Displaying items by tag: δημος πεντελης

     Από την Δημοτική Παράταξη “Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και των 3ετών συμβάσεων, ήρθε η ώρα ο Δήμος να ιδιωτικοποιήσει και μέρος της Παιδείας! Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης, ελεγχόμενη κατά πλειοψηφία από τη Διοίκηση, στην συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου 2021, αποφασίζει για την ανάθεση του επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές/ριες Λυκείου για δυόμιση χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 123.000 € περίπου!!!

 

     Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα σχεδόν για κάθε δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάζει τη ζωή των πολιτών και την ποιότητά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες, που θα έπρεπε να παρέχονται κεντρικά από το κράτος, με καθολικό τρόπο, διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς παροχής τους. Και μία από τις πλέον σημαντικές υπηρεσίες του Κράτους προς τον πολίτη είναι η Παιδεία. Το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού εντάχθηκε – και ορθά - εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες στα μαθήματα που σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου, οφείλουν να γίνονται στο πλαίσιο της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης της χώρας μας. Στην πορεία όμως αφέθηκε να συρρικνωθεί μέχρι την σχεδόν ολοκληρωτική κατάργησή του στα χρόνια της μεγάλης κρίσης.

    Στην Πεντέλη Πόλη Πρότυπο θεωρούμε ότι ο Δήμος πρωτίστως πρέπει να διεκδικεί από το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ποιοτική δωρεάν παιδεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι να επιχειρεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν, κάνοντας αναθέσεις έργου σε ιδιώτες!


    Επιπλέον, πρόσφατα διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο ότι τα προσωπικά δεδομένα και μεταδεδομένα 1,5 εκατομμυρίου μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex της Cisco κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όχι μόνο δεν προστατεύονταν, αλλά και κακώς διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ από την εταιρεία χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας. Η δωρεάν πρόσβαση της εταιρείας στα προσωπικά δεδομένα, της δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και αξιοποίησης των στατιστικών στοιχείων του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς. Άλλωστε, η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατέδειξε ότι το Υπουργείο κινήθηκε μακριά από τη νομιμότητα, γι’ αυτό και το επιπλήττει για 5 κατηγορίες παραβάσεων και δίνει διορία 2-4 μηνών για διόρθωση τους και επανέλεγχο.

     Η ερώτησή μας λοιπόν είναι απλή: “Με ποιον τρόπο θα υπάρξει διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών των Λυκείων στους οποίους θα παρέχονται οι "υπηρεσίες διαχείρισης σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού" όπως πολύ κομψά λέγονται;

 

    Είναι φανερό ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή της Διοίκησης του Δήμου μας, στην κατεύθυνση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, να παραδίδονται δηλαδή στον τομέα της αγοράς ολοένα και περισσότερες λειτουργίες της Πολιτείας.

Published in Πεντέλης

    "Το πρόταγμα είναι να μειώσουμε τις γυμνές επιφάνειες που επιδεινώνουν την κλιματική απειλή και υποβαθμίζουν αισθητικά το Αττικό τοπίο και όχι να τις αυξήσουμε", τονίζεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης "Η Πεντέλη μας"

 

     Από το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης "Η Πεντέλη μας" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Τα προβλεπόμενα έργα στο υπό έγκριση “master plan” του ΥΠΠΟΑ συνιστούν αποσπασματικές ενέργειες, έχουν σοβαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, υπερβαίνουν καταφανώς την φέρουσα ικανότητα του χώρου, και δεν έχουν προκύψει από μελέτη βιωσιμότητας.

 

   Ο ΠΣΠ σε ανακοίνωσή του (δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ) τονίζει πως ανάπλαση του πληγωμένου Πεντελικού σημαίνει την αποκατάσταση του τοπίου και την επούλωση των πληγών από την άναρχη λατόμευση και τις καταστρεπτικές πυρκαγιές και όχι την άμετρη μεταφορά αστικών χρήσεων στον ορεινό όγκο. 

 

   Το πρόταγμα είναι να μειώσουμε τις γυμνές επιφάνειες που επιδεινώνουν την κλιματική απειλή και υποβαθμίζουν αισθητικά το Αττικό τοπίο και όχι να τις αυξήσουμε.

 

   Δείτε κι αυτό: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας "Μπάλλος"

 

 

Published in Πεντέλης

    Από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πεντέλης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Με αφορμή την διοργάνωση εβδομάδας αστικής κινητικότητας ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης, με επιστολή του προς τον Δήμο, επισημαίνει πως οι όποιες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στην κατεύθυνση του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου δεν αρκούν και δεν θα πετύχουν τους στόχους τους αν δεν συνοδευτούν από μέτρα απελευθέρωσης των πεζοδρομίων από τους κάθε είδους καταληψίες και τα κάθε είδους εμπόδια που τα καθιστούν αδιάβατα, όπως οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποτυπώνονται στο πολύ περιορισμένο φωτογραφικό υλικό της επιστολής, σε σχέση πάντα με την έκταση του φαινομένου.

Published in Πεντέλης

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο