Displaying items by tag: καταληψη

 

..
..
..

Με πιέσεις και απειλές προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του σχολείου η διεύθυνση του 1ου Λυκείου αλλά και η Δευτεροβάθμια Β’ Αθήνας . Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλά και το email που στάλθηκε στα παιδιά, την Τρίτη 18/01 το σχολείο θα λειτουργήσει εξ’ αποστάσεως. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν παίρνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση”.

Oι καθηγητές, λοιπόν, θα αναλάβουν και ρόλο “χωροφύλακα” καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν ποια παιδιά συμμετέχουν στην κατάληψη. “Αν όμως μαθητής πάρει μέρος σε μάθημα γιατί ο καθηγητής του δεν αντιλήφθηκε ότι είναι ανάμεσα σε αυτούς που παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο σχολείο, θα πάρει τις απουσίες της ημέρας μετά την επιστροφή του σχολείου σε κανονική λειτουργία, με εντολή του διευθυντή” αναφέρει το σχετικό email.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πολλοί καθηγητές έχουν σταλεί σε όμορα σχολεία για να κάνουν από εκεί τηλεκπαίδευση. Έτσι, προκαλείται ακόμη μεγαλύτερος συνωστισμός την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει μέτρα προστασίας.

Μόνο δύο καθηγητές συμμετείχαν την Παρασκεύη

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές δεν συμφώνησαν με τις πρακτικές της διεύθυνσης του σχολείου και δεν έκαναν μάθημα μέσω WEBEX. Χαρακτηριστικό της απόρριψης της στάσης αυτής είναι πως μόλις δύο καθηγητές συμμετείχαν στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλίαΘυμίζουμε, μάλιστα, και το σχετικό σκάνδαλο για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από 300 σχολεία πανελλαδικά ήταν κλειστά με τα παιδιά να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας τους με “αραίωση των τάξεων, κατάργηση του 50%+1, δωρεάν και συχνά 
rapid tests και άλλα”.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των μαθητών.


Διαβάστε και αυτό: Ρωγμές, υγρασίες και σοβάδες έτοιμοι να πέσουν στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Published in Ηρακλείου

..

..
..

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην εκπαίδευση με πάνω από 250 σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα και προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν άμεσα προστασίας της υγείας εστιάζοντας στα μαζικά δωρεάν test και στο μέτρο του 50%+1. Πολλές καταλήψεις και στα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έκφρασης.

Τα αιτήματα των μαθητών σχετίζονται με την υγειονομική κατάσταση και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων. Από ό,τι φαίνεται τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει κανέναν καθώς τις κινητοποιήσεις στηρίζουν και οι καθηγητές αλλά και οι γονείς.
Μεταξύ άλλων απαιτούν άμεσα “μέτρα αραίωσης των τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν και συχνά rapid test αλλά και κατάργηση του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1”.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σε Ηράκλειο και Μεταμόρφωση

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο καθώς και το 1ο Λύκειο. Στο Ηράκλειο είναι κλειστά τα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ και το 1ο και 4ο Γυμνάσιο. Μάλιστα, το 1ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και μέρες με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή κατάρρευση του στεγάστρου.

Τι μας είπαν οι μαθητές

“Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο” δήλωσε χαρακτηριστικά μαθήτρια στην ΕΚΦΡΑΣΗ
. Σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων τόνισε πως οι μαθητές ακόμη και αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα είναι αναγκασμένοι να πάνε στο σχολείο λόγω των απουσιών, καθώς έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα για την καραντίνα. Για παράδειγμα, αν ένας μαθητής ενός τμήματος νοσήσει οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο κάνοντας επιπλέον self test.

Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου για το πόσα θετικά self test υπάρχουν στο σχολείο, οι μαθητές απάντησαν πως δεν τους έχει ενημερώσει κανείς και μαθαίνουν “στο περίπου” ποια παιδιά νοσούν για να πάρουν προληπτικά τα μέτρα τους.

Σήμερα Παρασκευή 14/01 θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και φοιτητών. “Κεραμέως; Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης. Ερχόμαστε και θα ακουστούμε δυνατά
” το μήνυμα τους προς την Υπουργό.

Δείτε ακόμα: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Αναλυτικά τα αιτήματα από την ανακοίνωση του συντονιστικού:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.

Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.

Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.

 

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!


Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

.

.

.

Η κατάσταση με τη στάθμευση στη Μεταμόρφωση επιδεινώνεται διαρκώς. Στην αυξημένη κυκλοφορία - άρα και ανάγκες στάθμευσης - προστίθεται το κλείσιμο χώρων στάθμευσης για να μπουν τραπεζοκαθίσματα μαγαζιών εστίασης.

Τελευταία προστέθηκαν και τα πεζοδρόμια, αυτά που κατά τόπους κατασκευάζει ο Δήμος. 

Έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για παρκάρισμα ολόκληρου αυτοκινήτου πια!

Έτσι συμβαίνει όταν "κλείνεις" την πόλη, όταν φτιάχνεις πεζοδρόμια για τους πεζούς (όπως προκύπτει και από τη λέξη) και επιτρέπεις να ανεβαίνει όποιο όχημα θέλει. 

Συμβαίνει παντού 

 

Διαβάστε ακόμα:  Ποιος παρακάμπτει τις αποφάσεις για τη Βάρναλη; Ποιος εξυπηρετεί ποιον;

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο