Displaying items by tag: δημος μεταμορφωσης

       Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεταμόρφωσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το αναμενόμενο ψύχος, σας ενημερώνουμε ότι το Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης στην οδό Κ. Βάρναλη 3 (τηλ: 210 -2813011), λειτουργεί ως χώρος υποδοχής και θα είναι ανοιχτό το Σάββατο 22/01/2022 και την Κυριακή 23/01/2022, από τις 18:00 το απόγευμα έως και το επόμενο πρωί.

Σε περίπτωση επέκτασης των ακραίων καιρικών φαινομένων θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση.

 

     Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

 

     Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Στέλιος Σαριδάκης, στο τηλέφωνο: 6956-336-390.

       Από το γραφείο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 3η & 4η συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλονται λόγω της ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικόλαου Ζυγούνα. 

 

      Διαβάστε επίσης: Τοξικό και βλαβερό το πολιτικό περιβάλλον Σαραούδα, λέει ο Νίκος Ζυγούνας

     

      Βάσει του άρθρου 66 του Ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 73 του Ν.4555/18 το μέλος που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 7, δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε. 

     Σε σκληρή δήλωση προχώρησε μαζί με την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη του Στράτου Σαραούδα ο  - πρώην πια - δημοτικός σύμβουλος της Ελπίδας, Νίκος Ζυγούνας. 
 
 
    Οι αξίες της συλλογικότητας της προσφοράς και της δημοκρατικότητας καταπατήθηκαν στην κυριολεξία μέσα από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του κ. Σαραούδα οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από πολιτική και προσωπική ανασφάλεια, σημειώνει εμφατικά ο πρώην αντιδήμαρχος.
 
 
    Αυτή είναι η δεύτερη απώλεια για τη διοίκηση Σαραούδα, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Τσίκνα. Σε συνδυασμό με τις πολλές διαρροές που σημειώνονται από το ψηφοδέλτιο με το οποίο πήγε στις εκλογές του 2019, η κατάσταση φαίνεται να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης
 
 
   Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης είναι η ακόλουθη:
 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΥΓΟΥΝΑΣ Μεταμόρφωση 18-01-2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                                                                                                                                                Προς:

ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ                                                                                                                             ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 

                                                                                                                                                                                                           Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                           Κοινοποίηση:

                                                                                                                                                                                                           Δήμαρχο Μεταμόρφωσης

                                                                                                                                                                                                          Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

     Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

 

   Με την παρούσα επιστολή μου, θέλω να δηλώσω προς το Προεδρείο σας την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» και την απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ( (παρ.4 άρθρο 66 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν.4555/18).

 

    Παρακαλώ πολύ να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ανακοίνωσης της παρούσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης και στα πρακτικά αυτού.

 

    Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτήν την πολιτική πράξη σχετίζονται αμιγώς με τις αξίες που περιέχονται στον εν γένει πολιτισμικό μου πυρήνα και συνιστούν τη στάση της ζωής μου. Αυτή έχει προσδιοριστεί μέσα σε ένα πολιτικό οικοσύστημα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ισορροπία του, η οποία εξασφαλίζεται από ένα και μοναδικό τρίπτυχο σπουδαίων εννοιών: συλλογικότητα, προσφορά & δημοκρατικότητα.

 

    Οι δεσπόζουσες αυτές αξίες καταστρατηγήθηκαν, καταπατήθηκαν στην κυριολεξία μέσα από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις από την ηγεσία, οι οποίες συχνά συνοδεύονταν από πολιτική και προσωπική ανασφάλεια. Το αποτέλεσμα όλων αυτών επέφερε διατάραξη στο πολιτικό μου οικοσύστημα, αλλά και στο συνεκτικό όραμα της ομάδας μας.

 

   Προκειμένου λοιπόν να επαναφερθεί η ισορροπία και να αποκατασταθεί, ανεξαρτητοποιούμαι και απομακρύνομαι πια από αυτό το τοξικό και βλαβερό περιβάλλον και ως εκ τούτου ανανεώνω μέσα από την πράξη αυτή την εμπιστοσύνη μου με τους δημότες και δημότισσες της πόλης μας ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, ο οποίος θα πορευτεί με ακραιφνή πολιτική ισορροπία, όπως ορίστηκε παραπάνω, για το συμφέρον της Μεταμόρφωσής μας!

 

     Με εκτίμηση

Ν. Ζυγούνας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο