Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια: Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 15:07 | Νέας Ιωνίας
Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια: Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια: Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια: Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών
|||||

       Οι Σύλλογοι και φορείς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2022 στην πλατεία Σημηριώτη εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση – χαιρετισμό:

 

       Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες του Ιωνιώτικου λαού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων, των συνταξιούχων, των συλλόγων γυναικών, των γονέων και των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων μαζικών φορέων και έδωσαν το παρών στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

 

       Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής που εκτός από συμπάθεια δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων για την προστασία των δημοτών της Νέας Ιωνίας από την ακρίβεια.

 

      Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των μαζικών φορέων με τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου την ημέρα της κινητοποίησης, κατατέθηκαν μια σειρά προτάσεις που μπορούν πραγματικά να δώσουν ανάσα στο λαό της Νέας Ιωνίας:

 

  • Μείωση των Δημοτικών τελών κατά 30%.
  • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα και η Αλσούπολη που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς.
  • Έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές.
  • Ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στη Νέα Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί.

 

      Για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν δεσμεύτηκε πουθενά.

 

      Όμως η δυναμική που αναπτύσσουν οι αγώνες μας μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να επιβάλλουν λύσεις για την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της ακρίβειας.

 

       Καλούμε όλους του φορείς να συζητήσουν τα συμπεράσματα από την κινητοποίηση στα διοικητικά τους συμβούλια, με τα μέλη τους και στην συνέχεια να ενημερώσουν τον Ιωνιώτικο λαό.

Ειδικά αυτές τις μέρες καλούμε τους μαζικούς φορείς να οργανώσουν την αλληλεγγύη ώστε καμία λαϊκή οικογένεια να μη μείνει με αδειανό το πασχαλινό τραπέζι.

Καλούμε όλους τους δημότες να απευθύνονται άμεσα στους μαζικούς φορείς για ζητήματα διακοπής ρεύματος, νερού κ.α. ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση.

Προετοιμάζουμε τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και συμμετέχουμε μαζικά στις μεγάλες συγκεντρώσεις των σωματείων.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο