Displaying items by tag: εκτος σχεδιου

Με ανακοίνωση τους έξι αριστερές δημοτικές κινήσεις της Βόρειας Αττικής εκφράζουν την εναντίωση τους στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή των εφημεριών του "Παίδων Πεντέλης" και δηλώνουν την στήριξη τους στον αγώνα των εργαζόμενων. Κάνουν λόγο για "μία ακόμα επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της ΝΔ" και καλούν εργατικά σωματεία και κατοίκους να σταθούν στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

    Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να διακόψουν τις εφημερίες και την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, είναι ακόμα μία επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της ΝΔ στην δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών. 

Ουσιαστικά, κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό στα Βόρεια Προάστια, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν χωρίς ασφάλεια τα σχολεία και με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα, αναγκάζοντας τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

 
Δείτε ακόμα: Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)

 

    Η πρόφαση για αποκλειστική χρήση ως εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να καταργήσει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσοκομείων. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς τόσο σε παιδιά, σήμερα, όσο και, παλιότερα, σε ενηλίκους. Έχει εμβολιάσει πάνω από 35 χιλιάδες ενήλικες και πρόσφατα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές 450 παιδιά. 

 

    Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με συνεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με απεργία την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Δεν ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, αντιθέτως, δεν αρνούνται καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.  Αυτό που ζητούν είναι να μην σταματήσουν οι εφημερίες και οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου. 

 

    Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε δικαστική προσφυγή απέναντι στους εργαζόμενους,  οπότε η απεργία κρίθηκε παράνομη.

 

    Είμαστε ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

 

    Η κυβέρνηση της ΝΔ  που εδώ και δύο χρόνια παίζει ζάρια με την υγεία μας και τη ζωή μας , απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, και δε διστάσει να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή παιδιών μας!

 

    Ενώ εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, να ανοίξει κι άλλα τμήματα και κλινικές, έχει το θράσος να θέτει σε αναστολή 6.800 εργαζόμενους στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

 

    Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των γιατρών και εργαζομένων στο Παίδων.  

 

    Καλούμε τα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής, του συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, φορείς και δημοτικές παρατάξεις, να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την απόφαση. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις  υγειονομικών, ενίσχυση του δημοσίου  και δωρεάν συστήματος υγείας και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών μονάδων από τις κυβερνήσεις των μνημονίων!

 

Οι δημοτικές κινήσεις:

Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Εκτός των Τειχών- Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου

Κόκκινη Ρωγμή –Αγώνας Ρήξη  Ανατροπή στο Ηράκλειο

Δίκτυο Πολιτών Χολαργού Παπάγου

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή 

 

 

 

 

Published in Νέας Ιωνίας

..

..

..

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Νέας Ιωνίας "Εκτός Σχεδίου"

 

Σε λίγο καιρό θα κλείσουμε 2 χρόνια από την στιγμή που η πανδημία και οι επιπτώσεις αυτής εισέβαλαν στην ζωή μας. Παράλληλα κλείνουμε 2 χρόνια από την στιγμή που τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Στην πρώτη περίοδο της πανδημίας ως Εκτός Σχεδίου είχαμε συμφωνήσει σχετικά με τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ήταν ο μόνος ασφαλής τρόπος διεξαγωγής τους.

Στην επόμενη φάση, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης η κυβέρνηση όρισε διεξαγωγή αυτών των συνεδριάσεων ορίστηκε να γίνεται μόνο με παρουσία συμβούλων που έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν νοσήσει με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού.

Είναι φανερό ότι το μέτρο εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης για αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, αλλά και στη γενικότερη επιδίωξη για συγκέντρωση εξουσίας στις περιφερειακές -δημοτικές αρχές και περιστολή της όποιας δημοκρατικής λειτουργίας των συμβουλίων έχει απομείνει και να αποκλεισθούν η παρακολούθηση και οι παρεμβάσεις κατοίκων και εργαζομένων. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι για τη μη μεταδικότητα δεν αρκεί κάποιος να έχει εμβολιαστεί ή να έχει νοσήσει. Το πιο ασφαλές κριτήριο είναι η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων, που η κυβέρνηση συστηματικά αρνείται να πραγματοποιήσει με Δημόσιο – Δωρεάν τρόπο, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ατομική μας ευθύνη.

 

Δείτε ακόμα:      Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Στην Νέα Ιωνία

Παρόλο λοιπόν που από την αρχή της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό έστω και τα ελάχιστα ψήγματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε προηγούμενη μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα είχε τεθεί από την Εκτός Σχεδίου προς συζήτηση. Από τις Δημοτικές Παρατάξεις που ήταν παρούσες μόνο η Δημοτική Αρχή διαφωνούσε με την δια ζώσης λειτουργίας με το πρόσχημα των τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν από την μεταφορά της έδρας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την μη ύπαρξη κατάλληλου χώρου όπου θα μπορούσαν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Στις 29-12-2021 όμως εκδίδεται εγκύκλιος όπου επιβάλει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης, την Κυριακή 09-01-2022, για την Διαδικασία Ανάδειξης των Μελών Προεδρείου, Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην εγκύκλιο αυτή μάλιστα προβλέπεται ότι η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων μπορεί να γίνει είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε με την διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test).

Από την μεριά μας λοιπόν αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στη διαδικασία εκλογής τόσο του προεδρείου του δημοτικού συμβούλιου, όσο και στη διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τους παρακάτω δύο λόγους:

1o. Εξαιτίας της Αντιδημοκρατικής λειτουργίας των Δήμων μέσω των Επιτροπών

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης καθορίζουν ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων. Με αυτούς τους νόμους προϊόντος του χρόνου επιτάθηκε ακόμα περισσότερα ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των δήμων και ιδιαίτερα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, το νόμο Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρόσφατες αναμορφώσεις του από τη ΝΔ με τους νόμους Θεοδωρικάκου. Ενδεικτικό του βαθέματος της αντιδημοκρατικής στροφής και της απόστασης δήμων και λαϊκής θέλησης είναι και ο νόμος Βορίδη που καθιερώνει το πλαφόν 3% από τις επόμενες τοπικές εκλογές.

Τα δημοτικά συμβούλια έχουν μετατραπεί σε όργανα επικύρωσης των πολιτικών επιλογών του κεντρικού κράτους, του Κεφαλαίου και της ΕΕ, με ένα πλαίσιο αντιδημοκρατικής λειτουργίας όπως ενδεικτικά αποτυπώνεται με:

  • Την αφαίρεση αρμοδιοτήτων των δημοτικών συμβουλίων που έχουν περάσει στις ελεγχόμενες από τη δημοτική αρχή επιτροπές, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που αποφασίζουν για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα. Επιτροπές μάλιστα στις οποίες δεν αποτυπώνεται καν ο πραγματικός συσχετισμός που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές.

  • Την απαξίωση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων με τη ρύθμιση του Κλεισθένη που δεν υπολογίζονται στις ψηφοφορίες όχι μόνο τα λευκά, αλλά ακόμα και τα κατά για κρίσιμα θέματα όπως ο προϋπολογισμός.


2o. Την συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με το απαράδεκτο σύστημα της τηλεδιάσκεψης

Όπως αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση της δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 09-01-2022, όταν το κεντρικό και το τοπικό κράτος θέλει να γίνει κάτι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του μπορεί και το κάνει. Όταν η Δημοτική Αρχή δεν θέλει… δέκα μέρες κοσκινίζει.

Όταν λοιπόν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την νομοθετική δέσμευση που υπάρχει για «εκλογή» (λέμε τώρα) των απαραίτητων οργάνων διοίκησης των Δήμων και Περιφερειών, ώστε αυτά απρόσκοπτα να μπορούν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική, τότε και οι περιορισμοί για εμβολιασμένους – μη εμβολιασμένους μπορούν και (καλώς) ξεπερνιόνται, όσο και η αίθουσα και ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός βρίσκεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα εντός εορτών.

Από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα άλλο τρόπο δημοκρατικής λειτουργίας των συμβουλίων.

Απαιτούμε ζωντανές και ανοικτές συνεδριάσεις των συμβουλίων χωρίς αποκλεισμούς συμβούλων ή κατοίκων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε κατάλληλους χώρους με αποστάσεις, μάσκες και δωρεάν rapid test για όλους τους συμβούλους (εμβολιασμένους, έχοντας νοσήσει και ανεμβολίαστους), γιατί αυτό αποτελεί την πιο σωστή ένδειξη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Δεν συμφωνούμε με το μικτό μοντέλο (με παρουσία για όσους έχουν πιστοποιητικό και με τηλεδιάσκεψη για ανεμβολιάστους).

Η ζωντανή - ανοιχτή λειτουργία είναι αναγκαία για να σπάσει η προσπάθεια λειτουργίας δημοτικών συμβουλίων θωρακισμένων από την επίδραση του λαϊκού παράγοντα.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.gr, ektossxediou@gmail.com

Published in Νέας Ιωνίας

..
..
..

Ο “Καινούριος Ουρανός” από την “Εκτός Σχεδίου” στη Νέα Ιωνία

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 18.30 θα προβληθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (Δίπλα σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας), το ντοκιμαντέρ “Καινούριος Ουρανός, Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας”, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ιστορικούς, Γιώργο Μιχαηλίδη και Χριστίνα Κονιάλη. Η προβολή διοργανώνεται από την “Εκτός Σχεδίου” – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία.


Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ της ομάδας Συλλογική Μνήμη (μετά τους παρτιζάνους των Αθηνών), που έκανε πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα: Οδός Μαρμαρά (Νέα Ιωνία): Με μπαλώματα δε γίνεται δουλειά. Χρονίζει μια επικίνδυνη κατάσταση


Στον Καινούργιο Ουρανό, γυναίκες μαχήτριες του ΔΣΕ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αφηγούνται τη ζωή τους κατά την περίοδο της Λευκής Τρομοκρατίας, που ακολουθεί την υπογραφή της Συνθήκης της Βάρκιζας τον Φλεβάρη του 1945. Η σκηνή της παράδοσης των όπλων, μετά την υπογραφή της συνθήκης που βλέπουμε στο πρώτο πλάνο, αποτελεί και τη χρονική αφετηρία της ταινίας.

Οι μαχήτριες του ΔΣΕ γυναίκες διωκόμενες, γυναίκες που συνειδητά επιλέγουν να πολεμήσουν, γυναίκες επιστρατευμένες, αφηγούνται τη ζωή τους στο βουνό, όπου καταφεύγουν κυνηγημένες και την ένταξή τους σε παρτιζάνικες ομάδες που αποτελούν τη μαγιά του Δημοκρατικού Στρατού.

O «Καινούργιος Ουρανός» είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ το οποίο θέτει ως στόχο του να εξερευνήσει μια σημαντική περίοδο, αυτή μεταξύ 1945 και 1949, μέσα από τη σκέψη γυναικών οι οποίες αγωνίστηκαν με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Πρόκειται για έρευνα ιστορικών γεγονότων που αποτυπώνονται στον κινηματογραφικό φακό μέσω της προφορικής ιστορίας.


Στο χώρο θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε και αυτό: Α. Χατζησαββίδης: Πήρε likes η Δήμαρχος!


Published in Νέας Ιωνίας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο