ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας: Ιδιωτικοποιούν ακόμα και την υπηρεσία έκδοσης μισθοδοσίας!

Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 13:43 | Νέας Ιωνίας
ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας: Ιδιωτικοποιούν ακόμα και την υπηρεσία έκδοσης μισθοδοσίας!
|||

        Από την ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες:

 

      Η παραχώρηση στους ιδιώτες των πάγιων υπηρεσιών που ασκούν οι οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζεται.

 

    Ο Δήμος προχωρά στην παραχώρηση έκδοσης της μισθοδοσίας των συναδέλφων στο ΚΕΒΡΕΦΟ σε ιδιωτική εταιρεία. Τον προηγούμενο χρόνο είχε παραχωρήσει την επεξεργασία των αιτήσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των οικιών και επιχειρήσεων προκειμένου να διορθωθούν οι χρεώσεις των δημοτικών τελών και φόρων. Πάντα το ίδιο επιχείρημα η έλλειψη προσωπικού που όλο και λιγοστεύει με τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων χωρίς να γίνονται προσλήψεις. Συνένοχοι με τις Κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβερνούν Νέας Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, που έχουν ευαγγέλιο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, είναι οι δημοτικές αρχές και οι ενώσεις τους ΤΕΔΚΑ και ΚΕΔΕ που πίνουν νερό στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και τη σύμπραξη με τους ιδιώτες. Δεν ιδρώνει το αφτί τους για την υποβάθμιση και την δυσκολία να ανταποκριθούν στοιχειωδώς οι Δήμοι στις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στους Δημότες και την κοινωνία.

 

      Στην ίδια ρότα σιγοντάρουν και στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις οι συνδικαλιστές που προέρχονται από τα κόμματα που έχουν όραμα τους την παντοδυναμία των κεφαλαιοκρατών και δίνουν γη και νερό για να είναι ανθηρή η κερδοφορία τους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του Συριζαίου προέδρου του σωματείου μας, αλλά και των υπόλοιπων μελών της Διοίκησης εκλεγμένων με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Υπογράφει ως Διευθυντής Οικονομικών την εισήγηση για την εκχώρηση της έκδοσης της μισθοδοσίας σε ιδιώτη. Δεν ενημερώνει και δεν συγκαλεί το σωματείο να συζητήσει για την εξέλιξη. Θεωρεί ότι δεν είναι λόγος η ιδιωτικοποίηση για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι και να μην επιτρέψουν τέτοιες εξελίξεις.

 

       Καμιά αντίδραση δεν είδαμε ούτε από τους επαναστάτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνδιοικούν στο σωματείο. Έχουν και το Γενικό Γραμματέα και με την πλειοψηφία που διαθέτουν μαζί, χρησιμοποιούν την Σφραγίδα και τον τίτλο του Σωματείου για ανακοινώσεις - καλέσματα προς τους εργαζόμενους να στηρίξουν το Συριζα για να λύσει τα προβλήματα όταν γίνει ξανά κυβέρνηση, αντί να αντισταθούν. Δεν μπαίνουν δε στο κόπο να καλούν σε συνεδρίαση τη Διοίκηση του Σωματείου. Τα μέλη της ΔΑΣ βλέπουν τοιχοκολλημένες τις ανακοινώσεις του Σωματείου χωρίς να έχουν προσκληθεί σε συνεδρίαση.

 

        Ενημερώνουμε τον πρόεδρο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για το καλό του τόπου μας, αλλά για το καλό της τσέπης του επιχειρηματία στον οποίο εκχωρείται το έργο. Εκτός και αν υπάρχουν καλές ιδιωτικοποιήσεις, καλές ελαστικές μορφές εργασίας, καλές απολύσεις…

 

       Την ίδια στάση είχε κρατήσει και για την παραχώρηση της επεξεργασίας των τετραγωνικών μέτρων. Τότε βέβαια έλεγε ότι είναι μόνο για τέσσερις μήνες η εκχώρηση της αρμοδιότητας. Τώρα επικαλείται ότι είναι μονόδρομος η εκχώρηση της μισθοδοσίας για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Είναι για το καλό μας δηλαδή!!!!

 

       Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η καθολική του στήριξη στις πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και των δημάρχων του δήμου μας, του δημιουργεί αλλεργία για όσους δεν συμβιβάζονται, αλλά τι να κάνουμε, εμείς τα συμφέροντα των εργαζομένων θα υπερασπιζόμαστε κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδότες, κόντρα στη σαπίλα των εργατοπατέρων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εκπροσωπεί ο ίδιος επάξια.  

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο