Καταψήφισε την πρόταση αγοράς απινιδωτών η Διοίκηση Θωμαΐδου κι η παράταξη της!

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 12:09 | Νέας Ιωνίας
Καταψήφισε την πρόταση αγοράς απινιδωτών η Διοίκηση Θωμαΐδου κι η παράταξη της!
|||

    Η Δήμαρχος θεωρεί ότι ΕΝΑΣ απινιδωτής που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο είναι αρκετός για να καλύψει όλες τις αθλητικές δομές του Δήμου Ν.Ιωνίας. Καταγγελία της Παράταξης "Δημιουργία - Αλληλεγγύη" του Παναγιώτη Μανούρη, η οποία κατέθεσε προς ψήφιση με τη μορφή ψηφίσματος την πρόταση να προμηθευτεί ο Δήμος απινιδωτές για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια προμήθειας και για τις σχολικές δομές - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης.

 

    Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Δημιουργία - Αλληλεγγύη" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Επί του ψηφίσματος της Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης  για αγορά απινιδωτών στον Δήμο Ν. Ιωνίας .

 

    Εμείς ως παράταξη επανειλημμένως έχουμε θέσει το ζήτημα της αγοράς και εγκατάστασης φορητών απινιδωτών σε χώρους του Δήμου μας.

Οι απινιδωτές είναι ιατρικές συσκευές οι οποίες διασφαλίζουν την ζωή και την υγεία των πολιτών.

 

    Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου 2021 ζητήσαμε, με την κατάθεση του σχετικού ψηφίσματος μας , να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά απινιδωτών αξίας 1.500 ευρώ ο καθένας , και την τοποθέτησή τους, δίνοντας προτεραιότητα για ευνόητους λόγους, σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας οι οποίοι χρησιμοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους , από αθλητές του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας ΟΠΑΝ, αλλά και από απλούς πολίτες που αθλούνται ατομικά. Ταυτόχρονα δε ζητήσαμε την εκπαίδευση και πιστοποίηση χειριστών των συσκευών, από αρμόδιο φορέα,  πρωτίστως για τους αθλούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΠΑΝ  αλλά και τους πολίτες που αθλούνται ατομικά στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

 

    Στόχος βεβαίως θα πρέπει να είναι η σταδιακή τοποθέτηση αυτών των ιατρικών συσκευών στα σχολεία του Δήμου, όπου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, σε ΚΑΠΗ , σε πολιτιστικούς χώρους καθώς και σε άλλα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια.

 

    Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συντάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος , θέτοντας και επιμέρους θέματα και παρατηρήσεις, δεδομένης της σπουδαιότητας του καθώς δεν έχουμε απινιδωτές στο Δήμο μας , δεν έχουμε πιστοποιημένους χειριστές της συσκευής ούτε διαθέτουμε πιστοποιημένους εκπαιδευτές για την χρήση της συσκευής. Και αντί σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που αφορά την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής, να υπάρχει η αναμενόμενη και επιβαλλόμενη, από την σπουδαιότητα του θέματος, ομοφωνία και συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, η Δημοτική αρχή το καταψήφισε, με ασαφή και χωρίς λογικό έρεισμα επιχειρήματα.

 

     Η Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο μοναδικός απινιδωτής, που αγοράστηκε από τον Δήμο, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο και είναι αρκετός . Κριτήριο για την τοποθέτησή του αποτέλεσε το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της πόλης, λες και τίθεται θέμα χωρητικότητας ή προσέλευσης και σε κάθε περίπτωση δεν απάντησε για ποιο  λόγο  απέκλεισε την κλειστή αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην οδό Θυατείρων και Λυκούργου στα Πευκάκια , όπου διεξάγονται αγώνες basketball και handball,  Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και δεν υπάρχει απινιδωτής, όπως επισήμανε ο Επικεφαλής της παράταξης.

 

    Για μια ακόμη φορά η Δήμαρχος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει την διασφάλιση της ζωής και  της υγείας των πολιτών υπερψηφίζοντας την αγορά απινιδωτών για την πόλη μας.

 

    Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο