Displaying items by tag: εκτος σχεδιου

        Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης "Εκτός Σχεδίου", ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουτσός κατάθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Ιωνίας την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος για προστασία της πρώτης κατοικίας:

 

       Προς
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας,
τη Δήμαρχο,
τους Δημοτικούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

 
      Κύριε Πρόεδρε,

 
      Με αφορμή τα γεγονότα την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 5.30 το πρωί, όπου δικαστικός επιμελητής με ισχυρή αστυνομική συνοδεία έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν σε υποθηκευμένο σπίτι εξαιτίας καθυστέρησης εξόφλησης στα Άνω Ιλίσια, για να κάνουν έξωση στην ιδιοκτήτρια, στέλνουμε σχέδιο ψηφίσματος για να συζητηθεί - ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
      Το σπίτι της συνταξιούχου των 700 ευρώ πλειστηριάστηκε πριν από μερικούς μήνες για χρέη μόλις 15.000 ευρώ από κάρτες της Εθνικής Τράπεζας σε εταιρεία - φάντασμα (χωρίς καν γραφεία στην φορολογική της έδρα) που δραστηριοποιείται στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
 
 
      Είναι η δεύτερη προσπάθεια έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι που αποτελεί για αυτή την πρώτη και μοναδική της κατοικία. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος της γειτονιάς και οι συλλογικότητες της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από πολύωρη παραμονή, η διαδικασία της έξωσης σταμάτησε προσωρινά.

 
     Tο θέμα όμως δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή πρέπει να μπει οριστικά ένα φρένο στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τα λεφτά του τράπεζες και τα διάφορα funds προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει το παρακάτω ψήφισμα.

 
 
      Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

 
      Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, με την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα είδη πρώτης ανάγκης και τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα να συρρικνώνονται, πολλαπλασιάζονται και οι πλειστηριασμοί στις γειτονιές της πόλης.

 
     Τα προηγούμενα χρόνια οι νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν στρώσει το δρόμο στα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαϊκό κόσμο προκειμένου να κερδοσκοπούν. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευάλωτες ομάδες, που τους δίνει 250 ευρώ, λέει, για να περάσουν τα Χριστούγεννα αλλά τους παίρνει το σπίτι και τους βγάζει έξω

 
     Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν Ιωνίας καταδικάζει αυτήν την πολιτική και συντάσσεται με τον αγώνα για να μη μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη. Να υπάρχει προστασία από την πολιτεία στο δικαίωμα στη στέγαση.

 
     Επιπλέον, ως δημοτικό συμβούλιο αποφασίζουμε οι υπηρεσίες του Δήμου μας να μη λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί προκειμένου να "εξασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα" και δεν θα προβεί σε κανένα μέτρο είσπραξης για χρέη των λαϊκών στρωμάτων.
  • Να διαγραφούν τα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τα λεφτά του τράπεζες.
  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
  • Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΩ των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.
  • Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο.
 
     Στέγαση, παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Κουτσός
Published in Νέας Ιωνίας

..
..
..

Με ανακοίνωση της η «Εκτός Σχεδίου» καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στις 19.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου καθώς και στην αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. 

Η «Εκτός Σχεδίου» αναφέρει: 

Η οργανωμένη επίθεση, από ομάδα φασιστών σε μαθητές και σε μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας, που μοίραζαν φυλλάδια, την Πέμπτη 06.10 στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσιού, είναι «σήμα κινδύνου» για όλο το λαό.
 
Η επίθεση ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της εξόρμησης με τους φασίστες να βγαίνουν έξω από το Σχολείο και κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα και επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου, Αφροδίτης Φράγκου, και ενός μέλους της ΚΕΕΡΦΑ που διακομίστηκε στο ΚΑΤ.
 
Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν κάποιο "μεμονωμένο γεγονός". Ανάλογες επιθέσεις υπήρχαν στο παρελθόν και σε άλλα σχολεία καθώς και σε γειτονιές. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
 
Δύο χρόνια μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως "εγκληματική οργάνωση", οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Το βλέπουμε στη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο όπου ο δικηγόρος τους, Πλεύρης, χαιρετάει φασιστικά με την ανοχή του δικαστηρίου και της αστυνομίας. Το βλέπουμε με τις πάνω από 10 επιθέσεις σε μετανάστες και αντιρατσιστές που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
 
Δεν είναι όμως μόνο η κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο της άκρας δεξιάς όπου διάφοροι επίδοξοι μνηστήρες επιδιώκουν να καλύψουν το πολιτικό κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή. Είναι κυρίως η ουσία της πολιτικής του κεφαλαίου που φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς. Μια πολιτική που στοχοποιεί τους πρόσφυγες, εντείνει τον ανορθολογισμό σε όλα τα επίπεδα, αποθεώνει την καταστολή και την πολεμική προετοιμασία, καταδικάζει λαϊκούς αγωνιστές, μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε πεδία βολής των ένστολων τραμπούκων των ΜΑΤ ανοίγοντας κεφάλια φοιτητών, επενδύει στον εθνικιστικό παροξυσμό του «κινδύνου εξ ανατολών» αντικειμενικά στρώνει το βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς είτε με κοστούμι είτε με στρατιωτική παραλλαγή.
 
Ο φασισμός τρέφεται από το ίδιο το σύστημα που τον χρησιμοποιεί όταν τον χρειάζεται για το πέρασμα αντιλαικών πολιτικών προς όφελος του κεφαλαίου. Πάλη ενάντια στο φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στο σύστημα, ενάντια στον καπιταλισμό.
 
Καμία επανάπαυση δεν χωράει ότι το «κράτος δικαίου θα κάνει την δουλειά του». Άλλωστε, από την καταδίκη της Χ.Α. μέχρι τώρα ήδη έχουν αποφυλακιστεί με διάφορες προφάσεις αρκετοί καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες (Τσακανίκας, Παπαβασιλείου, Μίχος, Πατέλης). Μόνο κάτω από την πίεση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος οι φασίστες θα παραμείνουν στην φυλακή.
 
Η συμμετοχή της φασίστριας, και θαυμάστριας του Μουσολόνι, Μελόνι στη κυβέρνηση στην Ιταλία, η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη με τη συμμετοχή των φασιστών από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η άνοδος της Λεπέν στη Γαλλία και αλλού, μας προειδοποιούν ότι δεν τελειώσαμε με την απειλή του φασισμού.
 
Καμία αυταπάτη δεν χωράει ότι σε αυτή την μάχη είμαστε «όλοι μαζί». Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται σε όλα τα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ παράλληλα αξιοποιεί και στρώνει το δρόμο στα ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην κοινωνία αναζητώντας συμμάχους , ώστε να πνίξει την οργή του κόσμου που προκαλεί η πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της καταστολής και του ρατσισμού.
 
Ο φασισμός δεν είναι κάποια ιδεολογία. Είναι ένα εργαλείο του συστήματος, ένας μηχανισμός βίας και δολοφονίας ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι που τους μπαίνει εμπόδιο και αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το εξυπηρετούν. Χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις δολοφονίες του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Λουκμάν και από τις οι επιθέσεις σε ομοφυλόφιλες/ους μέχρι αγωνιστές συνδικαλιστές, η ιστορία του φασισμού είναι γεμάτη αίμα. 
 
Σας καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη, στις 7.00 μμ, στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στην αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. 

Published in Νέας Ιωνίας

..

..

..

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες στο στόχαστρο -Η αντίσταση μονόδρομος - Συζήτηση, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 7μμ, ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4
Σας καλούμε να συζητήσουμε :

- τι σημαίνει αυτή η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες για τη ζωή μας;
 
- είναι μια «κατάσταση εξαίρεσης» ή μέρος της κανονικότητας;
 
- μέσα από ποιους δρόμους μπορεί και πρέπει να γίνει στοιχείο της πάλης κάθε σωματείου και αγωνιζόμενης συλλογικότητας;
 
- μέσα από ποιους δρόμους και μορφές μπορεί να οργανωθεί η αντίστασή μας;
 
Τις αρχικές τοποθετήσεις για τη συζήτηση θα κάνουν οι :
 
- Κώστας Παπαδάκης : δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α,
 
- Ευαγγελία Δινοπούλου : δασκάλα, πρόεδρος του συλλόγου ΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου
 
- Παναγιώτης Κουτσός : μηχ. μηχ/κος, δημοτικός σύμβουλος με την Εκτός Σχεδίου
 
 
Στη συζήτηση θα υπάρξει παρέμβαση από απεργούς στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, φοιτητές που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, αγωνιστές που έχουν δικαστικές διώξεις και συνδικαλιστές.
 
 
Published in Νέας Ιωνίας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο