Displaying items by tag: εγκαινια

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Με μία νέα κοινωνική δομή ενισχύεται το δίχτυ προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.

 

      Πρόκειται για την Δημοτική Ιματιοθήκη, η οποία εγκαινιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου και έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ενισχυτική Διδασκαλία.

 

     Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ιωάννη Καλογερόπουλο και ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε:

 

     «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, κανένας συμπολίτης μας να μην μένει μόνος. Είμαστε εδώ, πιστεύουμε στη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης και βοηθούμε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη.   

Η Δημοτική Ιματιοθήκη, είναι ένα έργο αγάπης, το οποίο υλοποιήθηκε από συμπολίτες μας εθελοντές και από το προσωπικό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρίας Αθανασάκου – Μουντάκη.

Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να έρθει γρήγορα εκείνη η στιγμή που δεν θα χρειάζεται να έχουμε καμία κοινωνική δομή».

Η Δημοτική Ιματιοθήκη στεγάζεται επί της οδού Βουτσινά 51 στον Χολαργό και δικαιούχοι είναι όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών καθώς και όλοι οι δημότες - κάτοικοι του Δήμου Παπάγου - Χολαργούοι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την 85/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσω της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών, εφηβικών και νεανικών ενδυμάτων (έως 25 ετών), παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης και λοιπών χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων (σε καλή κατάσταση).

Η Ιματιοθήκη (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 10:00 έως 11:00 και από 14:00 έως 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου στα τηλέφωνα 210.6533452, 210.6545 623.

    Οι οργανισμοί Counterpoints Arts and Victoria Square Project σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης we apologize που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 18:30 'στην Πλατεία Βικτωρίας

   Ο εικαστικός  Αντριάν Πάτσι  και οι επιμελητές του έργου, Almir Koldzic, διευθυντής του Counterpoints Arts και Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθυντές του Victoria Square Project, θα συζητήσουν με τους επίσημους καλεσμένους και τον Τύπο για την επιμελητική σκοπιά του έργου, τα στάδια της εργασίας τους τους στόχους της εικαστικής πολιτικής εγκατάστασης στην πλατεία Βικτωρίας. 

   Μετά τη συζήτηση οι προσκεκλημένοι θα προχωρήσουν στην πλατεία Βικτωρίας για τα επίσημα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης με την ηχητική περφόρμανς  Byzantronica  των  Shkodra Elektronike. 

   To έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Across Borders, με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Αποτελεί κομμάτια της πολυετούς δράσης του VSP στην ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας και του ερευνητικού επιμελητικού προγράμματος «Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;». 

ΠΡΟΣΟΧΗ - Πολιτική Covid -19 


Για να εισέλθετε στον κλειστό χώρο του VSP, θα πρέπει να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού ράπιντ ή μοριακό τεστ.

Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Κτήματος Γεροβασιλείου και της Οικογένειας Κλιάφα.

www.weapologize.gr
#weapologize_athens 

#counterpointsarts #victoriasquareproject 

Published in Πολιτισμός

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

    Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περιστερίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Ο Δήμος Περιστερίου πραγματοποίησε στις 13 Οκτωβρίου 2021 τα εγκαίνια της έκθεσης “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2020” που φιλοξενεί στην αίθουσα τελετών (α΄ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, με την υποστήριξη του ΑΣΔΑ.

 

    Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που μας χάρισαν μεγάλες χαρές και μεγάλες περηφάνιες σε στιγμές και ώρες δύσκολες, στέλνοντας μήνυμα αντοχής και αισιοδοξίας.

 

    Δείτε κι αυτό: Συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Περιστερίου στο Φεστιβάλ «Strong me»

 

    Τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: Χαλκιά Φανή - Στίβο, Μουρούτσος Μιχάλης -Ταεκβοντό, Ντανατσίδης Αλέξιος – Τζούντο, Πόλακ Έλεν – Κλαούντια – Επί Κοντώ, Πολυχρονίδης Γρηγόρης – Μπότσια με την Πατρώνη Κατερίνα συνοδός, Συρανίδης Νίκος – Συγχρονισμένη Κατάδυση, Σπανάκη Αριάδνη – Παρασκευή – Ιστιοπλοΐα, Στεφανόπουλος Γιώργος – Πυγμαχία, Τελτσίδου Ελισάβετ – Τζούντο, Τερζιάν Αλέξης – Στίβος, Γκούλη Ευθυμία – Κολύμβηση μαζί με την Μπουζαλάκου Μαργαρίτα – συνοδός – προπονήτρια, Μαυρωτάς Γεώργιος – Πόλο, Τσουλφά Αιμιλία – Ιστιοπλοΐα, και Χριστοδούλου Εύα – Ρυθμική.

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Περιστεριώτη Στράτο Κλήμου για την προσφορά των εκθεμάτων της συλλογής του, που με το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας μεταφέρει σ’ ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία τους.

 

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Τσαλίκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2020”, η οποία αναδεικνύει την παγκόσμια συμφιλίωση, την ενότητα και την πολιτισμική δημιουργική συνύπαρξη των λαών.

 

   Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” εκπροσώπησε ο κ. Άγης Σαντοριναίος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

   Η έκθεση συνεχίζεται καθημερινά έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021, ώρες 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων προστασίας και περιορισμού της πανδημίας (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας).

 

   Ειδικά, για τις ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, συλλόγους και φορείς), έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα προκράτησης μέσα από το σύνδεσμο www.depadp.gr/booking Πληροφορίες στο τηλ. 2105779914, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

    Δείτε κι αυτό: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Περιστερίου

 

 

Published in Περιστερίου

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο