Αποτελούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 07:49 | Νέας Ιωνίας
Αποτελούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.
|||

..

..

..

Απειλές και πιέσεις εκ μέρους διευθυντών σε κάποια σχολεία (κυρίως της Νέας Ιωνίας) διαπιστώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Γ. Σεφέρης". Στην ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι  αυτές οι  πραξικοπηματικές τους και αυθαίρετες  ενέργειες ... επειδή  παραχαράσσουν παράνομα τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αποτελούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα", στέλνοντας μήνυμα καθολικής αντιπαράθεσης σε αυτές τις ενέργειες.

 

 

Διαβάστε ακόμα:  Έβρεξε σοβάδες στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας

 

Η ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου: 

 

 Τις τελευταίες ημέρες τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους ότι μερικοί Διευθυντές – ντριες ενώ καλούν  σε συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων  και  παρόλο που οι συνάδελφοι αποφασίζουν  να ανεβάσουν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, οι Διευθυντές αυτοί ( π.χ. 4ου,  7ου Δημοτικών  σχολείων Ν.Ιωνίας) δε σέβονται τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες(;).  Με διάφορες προφάσεις, δικαιολογίες και απειλές αρνούνται  να τις εφαρμόσουν  και το χειρότερο είτε προχωρούν  από μόνοι τους  σε  ανάθεση είτε σε απανωτές  συνεδριάσεις  επιμένοντας  να αλλάξουν  γνώμη οι συνάδελφοι. Άλλοι πάλι προχωρούν στην ανάθεση ( π.χ. 19Ο δημοτικό Ν. Ιωνίας ) παρά την αντίθετη άποψη των συναδέλφων και την απαίτησή τους να γίνει συνεδρίαση,  αξιοποιώντας τη δυνατότητα που τους δίνει το άρθρο 10 του  νέου αντι – εκπαιδευτικού νόμου.

     Ας γνωρίζουν όμως οι  «θεματοφύλακες  της νομιμότητας» ότι αυτές οι  πραξικοπηματικές τους και αυθαίρετες  ενέργειες  από τη μία  προσβάλλουν  τη  βούληση των  συναδέλφων, από την άλλη, επειδή  παραχαράσσουν παράνομα τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αποτελούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Κι αυτό δε θα  μείνει αναπάντητο καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη με τη στάση τους επέλεξαν να σταθούν απέναντι στους συναδέλφους και τον δρόμο που οδηγεί έξω και μακριά από τα συνδικαλιστικά  μας όργανα.

     Δε μένει, μετά τη διασπορά των ψευδών απειλών του υπουργείου παιδείας και των διάφορων καλοθελητών των ΜΜΕ, όλοι όσοι ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική να υπαγορεύσουν στους εκπαιδευτικούς και το τι θα γράψουν ακριβώς στις πλατφόρμες της αξιολόγησης για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους ότι επιτέλους οι εκπαιδευτικοί υποτάχτηκαν και συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

    Γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η μόνη απάντηση ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της αγωνιστικής έκφρασης του κλάδου απέναντι στον νόμο 4823,  ο οποίος προωθεί το αυτονομημένο - κατηγοριοποιημένο σχολείο στην υπηρεσία της αγοράς,   και η οποία  ενώνει τους συναδέλφους είναι  η  επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.   Καλούμε το  Δ.Σ. της  ΔΟΕ  να πάρει θέση τώρα.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά  αυθαιρεσίας και τρομοκράτησής τους. 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο