Λύση για την ασιτία στο ΚΕΒΡΕΦΟ είναι...οι χορηγοί,σύμφωνα με την πρόεδρο!

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 14:45 | Νέας Ιωνίας
Λύση για την ασιτία στο ΚΕΒΡΕΦΟ είναι...οι χορηγοί,σύμφωνα με την πρόεδρο!
|||

    Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΔΑΣ - ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας, διοίκηση του Δήμου και πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες που έχουν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη τροφίμων στο Κέντρο, ενώ η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ δήλωσε ότι αναζήτησε χορηγούς για να λυθεί το πρόβλημα αντί να προσπαθήσει να προκηρύξει νόμιμα τον διαγωνισμό προμήθειας!

 

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΤΑ έχει ως εξής:

 

   Η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας υπερέβη τα εσκαμμένα στο ΚΕΒΡΕΦΟ. Αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που άφησε τα παιδιά τους χωρίς βασικά είδη διατροφής, επικαλείται φτηνές δικαιολογίες ότι δεν προλαβαίνουν οι προμήθειες, ότι μπλοκάρισε ο διαγωνισμός, κ.ά. όταν είναι γνωστό ότι μπορούσε να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό χωρίς δημοσίευση και μόνο με διαπραγμάτευση, όπως αναγκάστηκε να κάνει τώρα μετά την γενική κατακραυγή που υπήρξε. Το γεγονός και μόνο ότι βγήκε στο κυνήγι ΧΟΡΗΓΩΝ για να εξασφαλίσει την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών σε βασικά είδη διατροφής ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

 

   Το πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους, η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος ενός ΝΠΔΔ που έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν ανελλιπώς την διατροφή των παιδιών, αποτυπώνεται στη γραπτή δήλωση της προέδρου του ΚΕΒΡΕΦΟ, ότι για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αναζήτησε χορηγούς!!! Αυτό όμως δεν συνιστά ευθύνη αλλά εγκληματική ανευθυνότητα γιατί άφησε τα παιδιά χωρίς τροφή και δεν έκανε τίποτα (αν και από τη νομοθεσία είχε τη δυνατότητα ) να εξασφαλίσει χωρίς διακοπή την τροφοδοσία των σταθμών. Η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ ασφαλώς δεν πρωτοτύπησε αναζητώντας χορηγούς. Η πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή και κατ΄επέκταση η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, είναι ίδια και απαράλλαχτη με την πολιτική των κυβερνήσεων που οδηγούν στην εξαθλίωση τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η υποχρηματοδότηση, οι προϋπολογισμοί που εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν στα ίδια επίπεδα οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις κτιριακών εγκαταστάσεων, οι ελλείψεις σε είδη διατροφής , οδηγούν στην υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών και αυξάνουν τις πιθανότητες για ιδιωτικοποιήσεις, για μετατροπή τους σε αναπτυξιακούς οργανισμούς, ένα καινούργιο εργαλείο της κυβέρνησης που το χρησιμοποιεί για να διαχειριστεί το ζήτημα των περικοπών και των υποχρηματοδοτήσεων προς τους δήμους.

 

    Οι ενέργειες της Δημάρχου και της προέδρου του ΚΕΒΡΕΦΟ που εμφανίζονται ως σωτήρες και ευεργέτες, αφού προηγουμένως έχουν αφήσει με δική τους ευθύνη τα παιδιά χωρίς φαγητό και η αναζήτηση χορηγών, στην ουσία αναδεικνύουν την προοπτική της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών. Αν θέλει να δείξει την ευαισθησία της η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να καταργήσει τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και να κατασκευάσει νέους για να μη μένουν παιδιά εκτός σταθμών.

 

   Εν τω μεταξύ ας αφήσει την αγιαστούρα και τις απειλές στους εργαζόμενους που διαφωνούν και διαμαρτύρονται με τις πρακτικές της δημοτικής αρχής ότι << αν κρίνουν θα κριθούν>>!!! Το ταξικό εργατικό κίνημα δε μασάει τα λόγια του ούτε φιμώνεται και βροντοφωνάζει.

 

  • ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ

  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

    Στην πολιτική της Δημοτικής αρχής δεν χωράνε ευαισθησίες. Αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις της.

 

1. Η δημοτική αρχή δεν έδειξε ευαισθησία στον τρόπο μεταφοράς των γαλακτοκομικών προϊόντων που παρέλαβε από τον χορηγό. Τα γαλακτοκομικά είναι ευπαθή υλικά, ενέχουν υψηλό κίνδυνο αλλοίωσης, πολύ εύκολα μπορούν να αναπτύξουν βακτήρια αν σπάσει η αλυσίδα ψύξης, γι’ αυτό απαγορεύεται να μεταφέρονται εκτός ψυγείου. Τα γαλακτοκομικά που έφτασαν στους παιδικούς σταθμούς, μεταφέρθηκαν εκτός ψυγείου με ιδιωτικά οχήματα. Ποιος διασφάλισε ότι δεν είχαν υποστεί αλλοίωση πριν σερβιριστούν στα παιδιά? Το ίδιο συνέβη και με τη μεταφορά των κρεάτων.

2. Η δημοτική αρχή δεν έδειξε ευαισθησία στο να προσληφθεί το απαραίτητο παιδαγωγικό προσωπικό, ώστε να τηρούνται οι υγειονομικοί κανονισμοί που προτείνει ο ΕΟΔΥ . Λόγω έλλειψης του επιπλέον προσωπικού που χρειάζεται εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά διαφορετικών τάξεων ενός παιδικού σταθμού συγχρωτίζονται στην προσέλευση, στην αποχώρηση, στον ύπνο κ.τ.λ. οπότε σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος, αναστέλλεται η λειτουργία όλου του παιδικού σταθμού και όχι μόνο ενός τμήματος, όπως έγινε πρόσφατα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι διαφορετικό να εκτίθενται σε κίνδυνο είκοσι παιδιά και διαφορετικό πενήντα. Είναι διαφορετικό να δυσκολεύονται είκοσι οικογένειες με την αναστολή λειτουργίας του σταθμού και διαφορετικό πενήντα. Οι προσλήψεις προσωπικού όμως είναι κόστος. Ως κόστος αντιμετωπίζεται η ανάγκη προστασίας των μικρών παιδιών από την πανδημία. Εκεί δεν φτάνει η ευαισθησία της δημοτικής αρχής.

3. Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ως κόστος επίσης τη δημιουργία βρεφικών σταθμών. Βρέφη μένουν εκτός σταθμών διότι δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών. Ζάχαρη στα χέρια της κυβέρνησης αυτή η ανεπάρκεια, που θεσμοθέτησε τις «νταντάδες της γειτονιάς», για κάθε απελπισμένο γονέα που πρέπει να εργαστεί. Τις αρνητικές συνέπειες αυτού του θεσμού τις γνωρίζουμε πολύ καλά οι επαγγελματίες βρεφονηπιοκόμοι και θα τις βιώσουν δυστυχώς και τα ίδια τα παιδιά.

4. Κόστος είναι επίσης η κατάργηση των τροφείων.

5. Κόστος είναι η πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τη στήριξη παιδιών με δυσκολίες μέσω εξατομικευμένων παιδαγωγικών προγραμμάτων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

 

   Όλα είναι κόστος για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν υπάρχει όμως η πολιτική βούληση από τη δημοτική αρχή να χρηματοδοτηθεί η προσχολική αγωγή, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να διεκδικηθούν κρατικά κονδύλια, πάρα μόνο η δημοτική αρχή αρκείται σε μια τυπική διαχείρηση ενός προϋπολογισμού που παραμένει στάσιμος εδώ και μία δεκαετία. Ας ενημερώσει η δημοτική αρχή τι έχει πράξει ή έστω τι πρόκειται να πράξει για όλα τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα και ας εγκαταλείψει τις κορώνες περί ευαισθησίας.

 

    Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς επιτελούν το έργο τους με υπευθυνότητα, ευαισθησία, αγάπη για τα παιδιά, με πλήρη επίγνωση του ουσιαστικού έργου της διαπαιδαγώγησης των παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία και κρίνονται από τα παιδιά κυρίως καθώς και από τους γονείς άξιοι για το έργο που επιτελούν εδώ και δεκαετίες. Όπως έπρατταν πάντα, έτσι και τώρα θα συνεχίσουν τα αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και να διεκδικούν προσχολική αγωγή με κατάλληλο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάλληλους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών.

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο