Displaying items by tag: δημος νεας ιωνιας

         Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Με ενθουσιασμό, χαρά και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο αθλητικό ραντεβού, οι 33οι Ετήσιοι Μαθητικοί Αγώνες Δρόμου, μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού για την πόλη της Νέας Ιωνίας.

 

       Από νωρίς, το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022, εκατοντάδες μαθητές σχολείων, γονείς, εκπρόσωποι του Δήμου και τοπικών σωματείων δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας.

 

      Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Νέας Ιωνίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Νέας Ιωνίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Νέας Ιωνίας, τα Νηπιαγωγεία, το ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Ειδικό Σχολείο (ΣΜΕΑ) και ο Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», φρόντισαν για την άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση που φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

     Στην μεγάλη αθλητική γιορτή παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Γεωργία Μπίμη- Ιωάννου προκειμένου να μεταδώσουν στα παιδιά το μήνυμα της συμμετοχής και της άθλησης, προσφέροντας τιμητικά έπαθλα. Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Published in Νέας Ιωνίας

         Από το Δ.Σ. του «Ιωνικού Συνδέσμου» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου «Στράτος Μελεμενής», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Κωνσταντίνου Φαλτάϊτς, «Πώς απέθανεν η Μικρά Ασία».

 

       Τιμώντας τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη σφαγή και την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς, προχώρησε στην έκδοση αυτού του βιβλίου , όπου μέσα από τις σελίδες του, ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την τότε πορεία του πολεμικού ανταποκριτή της εφημερίδας «Εμπρός», Κωνσταντίνου Φαλτάϊτς, ο οποίος μέσω των ανταποκρίσεών του και των κρίσεων που διατυπώνει, αποκαλύπτει την πραγματικότητα τόσο της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όσο και της μοίρας των πληθυσμών που υφίστανται την πολιτική των εθνικών εκκαθαρίσεων.

 

      Ο Κωνσταντίνος Φαλτάιτς, (1891-1944) υπήρξε κορυφαίος δημοσιογράφος, λογοτέχνης και πρωτοπόρος ερευνητής της περιόδου του μεσοπολέμου. Ήταν από τα πρώτα μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενώ παρακολούθησε ως πολεμικός ανταποκριτής τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:  Βλάσης Αγτζίδης, Ιστορικός, Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Επίχαρις Μiχαηλίδου, Πρόεδρος της Αδελφότητας Βιθυνών, Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), Δήμου Νέας Ιωνία, Ερευνητής, Συγγραφέας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, Γιάννης Κοντίτσης.

Η πολύ όμορφη βραδιά έκλεισε μουσικά, με τους παρευρισκομένους να απολαμβάνουν την μελωδική φωνή της Χαριτίνης Πανοπούλου.

 

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, οι πρεσβύτεροι, Μάριος Μακρίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας και Αρχιμ. Πρόδρομος Αργυρόπουλος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Νέας Ιωνίας. οι Αντιδήμαρχοι, Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, του Δήμου Νέας Ιωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, και Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Νέας Ιωνίας, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος. Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης, Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης, ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), Μάκης Λυκούδης, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ελισάβετ Γεωργιάδου και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Published in Νέας Ιωνίας

       Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας καταδικάζει την εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, με την απαράδεκτη δικαιολογία πως απολύεται για "συνδικαλιστική δράση σε μαθητές", εφόσον τους μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

       Ο Σύλλογος συμμετείχε,μαζί με άλλους φορείς την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο φροντιστήριο Πρωτοπορία στην οδό Μητροπολίτου Τιμοθέου 18 Νέα Ιωνία.

 

             Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Published in Νέας Ιωνίας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο