Displaying items by tag: μαυριδης

..

..

..

 Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με βασικό θέμα την  έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης.

Εντυπωσιακό στοιχείο της συνεδρίασης η απουσία του Δημάρχου Τάσου Μαυριδη από τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος

 

 

Tagged under

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Στην εκδήλωση με θέμα «Το Περιβάλλον μας στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

 

      Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που μίλησε για την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης του Ποικίλου Όρους. Τόνισε, ότι το βουνό μπορεί να αποτελέσει την οικολογική ασπίδα απέναντι στην αύξηση της θερμοκρασίας και τη ρύπανση. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναδάσωση και αυτά τα κονδύλια θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για το Ποικίλο Όρος μετά από διεκδίκησή τους από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο. Η επένδυση σε ένα καθαρότερο περιβάλλον είναι και βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

    Στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, δρ. Ευθύμιος Λέκκας. Πέραν από τον κ. Μαυρίδη στο ΚΥΒΕ βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, και Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.

..
..
..

Δεύτερη φορά σε ένα μήνα οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πήραν την κατάσταση στα χέρια και εισέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο επιβάλλοντας να συζητηθούν τα προβλήματα τους. Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ο Δήμαρχος, όμως, αποχώρησε από την αίθουσα και συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Η πόλη βρωμάει. Πρώτη φορά βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση”

Βασικό θέμα των κατοίκων είναι η κατάσταση με την καθαριότητα της πόλης. Όπως σχολιάστηκε από πολλές τοποθετήσεις τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα, τα σκουπίδια δε μαζεύονται ενώ κάτοικος της Κάτω Πεύκης χαρακτήρισε την γειτονιά της ως χωματερή. Αντίστοιχα κάτοικος του Ηλιακού Χωριού τόνισε πως η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστική της κατάστασης η παρακάτω δήλωση:

“Ζω στα όρια με άλλο Δήμο και η κατάσταση με την καθαριότητα είναι απίστευτη. Αν κοιτάξει κανείς τον δρόμο καταλαβαίνει πού αρχίζει ο ένας Δήμος και πού ο άλλος!

Τάσος Μαυρίδης: Πράγματι η κατάσταση δεν είναι καλή

Το παραπάνω παραδέχτηκε κατά κάποιο τρόπο ο Δήμαρχος λέγοντας πως δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Σημείωσε, όμως, πως “κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή”.


Άλλοι κάτοικοι, μάλιστα, έκρουσαν και τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάλειψη των δασών και τις πυρκαγιές. Όπως σχολίασαν, τα άλση της πόλης είναι παρατημένα με πολλά πεσμένα κλαδιά και χόρτα. “Πολλά παρατημένα χόρτα. Ένας να αφήσει τσιγάρο θα πιάσουμε φωτιά” δήλωσε χαρακτηριστικά μία δημότισσα. “Το χειρότερο είναι στο δάσος Κάρδαρη. Παράνομες επεκτάσεις, ανοίγουν δρόμοι, κόβονται δέντρα. Είναι ο πνεύμονας της Πεύκης και τον έχετε παρατήσει” πρόσθεσε.

Σφοδρά “πυρά” για την Κύμης

Έντονη κριτική δέχτηκε ο Τάσος Μαυρίδης για τους χειρισμούς του στο θέμα. Οι κάτοικοι εξήγησαν πως και πλήττονται πολλές ιδιοκτησίες και ξεκινάει το έργο χωρίς να έχουν αποφασιστεί τα αντισταθμιστικά έργα, που θα αναπληρώσουν τον χαμένο ελεύθερο χώρο και το πράσινο. “Επί Δημαρχίας Κωνσταντινίδη έλεγε <<θα βάλω το κορμί μου μπροστά για να μη γίνει ο δρόμος πάνω και χαλάσουμε την περιοχή>>. Τώρα καταφέρνουμε να φτιάξουμε τον δρόμο από κάτω και να χαλάσουμε και την περιοχή.” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος.

 

Αρνητικά σχολιάστηκε και η έλλειψη διαβούλευσης σε σχέση με τη διάνοιξη της Κύμης με τους κατοίκους να ζητούν συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν διεξοδικά. Αναφορά έγινε και στην καθυστέρηση του Δημάρχου να λάβει τα σχέδια για το έργο και όλες τις σχετικές μελέτες.

Κυκλοφοριακό χάος

Αρκετοί δημότες αναφέρθηκαν στα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης περιγράφοντας μία αρκετά επικίνδυνη κατάσταση. Κάτοικος επί της Καζαντζάκη πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή με τα φορτηγά να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. “Αυτοκίνητα κλείνουν την είσοδο και δεν μπορούμε να περάσουμε το καροτσάκι με το παιδί μας” σημείωσε ενώ τόνισε πως “ ήμουν εδώ το 19 με 40 υπογραφές για αίτημα σχετικά με προβλήματα μας και το κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή”. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση κι έτσι αγανακτισμένος αναρωτήθηκε: “Όταν καταθέτουμε ένα υπόμνημα/αίτημα δεν το κοιτάει κανένας; Δεν ντρέπονται;” Άλλος δημότης αναρωτήθηκε εάν η Καζαντζάκη είναι πεζόδρομος ή δρόμος. “Εάν είναι δρόμος γιατί δεν έχουμε πεζοδρόμια; Εάν δεν είναι δρόμος γιατί περνάνε αυτοκίνητα;” συνέχισε.

 

2 φωτο από το προφίλ της κ. Μαρίτας Κουρούπη

 

 Δείτε ακόμα: JP Morgan: Έρχεται παγκόσμιος οικονομικός “τυφώνας” (video)

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο