Πολιτεία Πολιτών: Μια βδομάδα μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 16:17 | Μεταμόρφωσης
Πολιτεία Πολιτών: Μια βδομάδα μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι
|||

..

..

..

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης με επικεφαλής το Σ. Νάνο.

 

"  Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχοντας σεβαστεί απολύτως τις διαδικασίες, αλλά κυρίως την αγωνία των εκατοντάδων μαθητών που επέστρεψαν ξανά στις τάξεις, η Δημοτική Κίνηση Πολιτεία Πολιτών, μέσω της αρμόδιας ομάδας για τα ζητήματα της παιδείας, κατέγραψε ορισμένες εκτροπές που συνέβησαν, στο αποκορύφωμα της τέλεσης των αγιασμών την περασμένη Δευτέρα.

 

  Στις 02-09-2022 και 07-09-2022 αντίστοιχα, κατατέθηκαν γραπτώς από τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης κ. Σάββα Νάνο στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, αίτημα έκτακτης σύγκλισης της και ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των εργασιών σε σχολικές μονάδες που ανήκουν στην δικαιοδοσία της επιτροπής. Στόχος, η έγκαιρη ανεύρεση λύσεων στα ζητήματα ασφάλειας των σχολικών χώρων, που έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, αποδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης της παρούσης Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Στράτου Σαραούδα. Η συνεδρίαση ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, λαμβάνοντας αδικαιολόγητα μετάθεση «δια το μέλλον» και αναγορεύοντας έτσι σε δευτερεύοντα τα ζητήματα ακαταλληλότητας και έλλειψης ασφάλειας στους σχολικούς χώρους.

 

  Συζητήθηκε ακόμη, εγγράφως όπως προβλέπεται, ειδική συνεδρίαση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου δηλαδή θεσμικού οργάνου, με αποκλειστικό θέμα την Παιδεία. Η διοίκηση όπως ήταν αναμενόμενο, με ένα πλήθος ζητημάτων να βρίσκεται εν εξελίξει και να δυσχεραίνει περαιτέρω την εύρεση λύσεων και απαντήσεων, την αρνήθηκε, μεταφέροντας την επίσης σε αόριστο χρόνο.

 

  Αναφορικά δε, με τον διθυραμβικό τρόπο που προβλήθηκαν τα «εγκαίνια» του 2ου Λυκείου της πόλης, σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παραλαβή του κτηρίου από την αρμόδια Δευτεροβάθμια επιτροπή, ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή σημειώθηκε. Εκτός λοιπόν από ζητήματα όπως η έλλειψη επαρκούς εργαστηριακού εξοπλισμού και όχι μόνο, η παραλαβή του κτηρίου από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή, έγινε απουσία οποιουδήποτε μέλους της από την αντιπολίτευση όπως προβλέπεται. Αντί αυτού, η Δημοτική Αρχή και φίλα προσκείμενα σε αυτή πρόσωπα και συνεργάτες, με ενθουσιασμό παρευρέθηκαν στην τελετή παράδοσης του νέου κτηρίου της πόλης, απουσία και εν αγνοία κάθε άμεσα ενδιαφερόμενου φορέα, υποβαθμίζοντας για πολλοστή φορά την σημασία των θεσμικών οργάνων και των επιτροπών στην τήρηση των διαδικασιών και την ομαλή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

 

  Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτεία Πολιτών κ. Σάββας Νάνος ανέφερε σχετικά:

  «Η ανάγκη για διατήρηση ενός τίτλου ή ενός αξιώματος, δεν μπορεί να αυτοεκπληρώνεται μέσα από τα δημόσια πράγματα. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά, οφείλεις να θέτεις ως προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και μόνο. Είναι πρωταρχική ανάγκη, ο σχεδιασμός και η τήρηση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, με σκοπό την έγκαιρη ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας την στιγμή που πρέπει. Οι εσφαλμένοι χειρισμοί και οι καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής, δεν υποβαθμίζουν μόνο το θεσμικό οικοδόμημα, αλλά εναντιώνονται άμεσα στην πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου, τοποθετώντας τους νέους της πόλης ευθέως απέναντι.»

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο