Κυβερνητική κάλυψη πίσω απ’ την αυταρχική διοίκηση που κακομεταχειρίζεται υγειονομικούς στο «Αγία Όλγα»

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 11:14 | Νέας Ιωνίας
Κυβερνητική κάλυψη πίσω απ’ την αυταρχική διοίκηση που κακομεταχειρίζεται υγειονομικούς στο «Αγία Όλγα»
|||

      Στη σκιά μιας αυταρχικής διοίκησης, οι συνθήκες στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία ολοένα και χειροτερεύουν, όπως εξηγεί στο TPP ο Αλωνιστιώτης Θοδωρής, ο παθολόγος στην Αγία Όλγα, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

 

     «Η διοίκηση αντιδρά σε όποιον ανοίγει το στόμα του. Ο υπουργός είναι γνώστης. Υπάρχει κυβερνητική κάλυψη σε μια διοίκηση που γαλαζοφέρνει» αναφέρει χαρακτηριστικά, γεγονός που βεβαιώνει και η ΟΕΝΓΕ. «Η κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει άλλες προτεραιότητες, να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, που πριμοδοτείται εις βάρος του δημοσίου» τονίζει ο κ. Αλωνιστιώτης.

 

     Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία. Το νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους 4 δήμων συνεχίζει την πολιτική μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, όπως ακτινολόγος στην Παμμακάριστο, εντατικολόγος στο ΚΑΤ, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, καθώς και την μετακινούμενη εδώ και ενάμιση χρόνο νοσηλείας στη Σωτηρία, αλλά και την υποβάθμιση με κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών.

 

       Διαβάστε ακόμα:  Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

     Σοβαρό πρόβλημα υποστελότητας εντοπίζεται και στη Β' Παθολογική κλινική, ενώ σε παραίτηση έχει οδηγηθεί το σύνολο των ειδικών ιατρών, μετά την άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει τις αιτίες τους, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εφημέρευσης. Αυταρχική συμπεριφορά καταλογίζεται στη διοίκηση, ενώ μάλιστα, πρόσφατη ΕΔΕ διέταξε η διοίκηση εις βάρος της διευθύντριας της Οφθαλμολογικής κλινικής επειδή επέμενε να χειρουργηθεί εκτάκτως άστεγος που θα έχανε την όρασή του.

 

      Η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ ζητούν την αποπομπή του διοικητή, «απαράδεκτου» όπως χαρακτηρίζει ο γγ της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου, επιβεβαιώνοντας στο TPP τις άθλιες συνθήκες που έχει δημιουργήσει στο νοσοκομείο διοίκηση.

 

      Στο TPP μίλησε ο Αλωνιστιώτης Θοδωρής, παθολόγος στο Αγία Όλγα -στη ΜΕΘ-, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. «Η διοίκηση αντιδρά σε όποιον ανοίγει το στόμα του. Επέβαλε στέρηση μισθού σε νοσηλεύτρια μωρομάνα γιατί χωρίς δική της ευθύνη δεν κατατέθηκε εγκαίρως η άδεια που δικαιούται. Το υπουργείο το γνωρίζει, ο υπουργός είναι γνώστης. Υπάρχει κυβερνητική κάλυψη σε μια διοίκηση που γαλαζοφέρνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

      «Αυτή την περίοδο με την έξαρση της πανδημίας, το νοσοκομείο δέχεται τεράστια πίεση, υπάρχει έλλειψη κρεβατιών, υπάρχουν ράντζα σε τρεις ορόφους και έλλειψη προσωπικού. Η διοίκηση ώθησε σε απόλυση υγειονομικούς, λόγω επιβαρυμένου φόρτου εργασίας, υπερεφημέρευσης αλλά και μιας αυταρχικής στάσης από τη διοίκηση. Μια διοίκηση που απειλεί εργαζομένους με απολύσεις» προσθέτει.

 

      Θυμίζουμε μάλιστα και την παραίτηση του παθολόγου Ιωάννη Ιωαννίδη, το 2021, ο οποίος είχε ανακοινώσει ίδιος ανακοινώσει πως αισθάνεται ντροπή για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς, όπως ισχυριζόταν, συνυπήρχαν ασθενείς με covid και κοινά περιστατικά και «μέσα σε όλα τηλέφωνα βουλευτών» που έκαναν παράπονα ότι «δεν είδαμε τους δικούς τους».

 

      Μιλώντας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, ο κ. Αλωνιστιώτης περιγράφει: «Στην οφθαλμολογική υπάρχουν 600 άτομα σε αναμονή για χειρουργείο. Είναι τρομερές οι ελλείψεις σε υποδομές. Βαφτίζουν “ΜΕΘ” μονάδες που στήνουν σε μια μέρα και μπορεί να είναι χώροι χειρουργείων ή άλλες μονάδες. Είναι σα να κάνει έναν πρόχειρο καταυλισμό για σεισμοπαθείς. Οι μονάδες δε μπορούν να λειτουργήσουν έτσι πρόχειρα, με ένα κρεβάτι κι έναν αναπνευστήρα, γι’ αυτό υπάρχει και αυξημένη θνητότητα. Θα έπρεπε να υπάρχουν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι που δεν πρόλαβαν καν να βρουν κλίνη».

 

     «Η κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχει άλλες προτεραιότητες, να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα προχώρησε σε υποτιθέμενη επίταξη 300 κλινών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με επιβάρυνση του κράτους και του λαού, με έξτρα χρηματοδότηση. Επίσης, αυτές οι κλίνες δε δέχονται βαριά περιστατικά, γιατί η οδηγία είναι να πηγαίνουν ήπια περιστατικά που δε χρήζουν εξέτασης από άλλη ειδικότητα. Αυτό δεν είναι περίθαλψη. Ο ιδιωτικός τομέας πριμοδοτείται εις βάρος του δημοσίου» καταλήγει.

 

     Εμείς επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο διοικητής ενημερώθηκε για το θέμα, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει.

Πηγή: www.thepressproject.gr

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο