Displaying items by tag: μαθητες

..

..
..

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην εκπαίδευση με πάνω από 250 σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα και προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν άμεσα προστασίας της υγείας εστιάζοντας στα μαζικά δωρεάν test και στο μέτρο του 50%+1. Πολλές καταλήψεις και στα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έκφρασης.

Τα αιτήματα των μαθητών σχετίζονται με την υγειονομική κατάσταση και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων. Από ό,τι φαίνεται τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει κανέναν καθώς τις κινητοποιήσεις στηρίζουν και οι καθηγητές αλλά και οι γονείς.
Μεταξύ άλλων απαιτούν άμεσα “μέτρα αραίωσης των τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν και συχνά rapid test αλλά και κατάργηση του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1”.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σε Ηράκλειο και Μεταμόρφωση

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο καθώς και το 1ο Λύκειο. Στο Ηράκλειο είναι κλειστά τα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ και το 1ο και 4ο Γυμνάσιο. Μάλιστα, το 1ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και μέρες με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή κατάρρευση του στεγάστρου.

Τι μας είπαν οι μαθητές

“Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο” δήλωσε χαρακτηριστικά μαθήτρια στην ΕΚΦΡΑΣΗ
. Σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων τόνισε πως οι μαθητές ακόμη και αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα είναι αναγκασμένοι να πάνε στο σχολείο λόγω των απουσιών, καθώς έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα για την καραντίνα. Για παράδειγμα, αν ένας μαθητής ενός τμήματος νοσήσει οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο κάνοντας επιπλέον self test.

Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου για το πόσα θετικά self test υπάρχουν στο σχολείο, οι μαθητές απάντησαν πως δεν τους έχει ενημερώσει κανείς και μαθαίνουν “στο περίπου” ποια παιδιά νοσούν για να πάρουν προληπτικά τα μέτρα τους.

Σήμερα Παρασκευή 14/01 θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και φοιτητών. “Κεραμέως; Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης. Ερχόμαστε και θα ακουστούμε δυνατά
” το μήνυμα τους προς την Υπουργό.

Δείτε ακόμα: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Αναλυτικά τα αιτήματα από την ανακοίνωση του συντονιστικού:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.

Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.

Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.

 

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!


Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

..

..
..

Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών στις Πανελλήνιες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών της Γ’ Λυκείου (αριστούχοι Πανελληνίων εξετάσεων) του 2020 και 2021, των σχολείων της πόλης μας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Χρήστος Κοπελούσος, ο Πρόεδρος της Α’ Βάθμιας σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κεραμιδάς και ο Πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης.

 

Σε όλους τους βραβευθέντες απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος καθώς και το βιβλίο «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που εκδόθηκε από την «Λέσχη Ιστορίας & Πολιτισμού της ΑΕΚ», τον Μάρτιο του 2021, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, προσφορά της Προέδρου της «Λέσχης Ιστορίας & Πολιτισμού της ΑΕΚ» Χριστίνας Σούκερη – Παπασταμάτη, που τίμησε με την παρουσία της αυτή την όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση.

Στην τελετή βράβευσης, εκτός από τους μαθητές συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

 

Σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν άλλος από την ηθική ανταμοιβή των κόπων των παιδιών που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία κατάφεραν να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο που είχαν θέσει.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα στους νέους φοιτητές αλλά και συνολικά σε όλους τους τελειόφοιτους καλή σταδιοδρομία!


Διαβάστε και αυτό: “215.000 για 17 λεπτά του Ρουβά θα πληρώσει ο Δήμος Αθηναίων”

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, από το Δημοτικό Σχολείο Π. Φώκαιας και την Τοπική Κοινότητα. Η δράση αποτελεί συνέχεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης «Πλανήτης Γη, καλεί SOS» που είχε συνδιοργανωθεί από τη Φωκαέων Πολιτεία και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος, με την αρωγή του δήμου Σαρωνικού.

 

   Στο πλαίσιο αυτό οι μικροί μαθητές «υιοθέτησαν» το λόφο της Αγ. Ειρήνης στην Παλαιά Φώκαια και προχώρησαν στην φύτευση τριάντα δέντρων και ογδόντα θαμνοειδών. Τα νέα φυτέματα ενισχύθηκαν με εδαφοβελτιωτικό που παράγεται από πιλοτικό πρόγραμμα που εκπονεί ο δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χασάπη.

 

   Η δενδροφύτευση έγινε με τη στήριξη της Πολιτικής Προστασίας δήμου Σαρωνικού και του αρμόδιου αντιδημάρχου Μπάμπη Γαλάνη καθώς και του αντιδημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου, και εκτός από τους μικρούς μαθητές, συμμετείχε στη δράση η Φωκαέων Πολιτεία με τη Ζαχαρώ Φραντζέσκου, το τοπικό συμβούλιο, ο χωρικός αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης και ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου.

Published in Σαρωνικού

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο