Displaying items by tag: mall

..

..

..

Με πληροφορίες από το Ποντίκι

 

Οι Δήμοι που σέβονται τον θεσμό και τους πολίτες τους δίνουν τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT». 

 

Πρόκειται για ένα σχέδιο προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαμερισμάτων, κατοικιών, κλπ στην περιοχή «Εξοχή».

 

Αναλυτικότερα, με την από 5.8.2021 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, εντάχθηκε στα επενδυτικά σχέδια το «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ.

 

 

Σχετικό θέμα:    Ο κ. Σαραούδας έχει αποδεχτεί το Mall, κάνει απλά πως το αντιμάχεται

 

 

Πρόκειται, σύμφωνα με τον εν λόγω δήμο, για έργο οικιστικής-τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τμ μέσα στην πολεοδομική ενότητα «Εξοχή» στην οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κλπ.

 

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς το επίμαχο επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ενότητας «Εξοχή», που πρόκειται να αναγερθούν οι κατοικίες, κλπ.

 

Ακόμη, αναφέρει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ενώ είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

Tagged under

.

.

.

Με συντριπτική πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταψήφισε τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του σχεδιαζόμενου Mall στα σύνορα Μεταμόρφωσης Λυκόβρυσης, στη συνεδρίασης της 22/09/2021.

Θετικά (υπέρ της μελέτης) ψήφισε μόνο η παράταξη του Θάνου Τζήμερου, αποτελώντας τη σταθερή εξαίρεση στη λογική, μαζί με την παράταξη Καρπέτα στη Μεταμόρφωση

Η ΣΜΠΕ είχε αρνητική εισήγηση από τη διοίκηση της Περιφέρειας και συνάντησε την καθολική άρνηση σχεδόν του συνόλου των παρατάξεων της Περιφέρειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε την αναβολή της συζήτησης αφού, όπως είπε, "ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδας βρίσκεται σε επαφή με τους επενδυτές και πιστεύεται ότι θα πάρει τα αντισταθμιστικά που θέλει...σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να ψηφίσουμε θετικά"... Προφανώς η κ. Κεφαλογιάννη (ίσως και ο κ. Σαραούδας) ονομάζει "αντισταθμιστικά" την υποχρεωτική εισφορά σε γη την οποία θέλει ο "επενδυτής" να αποφύγει. 

Σημ: Απών από τη διαδικασία ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης, απούσα και η επενδύτρια εταιρεία. Προφανώς η μεγάλη σιγουριά...

 

Διαβάστε ακόμα: Ο κ. Σαραούδας έχει αποδεχτεί το Mall, κάνει απλά πως το αντιμάχεται

Tagged under

     "Πόλος ψυχαγωγίας, επιχειρηματικότητας, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργιών θέσεων εργασίας που όμως θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιτυχίες ακόμα και τυπικά αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες στο μέλλον", κατά τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας στο Mall στην περιοχή ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ. Ανακοίνωση του γραφείου του Παν.Ιωάννου που προτείνει τη γρήγορη αύξηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

     Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, Παναγιώτη Ιωάννου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επένδυση του Νέου Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου στην περιοχή της Λυκόβρυσης του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης προκάλεσαν τα παρακάτω σχόλια του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικού κ. Παν. Ιωάννου:

 

    Σαν Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, αλλά και σαν Συνδυασμός, είμαστε υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Δήμο μας, της προσφοράς των νέων επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους δημόσιους μας και γενικά κάθε αναπτυξιακού έργου.

 

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η επένδυση σχεδιάζεται σε έκταση 75, 000 τ.μ. περίπου, η οποία ευρίσκεται τόσον εντός, όσον και εκτός σχεδίου πόλεως κατά το μεγαλύτερο μέρος της, θα πρέπει να ληφθούν υπ 'όψη και τα εξής:

 

α. Η περιοχή είναι περιοχή ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση και πρέπει να εξετασθεί η συμβατότητα της επένδυσης με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, λόγω μητροπολιτικής ή διαδημοτικής εμβέλειας.

β. Πέραν των προαναφερθεισών ανωτέρω θετικών επιπτώσεων θα πρέπει αν εξετασθούν και οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν για την τοπική κοινωνία (πίεση στις τιμές και τις χρήσεις γης, προσβασιμότητα, ένταση ανταγωνισμού προς τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ.).

γ. Η επένδυση θα πρέπει να προβλέψει την ύπαρξη κοινωφελών κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου, χώρων κοινωνικού εξοπλισμού, χώρων στάθμευσης και τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, λόγω αύξησης του κυκλοφοριακού φορτίου.

δ Να ληφθεί υπ 'όψη η προηγούμενη θέση της Περιφέρειας Αττικής για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης (Απρίλιος 2021), οριοθετώντας τυχόν ρέματα, σε όλο το φάσμα της ευρύτερης περιοχής.

 

    Το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα εξετάσει και θα αποφασίσει άμεσα σε σχέση με την επένδυση.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο