Displaying items by tag: αμεα

..

..

..

 

Η επιστολή: 

 

Έχω μία κόρη 20 ετών ΑΜΕΑ που τη λένε Αγάπη.

Το πρόβλημα με το Δήμο Μεταμόρφωσης ξεκινάει εδώ και 2 χρόνια όταν δεν ήθελαν να τη δεχτούν και δεν ξέρω το γιατί.

Μιλήσαμε με την αρμόδια υπάλληλο στα μέσα του Σεπτέμβρη αλλά και πριν μερικές μέρες στις αρχές του Ιανουαρίου που μου είπε ότι δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό στο κολυμβητήριο.

Το πρόγραμμα των ΑΜΕΑ υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε το Δεκέμβριο 2021.

Ανεπίσημα μου είπανε για τον Οκτώβριο 2021 και έχουμε φτάσει Ιανουάριο 2022.

Θα τελειώσει η σεζόν και τελικά το κολυμβητήριο θα είναι μία όμορφη πισίνα.

Μου λέγανε πάντα ότι υπάρχει πρόβλημα με το ότι δεν την δέχονται οι προπονητές ή οι ναυαγοσώστες.

Η Αγάπη είναι ένα παιδί το οποίο πέρασε 15 χρόνια μέσα σε κολυμβητήρια του Ολυμπιακού Σταδίου και του Νέου Ηρακλείου (κυρίως σε αυτά).

Πως ειναι δυνατον ο δήμος Μεταμόρφωσης να μην έχει το ανάλογο προσωπικο και πρόγραμμα ΑΜΕΑ για να δεχτεί ένα παιδί.

Κάθε φορά ο προπονητής της στο Ολυμπιακό Στάδιο, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία καθόταν στην άκρη και της έλεγε  Αγάπη πήγαινε από κει  ή την άφηνε να πάει από τη μία πλευρά του διαδρόμου μέχρι και την άλλη που αυτο υποδηλώνει τυφλή εμπιστοσύνη στις ικανότητές της κόρης μου.

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό, έχουμε στείλει και e-mail στο δήμο ο οποίος έχει κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων αλλά δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημά μου.

Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να μην έχει το ανάλογο προσωπικό και να λέει ότι έχει πρόγραμμα ΑΜΕΑ μόνο στα χαρτιά απο οτι φαινεται, μόνο στους τίτλους.

Τελικά είναι κολυμβητήριο ή πισίνα;

Από ότι συζητιέται θέλουν να κάνουν και επισκευές στο κολυμβητήριο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ .

Πραγματικά έχω φτάσει σε απόγνωση με αυτό που ζω.

Πιερράτος Ηλίας

 

 

Διαβάστε ακόμα:       “Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης

 

 

 

..

..

..Ανακοίνωση του Δήμου

 

 Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, της δομής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και τα Special Olympics σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια «ΚΑΝΤΑ», συνδιοργάνωσαν ενταξιακή αθλητική δράση στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified,παρουσία του Προέδρου των Special Olympics Hellas Πρέσβυ ε.τ., κ. Διονύσιου Κοδέλλα , του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξένου Μανιατογιάννη, του Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΚΑΝΤΑ κ. Αρη Καντά καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού,  μαθητών και μαθητριών. 

 Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον κ. Καντά ΄Αρη και τον κ. Κοδέλλα Διονύσιο στον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξένο Μανιατογιάννη, για την διαρκή υποστήριξη του στην μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται,  αυτή της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική στέρηση, αλλά και στην Πρόεδρο & Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής& Αγωγής Υγείας για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ κα Β. Αρσένη – Λάμπρου, καθώς και στα εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ.   

 

Δείτε ακόμα:    Μια διαφορετική «Γέννηση» από τον Πωλ Γκωγκέν

 

 

 

«Όλοι διαφορετικοί- Όλοι ίσοι» τόνισε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κατά την ομιλία του, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την αξιοποίηση χώρου στα Άνω Βριλήσσια για τη λειτουργία του μοναδικού Βρεφονηπιακού παιδικού Σταθμού ΑμεΑ στην Αττική, των δύο  Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και την επέκταση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΡΙΚΟΣ.   

Η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων τα Special Olympics International και του διεθνούς προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.   

 Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.  

 Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.  

Υπεύθυνη για την αθλητική  διοργάνωση του αθλήματος BOCCE στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και οι μαθητές -τριες ων Εκπαιδευτηρίων Καντά, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Κρίκου ΚΔΑΠ ΑμεΑ κα Τρομπέτα Ειρήνη, με βοηθό το μέλος του Κρίκου κ. Γιάννη Στρατηγόπουλο.  

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Καντά,  παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Μαλακού Χριστίνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθηση κα Σοφία Χαντζάρα, και ο Αντιδήμαρχος  Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.


Published in Βριλησσίων

       Από την Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών του Κόμματος "Ελληνική Λύση" - Ανακοίνωση του γραφείου της βουλευτού

 

      Από το γραφείο της βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της "Ελληνικής Λύσης", Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση της κατάθεσης κοινοβουλευτικής ερώτησης για το θέμα της προσβασιμότητας ατόμων ΑμΕΑ σε υδάτινα περιβάλλοντα:

 

                                                                                                                      ΕΡΩΤΗΣΗ

 

      Της: Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

 

 

      Προς:              Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

                             Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Υποδομών

                             Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

                             Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

                             Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

      ΘΕΜΑ:            «Αξιοποίηση καινοτομιών για την προσβασιμότητα ΑμεΑ και ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες σε υδάτινο περιβάλλον»

 

 

     Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

           

    Σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 6, του Συντάγματος της Ελλάδας, το οποίο ρητώς, ορίζει ότι: “τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αυτονομία τους, την προεπαγγελματική τους εκπαίδευση, την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και την ένταξή τους στην ευρύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας”, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα για τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα η πρόσβασή τους στη θάλασσα και εν γένει, σε υδάτινο περιβάλλον. Εν τούτοις, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πράξη, με αποτέλεσμα, οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία ή/και με κινητικές δυσκολίες να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης και αυτόνομη προσέγγιση στην  θάλασσα, και γενικότερα σε υδάτινα περιβάλλοντα, στερούμενοι, έτσι, μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, με συνέπεια τον άτυπο, πλην όμως, ουσιαστικό αποκλεισμό τους και την εις βάρος τους δυσμενή σχετική διάκριση.

 

    Η ευθύνη της Πολιτείας, διαχρονικά, είναι τεράστια, ως προς την περιθωριοποίηση που υφίστανται τα ΑμεΑ, αφ'  ής στιγμής δεν έχει κάνει κάτι, προκειμένου να αξιοποιήσει υπάρχουσες ελληνικές ευρεσιτεχνίες και καινοτομίες, όπως για παράδειγμα η μέθοδος “seatrac που αποτελεί προϊόν επιστημονικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι εφαρμογή κατοχυρωμένη με αντίστοιχα διπλώματα, τόσο στην χώρα μας, όσο και διεθνώς, αποτελεί, δε, τη μοναδική παρόμοια υποδομή σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι φανερό, ότι η αξιοποίηση μιας παρόμοιας ελληνικής έμπνευσης δημιουργίας, που είναι αυτή την ώρα η μοναδική λύση,  παγκοσμίως,  ικανή να παράσχει την  δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν αυτόνομα στη θάλασσα, θα αποτελέσει σημαντική πρωτοπορία για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ, παράλληλα, θα συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων, που αποδεδειγμένα υφίστανται αυτοί οι συμπολίτες μας σε θάλασσες, ακτές και λοιπά υδάτινα περιβάλλοντα.

 

     Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 


     Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
:

 

  1. Πώς προτίθεσθε να διασφαλίσετε την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ και των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες στις θάλασσες και, εν γένει, στους υδάτινους χώρους όλης της ελληνικής Επικράτειας, κινητοποιώντας και συντονίζοντας προς τον σκοπό τούτο τους αρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς του ελληνικού Δημοσίου;
  2. Έχετε την βούληση και την πρόθεση να αξιοποιήσετε, προς όφελος των ΑμεΑ, ερευνητικά προγράμματα και εργαλεία, όπως η ως άνω μέθοδος “seatrac” που προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, έτσι ώστε, όλοι οι συνάνθρωποί μας με κινητικές δυσκολίες να μπορέσουν να εξασκήσουν το δικαίωμα τους για αυτόνομη πρόσβαση στον αιγιαλό και στα λοιπά υδάτινα περιβάλλοντα της χώρας;
  3. Με ποιον τρόπο σχεδιάζετε να ενισχύσετε και να δώσετε επιπλέον κίνητρα σε ερευνητικά προγράμματα ελληνικών Πανεπιστημίων να εκπονήσουν μελέτες και να υλοποιήσουν σχετικές με τα τις παρούσας και όχι μόνο εφαρμογές, που αφορούν στην υποβοήθηση των ΑμεΑ;

 

 

 

 

     Η ερωτώσα βουλευτής


     Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο