Σήμερα τιμούμε τη μνήμη εκείνων που με τους αγώνες τους και ορισμένοι με τη ζωή τους σήμαναν την αρχή του τέλους της επτάχρονης δικτατορίας.

   

    Διαβάστε κι αυτό: Οι νεκροί του Πολυτεχνείου. Το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Τσεβά

 

    Η κλιμάκωση της στήριξης από τον απλό κόσμο στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα, τα αντιδικτατορικά συνθήματα, οι διαδηλώσεις που ενέπνευσε το φοιτητικό κίνημα απέναντι στο καθεστώς και η άγρια καταστολή τη νύχτα της 17 Νοέμβρη λειτούργησαν αφυπνιστικά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

 

    Η σημερινή μέρα αποτελεί από τη μεταπολίτευση και μετά μέρα μνήμης, γεμάτη συμβολισμούς, για την αντίσταση και τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

 

   Με αυτήν την ευκαιρία κάνουμε δημόσια πρόταση να αποκτήσει ο Δήμος μας ένα ξεχωριστό μνημείο αφιερωμένο στην εξαιρετικά σημαντική για τη Δημοκρατία μας επέτειο του Πολυτεχνείου.

Published in Πεντέλης

      Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Πεντέλη - Πόλη Πρότυπο"

 

     Από την Δημοτική Παράταξη “Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο αναφορικά με την τύχη που επιφυλάσσεται για το πρώην νοσοκομείο ΝΙΕΝ στα Μελίσσια που παραμένει ανενεργό επί δεκαετίες. Όταν προ μηνών η κα Κεχαγιά ξενάγησε στο χώρο τον Υπουργό Εργασίας και πολιτικό προϊστάμενο του ΕΦΚΑ κ.Χατζηδάκη, συμφώνησαν να συνεργαστούν για να βρουν άμεση λύση για το εγκαταλελειμμένο κτίριο που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

 

    Και ώ του θαύματος, η λύση βρέθηκε και δεν είναι άλλη από τη μίσθωση σε ιδιώτες (!) Η πρόθεση του ΕΦΚΑ φέρεται να είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση για 50 (!) χρόνια τόσο για το κεντρικό κτίριο (11.600τμ) όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο του (120 στρέμματα), για να λειτουργήσει και πάλι ως νοσοκομείο, με ελάχιστο μίσθωμα 100.000 ευρώ το μήνα και κόστος ανακατασκευής 18εκατ. ευρώ.

 

    Δηλαδή εν μέσω πανδημίας, στο Δήμο μας υπάρχει “χώρος” για χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για την παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά όχι για τη δημόσια και δωρεάν παροχή τους. Υπάρχει για τις ιδιωτικά παρεχόμενες υπηρεσίες, αυτές που θα πρέπει να πληρώσεις για να βρεις την υγειά σου, αν φυσικά έχεις να πληρώσεις. Πόσο ολοφάνερα υπεροπτική και κοινωνικά μεροληπτική αντίληψη υπέρ των οικονομικά πιο ευκατάστατων...

 

    Και καλά η κυβέρνηση αυτή τη λογική έχει για την αξιοποίηση των πρώην νοσοκομείων: είτε αλλάζει τη χρήση τους όπως έγινε με το Μπόμπολα που το εκμίσθωσε ο ΕΦΚΑ στο Δήμο Πεντέλης για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για 12 χρόνια, με ενοίκιο 18.500 ευρώ το μήνα, είτε θέλει να τα δώσει σε ιδιώτες όπως τώρα το ΝΙΕΝ. Δηλαδή όλη η έγνοια είναι να μη γίνει δημόσιο νοσοκομείο.

 

   H Διοίκηση όμως του Δήμου πώς στέκεται αλήθεια απέναντι σε μια τέτοια προοπτική; Αυτή ήταν η άμεση λύση που ονειρεύονταν; Αυτό έχει ανάγκη ο Δήμος μας;

Θα φωνάξει, θα διεκδικήσει ή θα περιμένει σιωπηλά συμφωνώντας στην πράξη με τους χειρισμούς του κ.Υπουργού; τι οφέλη περιμένει; και ποιος τελικά θα ωφεληθεί ;

Και η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου; Πάει περίπατο η μεγαλόστομη διακήρυξη περί απόδοσης του στην κοινωνία; Η Δήμαρχος έχει μια 12ετή σύμβαση στα χέρια της. Τι έχει κάνει αλήθεια γι αυτήν;

 

   Καλούμε όλους τους πολίτες, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις να συστρατευτούν σε κατεύθυνση αξιοποίησης του ΝΙΕΝ για την κάλυψη πραγματικών αναγκών των πολιτών για δημόσια υγεία και ελεύθερη πρόσβαση σε φροντισμένους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο σε δημόσια γη - φιλέτο σίγουρα δεν είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και οι δημότες της πόλης μας.

Published in Πεντέλης

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο