Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:54 | Νέας Ιωνίας
Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αξέχαστων παραδοσιακών παιχνιδιών
||||||||

          Από το Δ.Σ. του Α.Γ.Σ. "ΑΝΑΤΟΛΗ" Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό, έγινε η προγραμματισμένη παρουσίαση των παλαιών παραδοσιακών παιδικών παιχνιδιών.

  

         Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου μας:  του Ιωνικού Συνδέσμου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «H Καππαδοκία», του Αθλητικού Συλλόγου Στίβου «Ανατολή» Ν. Ιωνίας  και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Ιωνίας και του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας.

 

         Τίτλος της όλης προσπάθειας των διοργανωτών ήταν : " Ελάτε  να  παίξουμε  πάλι......."

 

        Η Πλατεία Μακελαράκη, με το μικρό θεατράκι και τις κερκίδες του, προσήλκυσε το ενδιαφέρον των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων που έφεραν τους «μικρούς θεατές», τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, για να παρακολουθήσουν εκείνα τα παιχνίδια, τα οποία ένα – ένα τα έδειξαν οι «έμπειροι» θιασάρχες των πιο πάνω Συλλόγων. Τα πατίνια, τα τσέρκια, τα καλάμια, το εφτάπετρο, τα μήλα, το μαντήλι, τα τζιτζίλια, τα σχοινάκια, τις τσουβαλοδρομίες, τα γηπεδάκια, τις σβούρες, τα ξυλοπόδαρα, τα τακουνάκια από κουτιά γάλακτος, το μπιζ αλλά και τις μπάλες από υφασμάτινα κουρέλια, τα φυσοκάλαμα, τις σφεντόνες, τα αυτοκινητάκια από σύρμα, τα κρόταλα, τις χάρτινες κατασκευές, τους χαρταετούς, τον καραγκιόζη, τα γιο – γιο, τα πεντόβολα, την ξυλοκοπτική και πολλά ακόμη παραδοσιακά παιχνίδια είδαν τα παιδιά, αρκετά των οποίων προσπάθησαν να δοκιμάσουν και να παίξουν. Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη, παρά την επιφυλακτικότητα που είχαν στο να δοκιμάσουν κάτι το πρωτόγνωρο.

  

       Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των διοργανωτών Συλλόγων: Κοντίτσης Γιάννης, Μπρόλιου Κούλα, Βασιλείου Βαγγέλης, Ακιανίδης Όμηρος, καθώς και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη Γεωργία.

  

       Στο τέλος της εκδήλωσης προσήλθε η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εγκωμιάζοντας τους διοργανωτές Συλλόγους. Από τη Δημοτική Αρχή παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος κ. Σπηλιωτόπουλος και η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου.

  

       Προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά, πριν την αποχώρησή τους, από ένα δωράκι (προσφορά της κ. Δημάρχου), ποπ κορν και μαλλί της γριάς.

  

       Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης ήταν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις οικογένειες των παιδιών να δώσουν διεξόδους στα παιδιά τους, να τους δώσουν ευκαιρίες να αναπτυχθεί η φαντασία τους και η δημιουργικότητά τους, να ξεφύγουν από τους «πειρασμούς» της εποχής μας: τα κινητά τηλέφωνα, το ίντερνετ και την τηλεόραση. Έγιναν θετικότατα σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους και ήδη εκφράστηκε ενδιαφέρον από εκπροσώπους τεσσάρων σχολείων του Δήμου μας για να κάνουμε παρουσίαση των παιχνιδιών στους χώρους των σχολείων τους.

  

       Παραβρέθηκαν ακόμη και άλλα μέλη των Συλλόγων, τα οποία βοήθησαν στην παρουσίαση των παιχνιδιών: Θεοδωρογιάννης Τάσος, Στουραΐτης Κώστας, (Γεν. Αρχηγός και Ταμίας της Ανατολής), Γεωργαντζή Δέσποινα, (Αντιπρόεδρος Ιωνικού), Δαρμογιάννης Γιάννης και  Παπαδόπουλος Πρόδρομος, (μέλη της Ανατολής), Τελλίδης Βαγγέλης (Ένωση Καππαδοκών).

   

       Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στους εκπροσώπους των Συλλόγων: Τάκη Κωστιδάκη (Ιωνικού Συνδέσμου) τηλ. 6942013881, Κώστα Τσαγκαράκη (Ανατολής Ν. Ιωνίας), τηλ. 6944275365, Βαγγέλη Βασιλείου (Ανατολής Ν. Ιωνίας) τηλ. 6944786130, Κούλας Μπρόλιου (Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία») τηλ. 6974305165, Δημήτρη Χατζηκυριάκο (Ένωσης Παλαιών Προσκόπων)  τηλ. 697715665.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο