Displaying items by tag: δημος παπαγου χολαργου

      Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 6.00' μ.μ. στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δημοτικού Μεγάρου (Λ.Περικλέους 55 Χολαργός) - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Στο πλαίσιο του διαχρονικού προβλήματος της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών και με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των γυναικοκτονιών, η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, διοργανώνει διάλεξη – συζήτηση με θέμα:  "Γυναίκα θύμα βίας και γυναικοκτονίας".

 

     Στη διάλεξη συμμετέχουν οι ακόλουθοι προσκεκλημένοι:

 

  1. Νικολοπούλου Εύη, Ψυχολόγος, MSc στη Θεραπεία Εξαρτήσεων , Σύμβουλος στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.
  2. Φουλούλη Αναστασία, Ψυχολόγος, MA στη Χοροθεραπεία - Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία, Σύμβουλος στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου  Αθηναίων.

Τίτλος ομιλίας : "Δουλεύοντας με γυναίκες θύματα έμφυλης βίας".

  1. Κυριάκου Μαρία Σοφία, Υπαστυνόμος Α', Προϊστάμενη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας - Τίτλος ομιλίας : "Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας".
  1. Μαρίκα Μεταξά Πανίτσα Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση  στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας και Μετάφρασης - Τίτλος ομιλίας : "Γυναίκα θύμα βίας"    .     

 

    Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου στις 26/11/2021 και ώρα 18.00 μ.μ. – 21.00 μ.μ. (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

  

Για την είσοδο του κοινού στην αίθουσα είναι απαραίτητα:

 Η χρήση μάσκας

   Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης  (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ' αυτόν) και

 Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Με μία νέα κοινωνική δομή ενισχύεται το δίχτυ προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.

 

      Πρόκειται για την Δημοτική Ιματιοθήκη, η οποία εγκαινιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου και έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ενισχυτική Διδασκαλία.

 

     Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ιωάννη Καλογερόπουλο και ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε:

 

     «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, κανένας συμπολίτης μας να μην μένει μόνος. Είμαστε εδώ, πιστεύουμε στη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης και βοηθούμε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη.   

Η Δημοτική Ιματιοθήκη, είναι ένα έργο αγάπης, το οποίο υλοποιήθηκε από συμπολίτες μας εθελοντές και από το προσωπικό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρίας Αθανασάκου – Μουντάκη.

Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να έρθει γρήγορα εκείνη η στιγμή που δεν θα χρειάζεται να έχουμε καμία κοινωνική δομή».

Η Δημοτική Ιματιοθήκη στεγάζεται επί της οδού Βουτσινά 51 στον Χολαργό και δικαιούχοι είναι όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών καθώς και όλοι οι δημότες - κάτοικοι του Δήμου Παπάγου - Χολαργούοι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την 85/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσω της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών, εφηβικών και νεανικών ενδυμάτων (έως 25 ετών), παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης και λοιπών χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων (σε καλή κατάσταση).

Η Ιματιοθήκη (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 10:00 έως 11:00 και από 14:00 έως 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου στα τηλέφωνα 210.6533452, 210.6545 623.

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Στη δωρεά φαρμακευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, Νηπιαγωγεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού. 

 

     Είκοσι έξι (26) συνολικά πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν όλα όσα πρέπει να έχουν τα σχολεία, όπως οινόπνευμα, φυσιολογικό ορό, βαμβάκι, αντισηπτικό διάλυμα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, ηλεκτρολύτες, επιδέσμους, αυτοκόλλητα ράμματα, γάντια, μάσκες κ.α. ,παρέλαβαν διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Κατερίνας Γκούμα και Λίλας Σουρανή και του Αντιπροέδρου της Σχολ. Επιτροπής Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης, Νικήτα Κεφαλογιάννη.

 

     Το φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε από τον Πρόεδρο  του Παραρτήματος κ. Γιάννη Φράγκο και την Ταμία κα Αλεξάνδρα Παπασαββίδου, ενώ παρούσα ήταν και κα Μάρω Πατσαρίση, μέλος του Δ.Σ. και η κα Μαυροφοράκη, νοσηλεύτρια και επί 40 έτη ενεργό μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

    Παράλληλα, εκπρόσωπος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, έδωσε χρήσιμες οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες και εξετάστηκε το ενδεχόμενο  διοργάνωσης μαθημάτων πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στα σχολεία του Δήμου μας.

 

    Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου – Χολαργού, κ. Φράγκο, για την πολύ σημαντική δωρεά, ύψους 2.500 ευρώ, προς τα σχολεία μας, για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

    Διαβάστε κι αυτό: Τραπεζικό λογαριασμό για τη στήριξη των αδέσποτων άνοιξε ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο