Displaying items by tag: σχολεια

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 17:42

Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη, 24 & 25/01

..

..

..

 

 Όπως ήταν αναμενόμενο κλείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα 24/01 και την Τρίτη 25/01 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των - αναμενόμενων - χιονοπτώσεων.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία Δημάρχων και Περιφέρειας Αττικής.

Για τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης είναι αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο υπάρχει κύμα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς, αφού η τηλεκπαίδευση δε μπορεί να παρέχεται από το σπίτι των εκπαιδευτικών αλλά από τη σχολική μονάδα. 

 

Σχετικό θέμα:       Δεν κάνει κρύο. Ακρίβεια και φτώχεια κάνει

..

..

..

 

Ανακοίνωση του Δήμου:

Με αφορμή ρεπορτάζ για την κατάσταση του 1ου Γυμνασίου της πόλης, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διευκρινίζει τα εξής:

Οι σχολικές αίθουσες που χρησιμοποιούνται στην εν λειτουργία πτέρυγα του σχολείου είναι ασφαλείς για την καθημερινή δραστηριότητα του 1ου Γυμνασίου. Αυτό πιστοποιείται από τη σχετική έκθεση του μελετητικού γραφείου πολιτικών μηχανικών που ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου τον έλεγχο του σχολείου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 - 2020, μετά το πέρας των εργασιών που πραγματοποίησε στην εν λόγω πτέρυγα ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο συγκεκριμένο σημείο ο σεισμός του καλοκαιριού. Η ασφάλεια των αιθουσών της πτέρυγας επικαιροποιείται και επανεπιβεβαιώνεται από το νέο έλεγχο που διεξάγεται αυτό το διάστημα για τον προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου – ανάμεσά τους και το 1ο Γυμνάσιο - στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος που διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από το «Αντώνης Τρίτσης» (επισυνάπτονται και τα δύο έγγραφα).

 

Σχετικό θέμα:     Ρωγμές, υγρασίες και σοβάδες έτοιμοι να πέσουν στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

 

Σε ό,τι αφορά πτώση στεγάστρου κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, αυτή έγινε σε εργοταξιακό χώρο που είχε εκκενωθεί λόγω εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στις κλειστές, για λόγους ασφαλείας, πτέρυγες του σχολείου, οι οποίες είχαν παρουσιάσει σοβαρές φθορές από τον σεισμό του 2019. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αυτές είχαν εντατικοποιηθεί για να αξιοποιηθεί η περίοδος που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω των εορτών.

 

Published in Ηρακλείου

 

..
..
..

Με πιέσεις και απειλές προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του σχολείου η διεύθυνση του 1ου Λυκείου αλλά και η Δευτεροβάθμια Β’ Αθήνας . Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλά και το email που στάλθηκε στα παιδιά, την Τρίτη 18/01 το σχολείο θα λειτουργήσει εξ’ αποστάσεως. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν παίρνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση”.

Oι καθηγητές, λοιπόν, θα αναλάβουν και ρόλο “χωροφύλακα” καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν ποια παιδιά συμμετέχουν στην κατάληψη. “Αν όμως μαθητής πάρει μέρος σε μάθημα γιατί ο καθηγητής του δεν αντιλήφθηκε ότι είναι ανάμεσα σε αυτούς που παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο σχολείο, θα πάρει τις απουσίες της ημέρας μετά την επιστροφή του σχολείου σε κανονική λειτουργία, με εντολή του διευθυντή” αναφέρει το σχετικό email.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πολλοί καθηγητές έχουν σταλεί σε όμορα σχολεία για να κάνουν από εκεί τηλεκπαίδευση. Έτσι, προκαλείται ακόμη μεγαλύτερος συνωστισμός την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει μέτρα προστασίας.

Μόνο δύο καθηγητές συμμετείχαν την Παρασκεύη

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές δεν συμφώνησαν με τις πρακτικές της διεύθυνσης του σχολείου και δεν έκαναν μάθημα μέσω WEBEX. Χαρακτηριστικό της απόρριψης της στάσης αυτής είναι πως μόλις δύο καθηγητές συμμετείχαν στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλίαΘυμίζουμε, μάλιστα, και το σχετικό σκάνδαλο για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από 300 σχολεία πανελλαδικά ήταν κλειστά με τα παιδιά να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας τους με “αραίωση των τάξεων, κατάργηση του 50%+1, δωρεάν και συχνά 
rapid tests και άλλα”.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των μαθητών.


Διαβάστε και αυτό: Ρωγμές, υγρασίες και σοβάδες έτοιμοι να πέσουν στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο