Displaying items by tag: αδιαφορια

        Το πόσο σας νοιάζει ο μαζικός αθλητισμός φαίνεται από το ότι δίνετε στο κοινό 2 ώρες από τις 150 εβδομαδιαίως των γυμναστηρίων - Τοποθέτηση του Επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης και κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατανομή του χρόνου που δίνεται για προπόνηση στα σωματεία της πόλης και για τον μαζικό αθλητισμό στους αθλητικούς χώρους δικαιοδοσίας του Δήμου.

 

       Τα κυριότερα σημεία της  τοποθέτησης του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση στο θέμα της κατανομής των αθλητικών χώρων σε σωματεία και κοινό για τη χρονιά 2022 - 2023 :

 
- Καταθέτουμε μια συμβιβαστική πρόταση, που θα δώσει χώρο σε όλους αναλογικά χωρίς να "πνίξει" κάποιο σωματείο.
- Τριπλασιάζουμε τις ώρες του κοινού, όσων δεν ανήκουν σε κάποιο σωματείο αλλά θέλουν απλά να αθληθούν.
- Η πρότασή μας έχει ως κριτήριο την πρόσβαση όλων, με ισότιμο τρόπο στα γυμναστήρια.
- Στο Δήμο μας δεν υπάρχουν κριτήρια, η κατανομή των ωρών γίνεται με κριτήριο του ποιος είναι "κολλητός", ή αν θα γίνει "κολλητός"
- Τρια χρόνια της διοίκησης Σαραούδα δεν έχει γίνει κανένας καινούργιος αθλητικός χώρος. Μόνο ΘΑ...γίνουν κλπ
- Δεν υπάρχει επίσημη, έγκυρη καταγραφή για το πως και από πόσους χρησιμοποιούνται οι αθλητικοί χώροι.
- Εμάς μας ενδιαφέρουν όλα τα παιδιά της πόλης, και αυτά που αθλούνται σε σωματεία και φυσικά όσα δεν αθλούνται σε σωματεία.
- Πέρασε ένας χρόνος και ακόμα δεν μπορείτε να δώσετε λύση για το μπαλόνι. Δεν μπορείτε να λύσετε στοιχειώδη προβλήματα, ώστε να μετριαστεί κάπως το πρόβλημα των αθλητικών χώρων της πόλης.
- Ο νο1 ριγμένος της πολιτικής σας είναι όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν τα 600 ευρώ το χρόνο που χρειάζεται για να αθληθεί κάποιος σε ένα σωματείο, όσοι δηλαδή αθλούνται ελεύθερα.
- Η πρότασή μας είναι κοινή με τον κ. Ζυγούνα

       Η μετατροπή του Κηφισού σε αγωγό ομβρίων υδάτων τέθηκε δυο φορές σε δυο συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλη Καραβάκο.

 

      Έγινε και 3ο συμβούλιο, αλλά η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης σιωπά. Εν τω μεταξύ η Νέα Φιλαδέλφεια αποφάσισε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης ( https://ekfrasi.net/.../omofoni-apofa.... )

        Από το γραφείο τύπου της Δύναμης Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Η αποστροφή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική και την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, είναι χαρακτηριστική και παροιμιώδης, αποκαλυπτική των πολιτικών προσανατολισμών της και των ταξικών συμφερόντων που εκπροσωπεί.

 

       Έτσι,με άρθρο στον πρόσφατο Νόμο του Υπουργού Αναπτύξεως κ. Γεωργιάδη για τις Λαϊκές Αγορές, καταργείται αναιτιολόγητα η δυνατότητα παροχής κουπονιών αγοράς δωρεάν προϊόντων από τις Λαϊκές Αγορές για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικογενειών.

Θυμίζουμε ότι η δυνατότητα αυτής της παροχής, έγινε κατορθωτή με νομοθετική τροπολογία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αφορούσε δε, κοινωνικό πρόγραμμα των Περιφερειών και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά τέλη των παραγωγών και πωλητών των Λαϊκών Αγορών.

Δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η χορήγηση αυτής της θετικής κοινωνικής παροχής ανακούφιζε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά, για περισσότερα από 4 χρόνια.

 

        Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την 01.10.2016, για την βοήθεια ευπαθών ομάδων με απροστάτευτα τέκνα, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών και το 2018 το πρόγραμμα άλλαξε ως προς τους δικαιούχους και ωφέλησε οικογένειες πολυτέκνων (970 οικογένειες το 2018) και το πρόγραμμα συνεχίστηκε και το 2019.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Κορονοϊός: Δύσκολη η χθεσινή εφημερία για τα νοσοκομεία - 700 διακομιδές ασθενών κατά τη διάρκεια της

 

      Πριν αλλάξει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τις εκλογές του 2019, η Διοίκηση της «Δύναμη Ζωής» ενέγραψε στον προϋπολογισμό  της Περιφέρειας Αττικής 2 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η σημερινή Διοίκηση να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα των κουπονιών.

 

      Με τον νέο Νόμο για τις Λαϊκές Αγορές όμως, καταργήθηκε η δυνατότητα αυτή να μπορούν οι Περιφέρειες μέσω του θεσμού των Λαϊκών Αγορών να στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποδέχθηκε το σύνολο του Νόμου και δεν διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση των κουπονιών.

 

      Φαίνεται ότι για τα Κυβερνητικά στελέχη και τον κ. Περιφερειάρχη, η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια, η ακρίβεια που έχει αφεθεί ανεξέλεγκτη, η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, των απλησίαστων ενοικίων, των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, το ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν τα βγάζουν πέρα, δεν τους αφορούν. Ζούνε σε παράλληλο σύμπαν.

 

      Για αυτό τον λόγο κατάργησαν σε αγαστή συνεργασία, αυτές τις πλευρές της κοινωνικής πολιτικής και βοήθειας προς τις κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

      Ας κοιμούνται λοιπόν ήσυχοι. Οι Λαϊκές Αγορές και οι πολίτες δεν ξεχνούν ποιος οδήγησε την χώρα στα βράχια, ποιός οδήγησε μεγάλα στρώματα του λαού μας στην φτώχεια και την απόγνωση. Η ώρα της εκλογικής διαδικασίας σιμώνει και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους ταιριάζει, τόσο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και ο εκλεκτός της Περιφερειάρχης. 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο