Κλαψουρίζει συνήθως, αλλά ενίοτε μπλοκάρει όταν της κάνουν κριτική!

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 18:09 | Νέας Ιωνίας
Κλαψουρίζει συνήθως, αλλά ενίοτε μπλοκάρει όταν της κάνουν κριτική!
|||

..

..

..

Τη μόνιμη δυσανεξία της στην κριτική έδειξε έμπρακτα η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαϊδου, μπλοκάροντας στο λογαριασμό της στο Facebook τη δικηγόρο Ζωή Μπακογιάννη επειδή τιης άσκησε κριτική στα - γνωστά πια - "κλαψουρίσματα" που συχνά - πυκνά επιδίδεται.

 

Η ανάρτηση που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την "Αυτής Μεγαλειότητα" περιέχει αυτούσια πολιτική κριτική, χωρίς κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό. Το γεγονός δε ότι προέρχεται από γυναίκα της στέρησε και τα τελευταία προσχήματα για "κλαψούρισμα" και προχώρησε στο έσχετο μέσο, το μπλοκάρισμα.

 

Δείτε τις αναρτήσεις των δυο κυριών για να βγάλετε συμπεράσματα: 

 

Ζωή Μπακογιάννη

 

Ως δημότης και κάτοικος της Ιωνίας αλλά και ως γυναίκα, που με ενδιαφέρουν τα κοινά της πόλης μου, οφείλω μια δημόσια απάντηση στην προκλητική και επιθετική ανάρτηση της κυρίας Θωμαίδου (στο δημόσιο προφίλ της), η οποία ακόμη μία φορά επιχειρεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της :

"Κυρία Θωμαίδου , γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο; Η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση επειδή κατ'επανάληψη λειτουργείτε εξωθεσμικά, παράνομα και αντιδημοκρατικά.

Να θυμηθούμε:

  • διώξεις υπαλλήλων,
  • καθορισμός μελών διοικητικών συμβουλιων ΝΠΔΔ,
  • άρνηση εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων (κατασχέσεις λογαριασμών),
  • άρνηση εκτέλεσης αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου,
  • εργολάβος δημαρχείου,
  • φιλαρμονική,
  • έλλειψη ειδών διατροφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

 

 Θεσμικά η αντιπολίτευση ρωτά και σας ελέγχει, ως Δήμαρχο, με βάση αυτά που πράξατε ή δεν πράξατε. Έχω την γνώμη ότι εσείς επιδεικνύετε σεξισμό καθώς χρησιμοποιήσατε το φύλο σας προκείμενου να ανέλθετε στο αξίωμα και συνεχίζετε να το κάνετε για να αποφεύγετε τις απαντήσεις προς τους Δημοτικούς Συμβούλους . Εάν είχατε επιχειρήματα θα τα ακούγαμε στις ομίλιες, σας έστω και εάν κρατούσατε σημειώσεις . Αντί αυτού επιχειρείτε την αλλοίωση των γεγονότων και προτάσσετε η ίδια το φύλο σας για να καλύψετε όπως- όπως το έλλειμα που υπάρχει. Οι αξιόλογες, ικανές και με αξιώματα γυναίκες δεν καυχιώνται, ούτε κομπάζουν.

Την αναγνώριση και την εκτίμηση την αποδίδει σε αυτές η κοινωνία για το έργο και την αποτελεσματικότητά τους. Το ότι είμαστε γυναίκες δεν μας εξασφαλίζει ασυλία σε ότι κάνουμε πόσο μάλλον αν είμαστε δημόσια πρόσωπα. Παρακαλώ να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση για να αποφύγετε τις σοβαρές ευθύνες σας από τη διαχείριση που κάνετε στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

 

 

Σχετικό θέμα: Κ. Κατιμερτζόγλου: Η Δήμαρχος οφείλει να αποδεχθεί την κριτική που της ασκείται

 

Δέσποινα Θωμαϊδου

 

(σημ. Οι καρδούλες και τα λουλουδάκια είναι αυτούσια από την ανάρτηση της κ. Θωμαϊδου)

 

Αγαπημένες μου Φίλες και Αγαπημένοι μου Φίλοι, ❤
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, μεταξύ αυτών κι εγώ, θα επισημάνει ορισμένα θέματα τα οποία υπερβαίνουν κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας και στοιχειώδους ευπρέπειας σε ό,τι αφορά τόσο τη λειτουργία του οργάνου αυτού. Όλα αυτά συνθλίβονται από την αρχή σχεδόν της παρούσας δημοτικής περιόδου όταν ανοίκειοι και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται προς τον θεσμό της Δημάρχου, μόνο και μόνο επειδή είναι Γυναίκα!! Θα μπορούσε κάποιος να οργιστεί, να θυμώσει αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όχι γιατί με διακατέχουν τέτοια αισθήματα αλλά γιατί έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή αξίζει τα καλύτερα.
Δεν είμαι και δεν είμαστε εδώ για να συναινέσουμε στην αδράνεια, στην έλλειψη οράματος.
 
 
Δείτε ακόμα:   Π. Τσουκαλάς: Υφέρπων φασισμός εμφανίζεται σε πολλές λειτουργίες της δημοτικής αρχής
 
 
Είμαστε εδώ για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στον τόπο μας?
Αυτή είναι η αλήθεια όπως τη βιώνω εγώ, οι συνεργάτιδες και οι συνεργάτες μου.
Θα περίμενε κάθε άνθρωπος να ασκείται κριτική με κανόνες. Κι όμως αυτό ισοπεδώνεται με όρους προσωπικής αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας. Πρωτοστατούν ορισμένοι και μάλιστα αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται , λόγω δήθεν πολιτικής προοδευτικότητας, σε χαρακτηρισμούς όχι για τις αποφάσεις μας αλλά μόνο και μόνο για το πρόσωπο που τις εισηγείται η λαμβάνει!
Δεν με πτοεί, δεν μας πτοούν οι κραυγές όσων αναζητούν στη δύση του πολιτικού τους βίου ένα ρόλο ή μια πολιτική επιβεβαίωση της ήττας τους.
Στο δημοτικό συμβούλιο ο σεξισμός περισσεύει από ορισμένους συναδέλφους και συναδέλφισσες, οι οποίοι ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης. Ο όρος σεξισμός ασφαλώς και δεν περιορίζεται σε σχόλια περί της εμφάνισης των γυναικών που τα έχω δεχθεί απλόχερα κι εγώ , αλλά περιλαμβάνει την υποτίμηση των ικανοτήτων, καθώς και της προσωπικότητάς τους.
Δυστυχώς, ορισμένοι δεν έχουν ξεπεράσει το γεγονός ότι οι γυναίκες πλέον έχουν μάθει να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να είναι δυναμικές, ξεπερνώντας πολλές φορές τους συναδέλφους ή και τους αντιπάλους.
 
 
 
 
Πολλοί εργαλειοποιούν τη θεσμική λειτουργία του Δήμου, βωμολοχούν για την υπηρεσία, θίγουν προσωπικότητες, αλλοιώνουν απροκάλυπτα τα γεγονότα και επικαλούνται τη νομιμότητα. Προσωπικά ως Δήμαρχος είμαι εδώ.
Δεν θα επιτρέψω τον ευτελισμό των διαδικασιών, ούτε και θα αποστώ κατα κεραία από την αξιοπρέπεια.
Δεν έγινα Δήμαρχος επειδή δεν είχα τι άλλο να κάνω κάνω ως εργασία! Ούτε γιατί αναζητώ ένα μισθό. Για μένα μισθός είναι η αγάπη του κόσμου, η απλόχερη στήριξή του, η πίστη στο όραμά μας, η πεποίθηση ότι το αναπτυξιακό μας όραμα γίνεται πραγματικότητα. Ενοχλούνται κάποιοι;
Ναι απροκάλυπτα. Ξεβολεύονται κάποιοι;
 
 
Δείτε ακόμα:   Δ. Θωμαϊδου: Υπάρχει μελέτη (στο ένα συμβούλιο) - Δεν είπα ότι υπάρχει μελέτη (στο επόμενο)
 
 
 
Ναί αδυσώπητα. Ας είναι. Εμείς είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι.
Πιστέψτε με δεν θα το επιτρέψω, δεν θα το επιτρέψουμε, επειδή εμείς πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων, στη δημοκρατία. Για το λόγο αυτό απευθύνομαι πλέον σε όλες κ ολους εσας ,για να καταγγείλω την απαράδεκτη σεξιστική συμπεριφορά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας είπα δεν είμαι πολιτικός, αλλά πολιτικός μηχανικός. Πολλοί ξεβολεύτηκαν και ενοχλήθηκαν διότι παράγεται έργο.
Εμείς θα πορευθούμε και θα αναδείξουμε τις επιλογές αυτές.
Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ενότητας μέσα από την ποικιλομορφία, εμείς θα επιλέξουμε το διάλογο από τις ύβρεις. Εμείς δεν θα γίνουμε ο βαστάζος ανέξοδων πολιτικών των περασμένων δεκαετιών.
 
 
 
Εμείς θέλουμε να ανθίσουν όλα τα λουλούδια στην πόλη μας.?
Εμείς θα δώσουμε τα πινέλα και τα χρώματα της πολιτικής εντιμότητας και ας επιλέξουν αυτοί τον καμβά των πολιτικών.
Η αξιοπρέπεια και το ήθος θα παλέψουν με την χυδαιότητα και τη μικροπρέπεια. Χτυπήστε όσο θέλετε. Αντέχουμε!
Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε με την ενεργοποίηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Ό,τι πιο δυνατό έχει η πόλη θα ενταχθεί στην επιτροπή αυτή. Πρωτοστατούμε σε ένα δίκτυο των γυναικών δημάρχων της Ελλάδας για τα θέματα του σεξισμού στην πολιτική. Εκπονούμε πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης στην εκπαίδευση για τα θέματα αυτά και έπονται και άλλες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.
Ως πολιτική δύναμη, είμαστε εδώ για να ενώνουμε, για να δίνουμε δύναμη και προοπτική. Χτυπήστε όσο θέλετε. Τα κύματα δεν μας φοβίζουν. Για εμάς βραχίονας ειστε ολοι εσεις . Αυτές και αυτούς χτυπάτε. Εκλεγήκαμε γιατί αγαπάμε την Νέα Ιωνία, την πόλη της καρδιάς μας!!❤
Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό.Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. 
Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.❤⭐❤
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο