Displaying items by tag: ψηφισμα

        Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης "Εκτός Σχεδίου", ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουτσός κατάθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Ιωνίας την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος για προστασία της πρώτης κατοικίας:

 

       Προς
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας,
τη Δήμαρχο,
τους Δημοτικούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

 
      Κύριε Πρόεδρε,

 
      Με αφορμή τα γεγονότα την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 5.30 το πρωί, όπου δικαστικός επιμελητής με ισχυρή αστυνομική συνοδεία έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν σε υποθηκευμένο σπίτι εξαιτίας καθυστέρησης εξόφλησης στα Άνω Ιλίσια, για να κάνουν έξωση στην ιδιοκτήτρια, στέλνουμε σχέδιο ψηφίσματος για να συζητηθεί - ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
      Το σπίτι της συνταξιούχου των 700 ευρώ πλειστηριάστηκε πριν από μερικούς μήνες για χρέη μόλις 15.000 ευρώ από κάρτες της Εθνικής Τράπεζας σε εταιρεία - φάντασμα (χωρίς καν γραφεία στην φορολογική της έδρα) που δραστηριοποιείται στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
 
 
      Είναι η δεύτερη προσπάθεια έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι που αποτελεί για αυτή την πρώτη και μοναδική της κατοικία. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος της γειτονιάς και οι συλλογικότητες της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από πολύωρη παραμονή, η διαδικασία της έξωσης σταμάτησε προσωρινά.

 
     Tο θέμα όμως δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή πρέπει να μπει οριστικά ένα φρένο στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τα λεφτά του τράπεζες και τα διάφορα funds προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει το παρακάτω ψήφισμα.

 
 
      Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

 
      Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, με την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα είδη πρώτης ανάγκης και τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα να συρρικνώνονται, πολλαπλασιάζονται και οι πλειστηριασμοί στις γειτονιές της πόλης.

 
     Τα προηγούμενα χρόνια οι νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν στρώσει το δρόμο στα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαϊκό κόσμο προκειμένου να κερδοσκοπούν. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευάλωτες ομάδες, που τους δίνει 250 ευρώ, λέει, για να περάσουν τα Χριστούγεννα αλλά τους παίρνει το σπίτι και τους βγάζει έξω

 
     Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν Ιωνίας καταδικάζει αυτήν την πολιτική και συντάσσεται με τον αγώνα για να μη μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη. Να υπάρχει προστασία από την πολιτεία στο δικαίωμα στη στέγαση.

 
     Επιπλέον, ως δημοτικό συμβούλιο αποφασίζουμε οι υπηρεσίες του Δήμου μας να μη λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί προκειμένου να "εξασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα" και δεν θα προβεί σε κανένα μέτρο είσπραξης για χρέη των λαϊκών στρωμάτων.
  • Να διαγραφούν τα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τα λεφτά του τράπεζες.
  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
  • Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΩ των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.
  • Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο.
 
     Στέγαση, παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Κουτσός
Published in Νέας Ιωνίας

               Από το γραφείο τύπου της "Δύναμης Πολιτών" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

              Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο χθεσινό (26/09/22) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας, κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα:
 
 

      Ένα γεγονός άσκησης απειλών και βίας κατά νεαρής συμπολίτισσάς μας που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από επώνυμη καταγγελία της δικηγόρου της, μας δημιουργεί ανησυχία για τον τρόπο που διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά οι αρμόδιες αρχές. Με τα κρούσματα των γυναικοκτονιών να πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας και τις καταγγελίες για άσκηση έμφυλης βίας να είναι στην επικαιρότητα, θα περίμενε κανείς ότι οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα ήταν πιο ευαίσθητες στην υποδοχή και αντιμετώπιση των θυμάτων κακοποιητικών συμπεριφορών από τους συντρόφους τους, πρώην και νυν.

 

     Το γεγονός της πολύωρης ταλαιπωρίας της καταγγέλλουσας γυναίκας στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας και η μη άσκηση της αυτόφωρης διαδικασίας παρά της απειλές που αποδεδειγμένα δεχόταν κατά της ζωής της, όπως περιγράφονται στην καταγγελία της δικηγόρου της χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν απαντηθεί από τις αρμόδιες αρχές, υπογραμμίζουν το έλλειμμα που υπάρχει στο πλαίσιο προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

 

      Με αφορμή αυτό το περιστατικό θέτουμε τις ανησυχίες μας στα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και ζητάμε να υπάρξουν ανάλογες οδηγίες προς όλα τα αστυνομικά τμήματα, ώστε να μπορούν οι γυναίκες – θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών να αισθάνονται ασφαλείς όταν προσφεύγουν για προστασία και όχι να αντιμετωπίζονται περίπου ως «ένοχες».

 

     Ζητάμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να θεσμοθετηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να γίνει πράξη η ισότητα των δυο φύλλων, με νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», με μέτρα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, με αυστηροποίηση των ποινών για την ενδοοικογενειακή βία, με ύπαρξη δομών υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τα όλα τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών.

 

    Ο Δήμος δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του απέναντι στην νεαρή συμπολίτισσα, θέτοντας την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου στη διάθεσή της.

         Υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης - Ελληνικού του ψηφίσματος που πρότεινε η "Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης - Ελληνικού".Ανακοίνωση της Παράταξης

 

         Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης - Ελληνικού" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που παραθέτουμε παρακάτω για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Επιδίωξη μας είναι να αποτραπεί το ξεπούλημα του πολύτιμου αυτού αγαθού που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην τιμή και στην ποιότητά του και φυσικά στρέφεται σε βάρος των συμπολιτών μας.
 
 
        Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
 
       
        Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
 
 
        "Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζητά:
 
 
       Να ακυρωθεί άμεσα ο Διαγωνισμός για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνης Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ, αντλιοστάσια) που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.
 
 
       Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (ΣτΕ Ολ 190-1/2022) για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους, από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού. Να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που έγινε με το νόμο για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στις 29/7/2022, με σκοπό να παρακαμφθούν οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ. Να επιστραφούν άμεσα οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
 
 
       Το νερό είναι συλλογικό κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της ΓΣ του ΟΗΕ), δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν ιδιωτικοποιούνται.""
Το κίνημα για την διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού αναπτύσσεται, αποκτά ευρύτητα και δυναμώνει στη χώρα μας. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ
 
 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο