Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας για την συγκέντρωση στην Αγία Όλγα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 13:56 | Νέας Ιωνίας
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας για την συγκέντρωση στην Αγία Όλγα
|||

..

..
..

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την συγκέντρωση στην "Αγία Όλγα": 

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Στις 12/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου του νοσοκομείου Αγία Όλγα που συμμετείχαν μαζικά γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγία Όλγα, οι οποίοι κάλεσαν και τους Φορείς της Νέας Ιωνίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Το σωματείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και παραβρέθηκε στη συγκέντρωση με μαζική παρουσία. Μαζί με το σωματείο Συνταξιούχων, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και το παράτημα Νέα Ιωνίας του ΕΣΥΝ.

Δείτε σχετικά: Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος Νίκος Αθανασίου, απευθυνόμενος στους γιατρούς, στους εργαζόμενους και τους νοσηλευτές που είχαν μαζική παρουσία, είπε πως το Σωματείο θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, μιας και αυτή είναι η πέμπτη φορά που τους στηρίζει στις κινητοποιήσεις τους και θα τους στηρίζει πάντα, διότι θεωρεί ότι τα αιτήματα των γιατρών και νοσηλευτών είναι δίκαια και είναι αιτήματα και των συνταξιούχων.

 

Χαρακτηριστικά είπε «Πέρασαν δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και οι γιατροί και οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid. Καλούνται μετά από 5 ημέρες ανάρρωσης να επιστρέψουν στην εργασία τους στα νοσοκομεία. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απάνθρωπο για τους εργαζόμενους αυτούς, στον τομέα της υγείας, οι οποίο δουλεύουν υπερωρίες, είναι εξαντλημένοι. Είναι αδύνατον, σε 5 ημέρες, αυτοί οι άνθρωποι, να συνέλθουν και να σταθούν στα πόδια τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πότε θα εντάξει, όλους τους εργαζόμενους της υγείας, στα βαρέα και ανθυγιεινά; Κάθε τόσο βγαίνουν υπουργοί στην τηλεόραση και ευχαριστούν τους γιατρούς και νοσηλευτές που παλεύουν και προσπαθήσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους ασθενείς με Covid. Σταματήστε την υποκρισία! Εντάξτε τους, εδώ και τώρα, στα βαρέα και ανθυγιεινά! Εδώ και τώρα κάντε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Επιτάξτε τους ιδιώτες! Επίταξη επί χρήματι δεν γίνεται! Δεν μπορείτε να επιτάσσετε ΜΕΘ στις κλινικές και να πληρώνεται 1.500 ευρώ την ημέρα για κάθε ΜΕΘ. Αυτό δεν είναι επίταξη, είναι μποναμάς! Αρκετά θησαύρισαν οι ιδιώτες μέσα στην πανδημία, όταν τα δημόσια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, συνάνθρωποί μας, ασθενής, που δεν είχαν πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο, διότι τα χειρουργεία δεν λειτουργούσαν, όσοι μπορούσαν οικονομικά πήγαιναν στην ιδιωτική υγεία για να σώσουν τη ζωή τους. Όσοι δεν είχαν χρήματα, περίμεναν πότε θα λήξει η καραντίνα, πότε θα ανοίξουν τα χειρουργεία για να μπορέσουν να χειρουργηθούν. Πολλοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν. Η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ για αυτούς τους ανθρώπους. Έχει ειπωθεί ξανά, ότι μας λένε καθημερινά τους αριθμούς των συνανθρώπων μας που πεθαίνουν από Covid, αλλά ποτέ δε μας είπαν τους αριθμούς αυτών που πεθαίνουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία και αυτοί είναι πολλαπλάσιοι!»

Μετά το τέλος των ομιλιών των εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων στο «Αγία Όλγα» και των φορέων και των Σωματείων της Νέας Ιωνίας, αντιπροσωπεία των επικεφαλής των φορέων αυτών, συναντήθηκε με τον Διοικητή, για να συζητήσουν για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Εκεί οι γιατροί του νοσοκομείου και όλοι οι Φορείς της περιοχής, κατάγγειλαν την υποστελέχωση της Β’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, μετά από την παραίτηση του συνόλου σχεδόν των ειδικευμένων και ύστερα από την άρνηση της διοίκησης να πραγματοποιήσουν τα αγωνιώδη αιτήματά τους για βελτίωση των τραγικών συνθηκών δουλειάς, εν μέσω απειλών. Κρίνεται πλέον επισφαλής, για ασθενής και προσωπικό, η λειτουργία της κλινικής, που είναι υποστελεχωμένη και από ειδικευμένους. Καταγγέλθηκε επίσης από τους γιατρούς της Αγίας Όλγας η μετακίνηση προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Ο πρόεδρος του σωματείου μας απευθυνόμενος στον διοικητή του Νοσοκομείου τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πρόσβαση στην Παθολογική κλινική, τι λέτε κύριε Διοικητά?», με τον διοικητή να απαντάει ότι «μπορούν να πηγαίνουν στα Κέντρα Υγείας», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Σωματείου συνταξιούχωνπου ανέφερε ότι «τα Κέντρα Υγείας είναι και αυτά υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν. Λείπουν πολλές ειδικότητες, κλείνονται ραντεβού τα οποία ακυρώνονται, λόγω έλλειψης γιατρών». Επίσης ανέφερε ότι πάγιο αίτημα του Σωματείου συνταξιούχων είναι τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με όλες τις ειδικότητες των γιατρών, με σύγχρονα μηχανήματα, ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιούν την πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας, κάτι που διαχρονικά έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου Αγία Όλγα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ως «επιβράβευση» της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλει το προσωπικό για να μείνει όρθιο το νοσοκομείο, αξιοποιώντας την διοίκηση του νοσοκομείου, εντείνει τον αυταρχισμό ενάντιων τους (πειθαρχικές ποινές, απειλές κ.α.).

Διαβάστε και αυτό: 
Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)


Ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση δόθηκε η υπόσχεση ότι οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας θα συνεχίσουν να είναι στο πλάι των αγωνιζόμενων γιατρών και νοσηλευτών και ότι θα συντονίσουν την δράση τους με όλους τους φορείς της Νέας Ιωνίας για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας.

«ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

«ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ»


Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο