Αποκαλυπτήρια ρήξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Mεταμόρφωσης

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:43 | Μεταμόρφωσης

Media

Αποκαλυπτήρια ρήξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Mεταμόρφωσης
|||

..

..

..

 

Στη συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκαν καθαρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημοτικές παρατάξεις της διοίκησης (παράταξη Σαραούδα) και στην πρώην παράταξη Καρπέτα (Νέα Πορεία).


Η ανακοίνωση των αντιδημάρχων από το Στράτο Σαραούδα έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα που υφίσταται με τον Νίκο Ζυγούνα.


Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ ο Δήμαρχος είχε διαθέσιμες 11 θέσεις διοίκησης τοποθέτησε σε αυτές τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, αγνοώντας απροκάλυπτα τον πρώην αντιδήμαρχο.

 

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία ενέργεια ρήξης, αφού με αυτόν τον τρόπο ο Στράτος Σαραούδας δείχνει ότι είτε θεωρεί αποτυχημένη την αντιδημαρχία Ζυγούνα, είτε του δείχνει την πόρτα της εξόδου, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.


Η εκλογή του Ν. Ζυγούνα στη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου (στη θέση που δεν ήθελε να καλύψει η Συμμαχία Πολιτών) δεν αλλάζει στο ελάχιστο τα δεδομένα.


Ακόμα πιο βαθιά είναι η ρήξη στην πρώην παράταξη Καρπέτα.


Το τεράστιο ψυχικό (τουλάχιστον) χάσμα στη Νέα Πορεία φάνηκε ξεκάθαρα στην ψηφοφορία όπου και για την οικονομική επιτροπή και για την επιτροπή ποιότητα ζωής την πρόταση Χρονόπουλου ψήφισαν οι πέντε από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους. Σχεδόν με βεβαιότητα δεν υπερψήφισαν οι Φώτης Παπαδόπουλος, Νικολέτα Πατέλη και Θοδωρής Σφυρής.


Αρνήθηκε ο Φώτης Παπαδόπουλος την εκλογή


Στην πρόταση της Νέας Πορείας για την επιτροπή ποιότητας ζωής είχε συμπεριληφθεί ο Φώτης Παπαδόπουλος ο οποίος αρνήθηκε τη συμμετοχή του. 


Το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου Δήμητρας Τσεβά με την οποία ευχαριστεί αυτούς τους συμβούλους της Νέας Πορείας που δεν την ψήφισαν λέγοντας χαρακτηριστικά "με τιμάει που δεν με ψηφίσατε". Μπορεί η κ. Τσεβά να βρίσκεται σπάνια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά μέχρι στιγμής διακρίνεται για τις επιθετικές αναρτήσεις της σε βάρος μη αρεστών συμβούλων της Νέας Πορείας.

 

Με βάση αυτά τα στοιχεία είναι ζήτημα μικρού χρονικού διαστήματος η οριστική ρήξη στη Νέα Πορεία με την ανεξαρτητοποίηση των τριών συμβούλων, οι οποίοι έχουν και την στήριξη του πρ. Αντιδημάρχου Γιάννη Μανανά.


Στα υπόλοιπα:

 

  • Πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη η Δήμητρα Σκοπελίτη, αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Γαρούφος, γραμματέας ο Νίκος Ζυγούνας

  • Απουσίασε από τη συνεδρίαση η παράταξη Νάνου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα, αναφέροντας ότι “δεν θέλουμε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε μια άδικη διαδικασία που αποκλείει μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και αλλοιώνει την αναλογική εκπροσώπηση όπως οι δημότες όρισαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές”. Ως αποτέλεσμα της απουσίας η παράταξη Σαραούδα πήρε ακόμα μια έδρα στις επιτροπές, την οποία θα έπαιρνε η εν λόγω παράταξη. Η παράταξη Σαραούδα είχε χάσει μια έδρα σε σχέση με το 2019 αφού μετά την ανεξαρτητοποίηση Τσίκνα είχε μικρότερο υπόλοιπο από την παράταξη Νάνου.

  • Σύγκρουση Σαραούδα – Καραβάκου είχαμε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, αφού ο Δήμαρχος, με την αρωγή του προεδρεύοντος Γ. Μπάλτα επιχείρησαν να μη δώσουν το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων. “Είναι αδιανόητο να εξελίσσεται μια διαδικασία εκλογής και να μην μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό” είπε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών. “Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα, είναι εκτός διαδικασίας” αντέτεινε ο Στράτος Σαραούδας, “ξεχνώντας” ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία το 2019 είχαν πάρει κανονικά το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων. Όπως είναι λογικό η προσπάθεια φίμωσης των παρατάξεων δεν πέρασε, παρά την ανέλπιστη βοήθεια που έδωσε στο Σ. Σαραούδα ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Γ. Χρονόπουλος, ζητώντας να μιλήσει όποιος θέλει μετά (!) την ψηφοφορία.

  •  


Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο