Displaying items by tag: συμμαχια πολιτων πευκης λυκοβρυσης

        Από το γραφείο τύπου της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
 
        Η Πεύκη είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της χώρας που δεν έχει κεντρική πλατεία. Το σημείο αναφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών ήταν το αναψυκτήριο δίπλα στο δημαρχείο, που για πολλά χρόνια ονομαζόταν Flocafe. Τώρα έκλεισε κι αυτό.
 
 
       Ο χώρος της πλατείας, έκτασης 3.700μ2 που βρίσκεται στις οδούς Κουντουριώτου-Δαγκλή- Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της πόλης μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Το οικόπεδο που είχε απαλλοτριωθεί το 1999 μετά από πολλές περιπέτειες κι αφού εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια από τη Νομαρχία δημοπρατήθηκε τελικά το 2010 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και μάλιστα είχε επιλεγεί ο μειοδότης εργολάβος, έκπτωση πάνω από 50%. Στην ίδια εργολαβία ήταν και η ριζική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η οποία θα γινόταν ο ωραιότερος και μεγαλύτερος (μήκους 1.150 μ.) δρόμος περιπάτου των Βορίων Προαστείων. Κανονικά στα τέλη του 2011 η πόλη θα είχε μια υπέροχη πλατεία και βεβαίως τον κεντρικό δρόμο, αφού η χρηματοδότηση είχε εγκαίρως εξασφαλιστεί.
 
 
       Στις εκλογές όμως, δυο μήνες αργότερα, του ενοποιημένου με τη Λυκόβρυση δήμου πρώτος αναδείχτηκε ο τότε δήμαρχος Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, ο οποίος «πάγωσε» αμέσως την κατασκευή του έργου χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ΔΣ τυπικά ήρθε το 2014 λίγο πριν από τις εκλογές και ακύρωσε το έργο. Είχαν πει ότι κάτω από την πλατεία θα δημιουργούσαν υπόγειο γκαράζ. Όσο το είδατε εσείς μετά από 12 χρόνια το είδαμε κι εμείς. Το οικόπεδο βεβαίως σήμερα αποτελεί την …ασχήμια της πόλης.
 
 
      Το …ωραίο είναι ότι οι δεκάδες περίοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά γιατί … δήθεν παίρνουν αξία οι ιδιοκτησίες τους από τη δημιουργία της … δήθεν πλατείας. Κι αυτό επειδή το 1999 επί δημαρχίας Καμάρα το οικόπεδο απαλλοτριώθηκε (λάθος) αντί να αγοραστεί από το δήμο. Στην πρώτη περίπτωση η δαπάνη καλύπτεται ολόκληρη από το δήμο και στη δεύτερη κατά δυο τρίτα από το δήμο και κατά ένα τρίτο από τους περιοίκους του οικοπέδου.
 
 
      Όλα αυτά θα ήταν λεπτομέρειες αν η πόλη εξ αιτίας των χειρισμών εκείνων δεν στερείτο εδώ και 12 χρόνια κεντρικής πλατείας. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έγιναν πάντως προσπάθειες να προχωρήσει το έργο έστω και με πρόχειρη κατασκευή πλατείας. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο με 15-14 ψήφους πήρε τη μεγάλη απόφαση για την πλατεία. Δυστυχώς όμως εδώ και τρία χρόνια ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η στενή του ομάδα, όπως και παράγοντες εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, εμπόδισαν την κατασκευή κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Είναι φανερό ότι κάποιες δυνάμεις της περιοχής δεν θέλουν όχι μόνο τη νομιμότητα αλλά ούτε το καλό των κατοίκων.
 
 
      Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον επικεφαλής και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Φασούλα, μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Κώστα Ξανθόπουλο, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εργάζονται να μη χαθεί το έργο. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει και θα ανοίξει σύντομα το φάκελο και της πλατείας και της Λεωφόρου Ειρήνης, έργα που είχαν χρηματοδότηση και είχαν δημοπρατηθεί το 2010.
 
 
ΥΓ: Πριν από ένα χρόνο ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης σε έντυπο της παράταξης του εμφάνισε μακέτα της κεντρικής πλατείας. Όμως επρόκειτο για την μακέτα του έργου που είχε δημοπρατήσει το 2010 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλο. Ένα έργο που είχε καταψηφίσει και εν τέλει είχε ακυρώσει τότε ο νυν δήμαρχος με την στενή του ομάδα.

..
..
..

Την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης σχολιάζει η παράταξη "Συμμαχία Πολιτών" τονίζοντας πως "επτά σχολικές αίθουσες στεγάζονται σε κοντέινερ". 

Η παράταξη αναφέρει ότι "με προβλήματα, που όπως φαίνεται θα αυξάνονται στη διάρκεια της χρονιάς άνοιξαν τα σχολεία στο δήμο μας. Ρωτήσαμε έναν εκπαιδευτικό την επομένη του αγιασμού «πώς είναι η κατάσταση εφέτος;». Η απάντησή του ήταν άμεση και καθαρή «κάθε πέρσι και καλύτερα». Και δίκιο."

Υποστηρίζει πως "ο δήμος όλο και λιγότερο στηρίζει την εκπαίδευση. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι ότι αυτή τη χρονιά λειτουργούν επτά αίθουσες νηπιαγωγείων και δημοτικών σε κοντέϊνερ. Όταν ενώθηκαν οι δυο πόλεις το 2011 γινόταν μάθημα σε κοντέϊνερ σε τρεις τάξεις του 2ου δημοτικού σχολείου Λυκόβρυσης και ένα νηπιαγωγείο στη Λυκόβρυση (το 1ο) άρχισε να λειτουργεί σε ενοικιαζόμενη αίθουσα η οποία μάλιστα τα πρώτα χρόνια πλημμύριζε."

Αναφέρει ακόμα ότι "η κατάσταση αυτή στη Λυκόβρυση, 11 χρόνια μετά, πήγε μάλλον ένα βήμα πίσω. Προστέθηκε ένα κοντέϊνερ στο προαύλιο του 3ου νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης, με συνέπεια τα παιδιά να δυσκολεύονται να παίζουν στα διαλείμματα. Επίσης τα δυο νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο Μπενίση απέχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται, μόλις είκοσι μέτρα από τα μαρμαράδικα, τα οποία αντί να απομακρυνθούν από την πόλη, όπως υπόσχονταν επί χρόνια κάποιοι. Τώρα με τη διοίκηση του κ. Μαυρίδη και τις ευλογίες στελεχών της παράταξης του επεκτάθηκαν. Πότε θα απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης; Ποτέ. Το γιατί ας το απαντήσουν οι υπεύθυνοι, τους οποίους βεβαίως υπερψηφίζουν οι πολίτες της Λυκόβρυσης."

"Στην Πεύκη το πρόβλημα των αιθουσών … λύθηκε με τρία κοντέϊνερ που τοποθετήθηκαν στο οικόπεδο δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Η διοίκηση του δήμου φάνηκε ανέτοιμη και αδιάφορη να δώσει λύση στο πρόβλημα" προσθέτει. 

"Συμπέρασμα. Επτά αίθουσες το 2022 στεγάζονται σε κοντέϊνερ" τονίζει

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που επισκέφτηκε τους σχολικούς χώρους μαζί με ομάδα της παράταξης με δηλώσεις του κάλεσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο να φέρουν επιτέλους το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Το έχουμε ζητήσει πολλές φορές και γραπτά και προφορικά, αλλά δυστυχώς το αρνούνται. Γιατί δεν θέλουν να συνεννοηθούμε ώστε να φύγουν τα κοντέϊνερ από το δήμο μας και τα παιδιά μας να ζήσουν κανονικές συνθήκες στα πρώτα τους σχολικά θρανία;» τόνισε.


Δείτε ακόμα: Eurostat: Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα

         Από το γραφείο τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Πεύξης – Λυκόβρυσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Το θέμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι κι αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως τους χειμερινούς μήνες με την αποτυχία της διοίκησης του Δήμου να αντιμετωπίσει τα χιόνια. Για τη θερινή περίοδο δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί από το δήμαρχο για την προετοιμασία.

 

        Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις προσπάθειες που έκαναν ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η δημοτική ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία με επιστολή της στις 26 Μαΐου 2022 (αρ. Πρωτ. 27769) προς το δήμαρχο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωναν:

 

       « Υπερεπείγουσα είναι και η υπόθεση της πολιτικής προστασίας εν όψει του θέρους και όχι μόνο. Ο δήμος φιλοξενεί τρία υπέροχα δάση και είναι λογικό να ανησυχούμε όλοι. Τι κάνουμε λοιπόν, πώς έχουμε οργανωθεί, πώς προχωράμε προς τους θερινούς μήνες; Η αντιμετώπιση του χιονιά από τη διοίκηση του δήμου μας τα δυο τελευταία χρόνια ήταν και ασυντόνιστη και δυστυχώς και αναποτελεσματική».

 

       Όταν δε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη και εντελώς αυθαίρετη ενέργεια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου (θητεία κ. Φωκιανού) να μεταφέρει την μεγάλη κινητή δεξαμενή νερού, 25.000 λίτρων, από το δάσος Κάσδαγλη (τμήμα Πεύκης) στο ... λαχανόκηπο της Λυκόβρυσης, για να ποτίζονται τα ...ζαρζαβατικά, αντι να προστατεύεται το δάσος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσελέντας, έδωσε στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μια απίστευτη εξήγηση.

 

      Είπε λοιπόν πως μετέφεραν (στα κρυφά, χωρίς απόφαση του ΔΣ) την μεγάλη δεξαμενή στο λαχανόκηπο, γιατί είναι ...κλειστή στο επάνω μέρος και τα ελικόπτερα δεν θα μπορούσαν να ανεφοδιαστούν σε περίπτωση ανάγκης. «Τι είναι αυτά; Αντι να την επαναφέρετε άμεσα στο δάσος προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Μα αυτές οι δεξαμενές είναι για να στηρίζουν την πυρόσβεση στα πρώτα λεπτά που είναι κρίσιμα ώσπου να φθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και ενδεχομένως τα εναέρια μέσα» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης. Η δεξαμενή είχε τοποθετηθεί το 2009 επί θητείας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στο δάσος Κάσδαγλη (είναι το δάσος που ενώνει την Πεύκη με τη Λυκόβρυση) την περίοδο που έγιναν μεγάλες κινήσεις για την φύλαξη των δασών.

 

Υ.Γ. 1: Η δεξαμενή νερού μεταφέρθηκε στο λαχανόκηπο επι θητείας κ. Φωκιανού αλλά τέθηκε σε λειτουργία πολύ αργότερα επί θητείας του κ. Μαυρίδη. Οι παρακλήσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ να παραμείνει στο δάσος για να το προστατεύσει όταν και εάν χρειαστεί έχουν πέσει στο κενό. Δυστυχώς...

Υ.Γ. 2: Ακόμη περιμένουμε να μας ενημερώσει ο δήμος για το εθελοντικό σώμα στο δήμο μας. Από πόσα μέλη αποτελείται;

Υ.Γ. 3: Γιατί ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης έδωσε άδεια την περίοδο αυτή, που είναι κρίσιμη, στον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας;

Υ.Γ. 4: Σε πόσους κατόχους οικοπέδων έστειλε ο δήμος μας επιστολές (επί αποδείξει) για να καθαρίσουν τα οικόπεδα; Πόσοι ανταποκρίθηκαν;

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο