Displaying items by tag: σχολεια

         Την ώρα που τα κρούσματα κι οι θάνατοι αυξάνονται και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα,το υπουργείο Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς,γονείς και μαθητές να τηρήσουν μέτρα σύμφωνα με την ατομική ευθύνη του καθενός

 

          Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά και προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάποιο πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

          Πάντως, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το... βάρος θα πέσει στην ατομική ευθύνη.

 

          "Το πιο πιθανό σενάριο επιστροφής των μαθητών μετά από 2,5-3 χρόνια πανδημίας είναι να υπάρχει η ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είτε να φορέσουν είτε όχι τη μάσκα", είπε στην ΕΡΤ.

 

          Άλλωστε επεσήμανε ότι σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε στα πρωτόκολλα της καραντίνας το CDC: "Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος και πλέον εναπόκειται στην ευχέρεια του δασκάλου να φορέσει ή όχι τη μάσκα".

 

         Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι "θα παίξει ρόλο και η επιδημιολογική κατάσταση και το πού θα βρισκόμαστε με τα εμβόλια", ενώ στο ερώτημα για το αν θα πρέπει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών να γίνει με self test ή χωρίς, η κα. Ψαλτοπούλου απάντησε ότι "θα παίξει ρόλο η επιδημιολογική εικόνα" παραπέμποντας για τις οριστικές αποφάσεις στην επιτροπή των ειδικών.

 

         "Ευτυχώς τα παιδιά περνούν τον κορονοϊό ελαφρύτερα αν και έχουν υπάρξει περιστατικά και στην Ελλάδα και διεθνώς με βαρύτερη νόσηση. Το τεστ καλό είναι να δίνεται αυτή η δυνατότητα. Η επιτροπή θα αποφασίσει κατάλληλα για το πότε πρέπει να γίνεται και αν πρέπει να γίνεται μαζικά", κατέληξε για το θέμα.

 

         Γενικότερα, παραδέχθηκε ότι πλέον είμαστε σε σταδιακή αποκλιμάκωση του επιδημικού κύματος μολονότι υπήρξε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίοιυ στα λύματα Πάτρας και μια ήπια προς ανοδική τάση σε αυτά της Αθήνας.

 

        Ακόμα, υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο "περιμένουμε ένα εμβόλιο πιο προσαρμοσμένο στις μεταλλάξεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν είμαστε στους άνω των 60 ετών ή σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε". 

Published in Πολιτική
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 12:50

Βάφουν σχολεία

      Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται, εν μέσω του καλοκαιριού, οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Νέας Ιωνίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

   Με γνώμονα τη βελτίωση και την αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν σε εκτεταμένες συντηρήσεις και ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών και αύλειων χώρων προκειμένου να διαμορφώσουν ένα μεταμορφωμένο, σύγχρονο και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον που θα υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μας φίλους.

 

   Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου δήλωσε σχετικά: «Μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία της πόλης μας μεταμορφώνονται σε ζωντανούς, καθαρούς και αξιοπρεπείς χώρους εκπαίδευσης με την πολύτιμη συμβολή των υπαλλήλων μας στη Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές, πάντοτε σε συνεργασία με τους Διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων. Συνεχίζουμε, ως δημοτική αρχή, έχοντας άμεση προτεραιότητά μας να παρέχουμε ένα περιβάλλον φιλόξενο, ασφαλές, ελκυστικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας».

Published in Νέας Ιωνίας

..

..

..

 

Εως την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. 

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε πως οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως έχουν εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επισήμανε τέλος πως «θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ».

 

Δείτε ακόμα: Τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα – Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

 

Μείωση των εισακτέων - 9.000 λιγότερες θέσεις 

 

Μείωση 9.021 εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας κάνει το Υπουργείο Παιδείας ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων. Αυτή η μείωση σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αναμένεται να εκτοξεύσει τον αριθμό των μαθητών που θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου. Πέρσι, με την εφαρμογής της ΕΒΕ, έμειναν εκτός πανεπιστημίου 40.000 υποψήφιοι ενώ οι κενές θέσεις ήταν 14.176.

Την προηγούμενη χρονιά οι θέσεις των εισακτέων ήταν 77.415 ενώ φέτος είναι 68.394. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της μείωσης αν αναλογιστεί πως το 2020 οι θέσεις ήταν 78.335. Όπως σημειώνει σχετικά και το AlfaVita, η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί ρεκόρ 20ετίαςΗ ανακοίνωση αυτή, μάλιστα, έρχεται λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες μεγαλώνοντας το άγχος των παιδιών.

Αύξηση στα περιφερειακά – Αδυναμία φοιτητών να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους

Σε μια προσπάθεια να 
διασκεδάσει τις εντυπώσεις το Υπουργείο Παιδείας αυξάνει τις θέσεις σε περιφερειακά ιδρύματα, που με μια πρώτη ματιά φαίνεται θετικό βήμα για την ανάπτυξη των ΑΕΙ της επαρχίας. Παραβλέπεται, όμως, η δυσκολία της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, λόγω του κόστους διαβίωσης. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η ζήτηση των πανεπιστημίων των μεγάλων πόλεων.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο