Displaying items by tag: υπουργειο παιδειας

..

..

..

 

Μαθητές από σχολεία της Αθήνας αλλά και σωματεία εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για να απαιτήσουν “μέτρα προστασίας” για τους ίδιους, τους καθηγητές και τους γονείς τους. Μεταξύ άλλων, ζητούν “αραίωση των τμημάτων με 15 άτομα ανά τάξη, μαζικά και δωρεάν rapid test, κατάργηση του πρωτοκόλλου 50%+1”.

Πριν το τέλος της κινητοποίησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί και φοιτητικά συλλαλητήρια.

 

Διαβάστε ακόμα:     “Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και ΜεταμόρφωσηςΜικρής έκτασης επεισόδια στο περιθώριο

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο μια μικρή ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επενέβησαν και άφησαν την κατάσταση να εκτονωθεί. Άξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

 

Ρεπορτάζ: Δ. Τσεκούρας

Published in Πολιτική

..

..
..

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην εκπαίδευση με πάνω από 250 σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα και προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν άμεσα προστασίας της υγείας εστιάζοντας στα μαζικά δωρεάν test και στο μέτρο του 50%+1. Πολλές καταλήψεις και στα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έκφρασης.

Τα αιτήματα των μαθητών σχετίζονται με την υγειονομική κατάσταση και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων. Από ό,τι φαίνεται τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει κανέναν καθώς τις κινητοποιήσεις στηρίζουν και οι καθηγητές αλλά και οι γονείς.
Μεταξύ άλλων απαιτούν άμεσα “μέτρα αραίωσης των τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν και συχνά rapid test αλλά και κατάργηση του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1”.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σε Ηράκλειο και Μεταμόρφωση

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο καθώς και το 1ο Λύκειο. Στο Ηράκλειο είναι κλειστά τα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ και το 1ο και 4ο Γυμνάσιο. Μάλιστα, το 1ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και μέρες με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή κατάρρευση του στεγάστρου.

Τι μας είπαν οι μαθητές

“Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο” δήλωσε χαρακτηριστικά μαθήτρια στην ΕΚΦΡΑΣΗ
. Σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων τόνισε πως οι μαθητές ακόμη και αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα είναι αναγκασμένοι να πάνε στο σχολείο λόγω των απουσιών, καθώς έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα για την καραντίνα. Για παράδειγμα, αν ένας μαθητής ενός τμήματος νοσήσει οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο κάνοντας επιπλέον self test.

Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου για το πόσα θετικά self test υπάρχουν στο σχολείο, οι μαθητές απάντησαν πως δεν τους έχει ενημερώσει κανείς και μαθαίνουν “στο περίπου” ποια παιδιά νοσούν για να πάρουν προληπτικά τα μέτρα τους.

Σήμερα Παρασκευή 14/01 θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και φοιτητών. “Κεραμέως; Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης. Ερχόμαστε και θα ακουστούμε δυνατά
” το μήνυμα τους προς την Υπουργό.

Δείτε ακόμα: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Αναλυτικά τα αιτήματα από την ανακοίνωση του συντονιστικού:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.

Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.

Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.

 

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!


Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

     Στα σχολεία για self test όσοι γονείς δεν βρήκαν - Το υπουργείο Παιδείας μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε φαρμακοποιούς μεταφέροντας τους την ευθύνη προμήθειας test στους μαθητές - "Ευθύνη των γονέων να κάνουν self test στα παιδιά τους", λένε από το υπουργείο Παιδείας κι ας μη φρόντισαν να υπάρχει επαρκές απόθεμα τους στα φαρμακεία

 

     Με μπαράζ προφορικών και γραπτών οδηγιών το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά από την έλλειψη self test αλλά και τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων που αύριο ανοίγουν.

     Μετά τις επανειλημμένες αναφορές από εκπαιδευτικούς και γονείς ότι πηγαίνουν στα φαρμακεία και δεν βρίσκουν self test, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

 

     Η ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας

 

     Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

 

     Χθες και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

 

    Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

 

    Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Α. Κόπτσηςεπικοινώνησε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα να ενημερώσουν τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το πρωί να βρίσκονται νωρίς στις θέσεις τους στα σχολεία στις 7π.μ, για να προμηθεύσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν self test και τα οποία υποχρεούνται να διενεργήσουν για να συμμετάσχουν στο μάθημα, από το απόθεμα το οποίο υπάρχει στα σχολεία όταν είχε δοθεί ένας αριθμός τεστ στην αρχή της σχολικής χρονιάς. 

 

    Οι δηλώσεις του γγ του ΥΠΑΙΘ για την διάθεση των self test από τα σχολεία

 

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα Κυριακή διαβεβαίωσε ότι το πρωί της Δευτέρας όλα τα σχολεία θα έχουν self test, ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν.

Τόνισε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί από χθες όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων της χώρας και μόνο κάποιες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ελλείψεις. 

"Μέχρι σήμερα το βράδυ θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων", όπως ανέφερε.

 

    "Ευθύνη των γονέων να κάνουν self test στα παιδιά τους"

 

    Διαβεβαίωσε ακόμη πως το πρωί της Δευτέρας, όλα τα σχολεία της χώρας θα υπάρχουν τα απαιτούμενα self test και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

 

    Σε ερώτηση ποιος θα κάνει αύριο το πρωί τα self test στα παιδιά, ο κ. Κόπτης ανέφερε ότι «είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και την πλατφόρμα edupass».

 

    Σε άλλες του δηλώσεις ο γγ του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι οι γονείς θα κάνουν το self test στα παιδιά τους είτε επιστρέφοντας στο σπίτι τους είτε εκτός σχολικού χώρου  καθώς «κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ». «Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο θα το δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου».

 

    Πότε, που και πως καταχωρείται το αποτέλεσμα του self test εκπαιδευτικών και μαθητών σήμερα Κυριακή

 

    Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο self test πρέπει να γίνει σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ένα ακόμη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

  

       Διαβάστε επίσης: Μετά τον Δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών,ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εκθέτει τον Άδωνι Γεωργιάδη με PCR έναντι 25 ευρώ!

 

    Ο έλεγχος με self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

 

    Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Ωμή παραδοχή Κεραμέως: Με ανοιχτά σχολεία τα κρούσματα θα αυξηθούν

 

    Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

 

    Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid  και ένα self test – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1).

 

     Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία

 

      Διαβάστε επίσης: 27 ευρώ τιμή πήρε για τα μοριακά τεστ (pcr) ο Δήμος Συκεών, 47 η ελληνική κυβέρνηση!

 

    Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid ή self test μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, ενώ οι δηλώσεις σελφ τεστ μαθητών  που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 

    Πηγή: www.alfavita.gr

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο