Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 09:37 | Νέας Ιωνίας
Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα Προετοίμασαν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 8 Οκτωβρίου. Σύσκεψη του σωματείου στην Καλογρέζα
|||||||

.

.

.

Η ενημέρωση από το σωματείο συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και πέριξ

 

Με την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων να δίνει τον τόνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η σύσκεψη του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας & πέριξ περιοχών στο θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», στην Καλογρέζα.

Ομιλητές ήταν ο Λέανδρος Μάκας, οργανωτικός γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης η οποία συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαλύει τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, τσακίζει το εισόδημά του λαού, τη ζωή των συνταξιούχων και των οικογενειών τους για να διασφαλιστούν τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο Εμπόριο, στην Ενέργεια, στην Ιδιωτική Υγεία και αλλού.

Τόνισαν ότι οι συνταξιούχοι με τα σωματεία τους όχι μόνο δεν τα «δίπλωσαν» την περίοδο της πανδημίας αλλά με την δράση τους διεκδικούν στελέχωση όλων των δομών δημόσιας υγείας με προσωπικό καθώς και να τους επιστραφούν όλα αυτά που τους πήραν τα προηγούμενα χρονιά.

Στο λόγο του ο Νίκος Αθανασίου, υπογράμμισε την σημασία να μην χαθεί λεπτό και μέχρι την τελευταία στιγμή, σε πλατείες, λαϊκές αγορές, καφενεία και αλλού να συνεχίσουν την δράση τους για την μεγαλύτερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Να απευθυνθούν όλοι σε κάθε συνταξιούχο που γνωρίζουν στην γειτονιά, στον περίγυρο τους να φτάσει το κάλεσμα σε κάθε συνταξιούχο που βιώνει τις συνέπειες τις αντιλαϊκής πολιτικής. Την οργή και την αγανάκτησή του να την κάνει οργάνωση, να ενταχθεί στο σωματείο και να παλέψει και αυτός για ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό στις δομές υγείας και πρόνοιας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου στις 13 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, στη 1:00 μ.μ., οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου και καλούν τους φορείς της Νέας Ιωνίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. «Ο αγώνας των γιατρών και νοσηλευτών είναι και αγώνας δικός μας», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου στους παρευρισκόμενους συναδέλφους και τους κάλεσε μαζικά να συμμετάσχουν μαζί με το σωματείο τους στην παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Διαβάστε ακόμα:  ΕΚΤΑΚΤΟ - Επίθεση ακροδεξιών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο πριν λίγο

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα του ΙΚΑ στις παροχές, όπου 25 υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τρεις Δήμους, το Δήμο της Ν. Ιωνίας, το Δήμο Ν. Ηρακλείου και το Δήμο Μεταμόρφωσης, πράγμα αδύνατον (ενώ παλιότερα, όταν εξυπηρετούνταν μόνο ο Δήμος της Ν. Ιωνίας, πριν την συγχώνευση, είχε 75 υπαλλήλους). Το αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ αν υπήρχε το ανάλογο προσωπικό θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα. Σε επικοινωνία που ήρθε το Σωματείο με τους υπαλλήλους ενημερώθηκε ότι χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιοι εργαζόμενοι για να λειτουργήσει. Το σωματείο είχε πραγματοποιήσει τρεις κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό μετά την πρώτη κινητοποίηση και την πίεση που ασκήθηκε η κυβέρνηση προσέλαβε 15 πεντάμηνους εργαζόμενους και στη δεύτερη 18. Το σωματείο και τότε και σήμερα, απαιτεί να έρθουν μόνιμοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ και κάλεσε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα, άμεσα, ώστε προς το τέλος του Οκτώβρη, να πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση στο ΙΚΑ, στις παροχές, όπου εκεί θα κατέβουν και οι εργαζόμενοι απαιτώντας να έρθουν μόνιμοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ, το οποίο πάει για κλείσιμο. Δε θα τους το επιτρέψουμε!

Οι παρευρισκόμενοι με μια φωνή αποφάσισαν ότι οργανωμένα με το σωματείο τους δεν επιτρέψουν ούτε ένας συνταξιούχος να παγώσει το χειμώνα, να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς γιατρούς και χωρίς τα βασικά είδη που χρειάζεται για την επιβίωσή του.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τη μεγάλη πανελλαδική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:30 π.μ. με την προσυγκέντρωση του σωματείου να είναι στον ηλεκτρικό σταθμό της Νέας Ιωνίας στις 10:30 π.μ. για την μαζική κάθοδο στη μεγάλη συγκέντρωση.

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο