Αρνείται να δώσει την αποζημίωση η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας λέει η ΔΑΣ

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 15:59 | Νέας Ιωνίας

Media

Αρνείται να δώσει την αποζημίωση η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας λέει η ΔΑΣ
|||

..

..

..

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ για το θέμα: 

 

Τα δόντια της δείχνει για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή Ν.Ιωνίας στα δικαιώματα των εργαζομένων, αρνούμενη αυτή τη φορά να αποδώσει σε συνταξιούχους υπαλλήλους του ΚΕΒΡΕΦΟ την αποζημίωση του άρθρου 225, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες και προσπαθώντας να κρύψει την γενικότερη έλλειψη χρηματοδότησης στους Δήμους, που εκτός των άλλων δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των πρώην εργαζομένων καθώς και αυτών που θα ακολουθήσουν τη συνταξιοδοτική πορεία τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι πρώην εργαζόμενοι, που συνταξιοδοτήθηκαν από το ΚΕΒΡΕΦΟ στο ίδιο καθεστώς με τους σημερινούς διεκδικητές της αποζημίωσης την έλαβαν, καθώς και το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ενέκρινε την πληρωμή της συγκεκριμένης αποζημίωσης σε υπάλληλο άλλου Νομικού Προσώπου, μας κάνει αρχικά να αναρωτιόμαστε το λόγο για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλες τις περιπτώσεις και τί μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό. Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα δεινά των εργαζομένων, για τους χαμηλούς μισθούς, για την ακρίβεια, για τις ελαστικές συμβάσεις εργασίας, για τις ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, για το στραπατσάρισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στο οποίο ακόμα και η ίδια σιγοντάρει μαζί με την κυβέρνηση.

Βλέπουμε να βάζουν τα οκτάμηνα να εργάζονται και Σάββατο!! Να τα στέλνουν να καθαρίζουν σπίτια “υγειονομικές βόμβες” χωρίς να τους παρέχεται το παραμικρό μέσο προστασίας , βλέπουμε καθυστέρηση στην αποζημίωση για τα γάλατα, βλέπουμε σχολικές μονάδες με τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας να εξυπηρετούνται από ελάχιστους εργαζόμενους όπως και σε υπηρεσίες του Δήμου νευραλγικής σημασίας. Οι εργαζόμενοι γίνονται λάστιχο για να τα προλάβουν όλα και φέτος με δύο ώρες παραπάνω των ολοήμερων!! Η λογική και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής- περικοπές παντού- επηρεάζει όλες τις υπηρεσίες, όλους τους εργαζόμενους και συνάμα όλο τον λαό της Ν.Ιωνίας.

Από την άλλη, η στάση της πλειοψηφίας του συλλόγου εργαζομένων, στέκεται άπραγη μπροστά στα τόσα προβλήματα που προκύπτουν και δεν συνεδριάζει με πρόφαση ( το τελευταίο διάστημα) την καλοκαιρινή άδεια του γραμματέα του συλλόγου. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει!!! Όπως οι αντεργατικές επιθέσεις δε γνωρίζουν εποχές , άδειες και αργίες, έτσι και οι συνδικαλιστικές διοικήσεις θα έπρεπε να είναι πάντα επί ποδός. Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος του Σωματείου χρησιμοποιεί αστείες προφάσεις προκειμένου να μην πιέσει τη Δημοτική Αρχή, να μην συνεδριάσει το Δ.Σ. του Σωματείου, να μην αναδειχθούν τα διάφορα θέματα και προτιμά τη σιωπή και το κουκούλωμα , όπως έγινε πρόσφατα και με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την πληρωμή του ασθενοφόρου από τα μέλη του Κ.ΑΠ.Η, αν βρισκόταν κάποιος θετικός στον COVID -19 να πλήρωνε ο ίδιος το ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο σπίτι του από την κατασκήνωση του Αλεποχωρίου , με 235 ευρώ!! Εμείς από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε με το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ η μεταφορά να γίνει εντελώς δωρεάν ! Να μην χαρατσώνονται τα μέλη των Κ.ΑΠ.Η!!! Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι που λέμε την γνώμη μας! Και την στηρίζουμε δυναμικά!! Το χαράτσωμα των δημοτών και οι περικοπές παντός είδους προς τους εργαζόμενους είναι η πρώτη λύση της Δημοτικής Αρχής στην οικονομική εξαθλίωση των Δήμων. Καμία πίεση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, καμία αντίδραση, καμία διεκδίκηση, παρά μόνο υποταγή στις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές επιταγές.

Συνάδελφοι, την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς στερούμαστε βασικά αγαθά και περιμένουμε τα κουπόνια της κυβέρνησης για το ρεύμα και τα καύσιμα, την ίδια στιγμή που προκύπτουν καθημερινά προβλήματα σε κάθε εργασιακό κλάδο, το σωματείο μας κωφεύει και το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι η δημιουργία ενός αντιδεξιού - αντί νεοφιλελεύθερου κινήματος ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Να μην ξεχνάμε όμως συνάδελφοι πως όποια αστική κυβέρνηση κι αν έχουμε, σημασία έχει να είναι ζωντανό και μάχιμο το εργατικό κίνημα. Εκείνο το εργατικό κίνημα που δεν συγκαλύπτει , ούτε προωθεί καιροσκόπους, αλλά μάχεται για μια καλύτερη ζωή για όλους τους εργαζόμενους, για όλον τον λαό. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε στην λογική του μικρότερου κακού, δε θέλουμε οι εργαζόμενοι να ελπίζουν στις εναλλαγές των κυβερνήσεων που θα σώσουν τον λαό , ούτε να εγκλωβίζονται σε ψεύτικα διλήμματα.

Συνάδελφοι,

Τολμάμε όλοι μαζί να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να διεκδικούμε, να αντιστεκόμαστε, να βάζουμε φρένο στους καιροσκόπους και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να απορρίπτουμε αυτούς που μας χαϊδεύουν την πλάτη μόνο για να μας πλανέψουν, που μας λένε ότι θα γίνουμε αορίστου με πρωτοβάθμιες θετικές δικαστικές αποφάσεις!! Οτι μας αγαπάνε!! Όταν συμφωνούν με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και μας κατευθύνουν μόνο στη αίθουσες των δικαστηρίων! Είναι κατάντια να πηγαίνουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο! Χρειάζεται η ενεργή μας συμμετοχή στον οργανωμένο αγώνα επειδή ο νόμος μιλάει για έφεση και δεν πρέπει να εφαρμόζεται !! Και ας επεξεργαζόμαστε ότι μας λένε!!!

Έχουμε φωνή, έχουμε άποψη, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να κατακτήσουμε αυτό που μας αξίζει. Με τον αγώνα μας θα έρθουν οι καλύτερες μέρες !! Είναι σίγουρο, αρκεί να το θελήσουμε !! Ώστε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας!!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο