Displaying items by tag: θεοδωρακοπουλος

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 01:00

Ανεξάρτητος ο Κώστας Ξανθόπουλος

..

..

..

 Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από σήμερα δηλώνει ο Κώστας Ξανθόπουλος. Με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι ο κύκλος της παρουσίας του στην παράταξη της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου έκλεισε και τις προσεχείς ημέρεςθα εξηγήσει και τους λόγους 

 

 

        Από το γραφείο τύπου της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
 
        Η Πεύκη είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της χώρας που δεν έχει κεντρική πλατεία. Το σημείο αναφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών ήταν το αναψυκτήριο δίπλα στο δημαρχείο, που για πολλά χρόνια ονομαζόταν Flocafe. Τώρα έκλεισε κι αυτό.
 
 
       Ο χώρος της πλατείας, έκτασης 3.700μ2 που βρίσκεται στις οδούς Κουντουριώτου-Δαγκλή- Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της πόλης μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Το οικόπεδο που είχε απαλλοτριωθεί το 1999 μετά από πολλές περιπέτειες κι αφού εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια από τη Νομαρχία δημοπρατήθηκε τελικά το 2010 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και μάλιστα είχε επιλεγεί ο μειοδότης εργολάβος, έκπτωση πάνω από 50%. Στην ίδια εργολαβία ήταν και η ριζική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η οποία θα γινόταν ο ωραιότερος και μεγαλύτερος (μήκους 1.150 μ.) δρόμος περιπάτου των Βορίων Προαστείων. Κανονικά στα τέλη του 2011 η πόλη θα είχε μια υπέροχη πλατεία και βεβαίως τον κεντρικό δρόμο, αφού η χρηματοδότηση είχε εγκαίρως εξασφαλιστεί.
 
 
       Στις εκλογές όμως, δυο μήνες αργότερα, του ενοποιημένου με τη Λυκόβρυση δήμου πρώτος αναδείχτηκε ο τότε δήμαρχος Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, ο οποίος «πάγωσε» αμέσως την κατασκευή του έργου χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ΔΣ τυπικά ήρθε το 2014 λίγο πριν από τις εκλογές και ακύρωσε το έργο. Είχαν πει ότι κάτω από την πλατεία θα δημιουργούσαν υπόγειο γκαράζ. Όσο το είδατε εσείς μετά από 12 χρόνια το είδαμε κι εμείς. Το οικόπεδο βεβαίως σήμερα αποτελεί την …ασχήμια της πόλης.
 
 
      Το …ωραίο είναι ότι οι δεκάδες περίοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά γιατί … δήθεν παίρνουν αξία οι ιδιοκτησίες τους από τη δημιουργία της … δήθεν πλατείας. Κι αυτό επειδή το 1999 επί δημαρχίας Καμάρα το οικόπεδο απαλλοτριώθηκε (λάθος) αντί να αγοραστεί από το δήμο. Στην πρώτη περίπτωση η δαπάνη καλύπτεται ολόκληρη από το δήμο και στη δεύτερη κατά δυο τρίτα από το δήμο και κατά ένα τρίτο από τους περιοίκους του οικοπέδου.
 
 
      Όλα αυτά θα ήταν λεπτομέρειες αν η πόλη εξ αιτίας των χειρισμών εκείνων δεν στερείτο εδώ και 12 χρόνια κεντρικής πλατείας. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έγιναν πάντως προσπάθειες να προχωρήσει το έργο έστω και με πρόχειρη κατασκευή πλατείας. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο με 15-14 ψήφους πήρε τη μεγάλη απόφαση για την πλατεία. Δυστυχώς όμως εδώ και τρία χρόνια ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η στενή του ομάδα, όπως και παράγοντες εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, εμπόδισαν την κατασκευή κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Είναι φανερό ότι κάποιες δυνάμεις της περιοχής δεν θέλουν όχι μόνο τη νομιμότητα αλλά ούτε το καλό των κατοίκων.
 
 
      Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον επικεφαλής και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Φασούλα, μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Κώστα Ξανθόπουλο, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εργάζονται να μη χαθεί το έργο. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει και θα ανοίξει σύντομα το φάκελο και της πλατείας και της Λεωφόρου Ειρήνης, έργα που είχαν χρηματοδότηση και είχαν δημοπρατηθεί το 2010.
 
 
ΥΓ: Πριν από ένα χρόνο ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης σε έντυπο της παράταξης του εμφάνισε μακέτα της κεντρικής πλατείας. Όμως επρόκειτο για την μακέτα του έργου που είχε δημοπρατήσει το 2010 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλο. Ένα έργο που είχε καταψηφίσει και εν τέλει είχε ακυρώσει τότε ο νυν δήμαρχος με την στενή του ομάδα.

..

..

..

Ανακοίνωση της παράταξης του πρ. Δημάρχου Πεύκης 

  Η μεγαλύτερη παιδική χαρά της Κάτω Πεύκης, η οποία όταν ανακαινίστηκε ριζικά το 2009, επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ήταν μια από τις καλύτερες παιδικές χαρές των Βορείων Προαστείων, παραμένει κλειστή επί τρία και πλέον χρόνια. Ναι καλά διαβάσατε. ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.

 

  Στις ερωτήσεις του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και των μελών της παράταξης Κατερίνας Φασολά, Φραντζέσκας Αλεξοπούλου και Κώστα Ξανθόπουλου , ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι υπόλοιποι αξιωματούχοι δεν ...κατάφεραν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις. «Είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρονται να ανοίξουν μια παιδική χαρά ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΟΛΟ, που βρίσκεται δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και κοντά στο 5ο Νηπιαγωγείο. Όμως τρία και πλέον χρόνια αδιαφορούν . Είναι μια ομάδα κουρασμένη, η οποία έχει αφήσει την πόλη τα τελευταία χρόνια στο ...έλεος του Θεού».

 

Δείτε ακόμα:       Μάριος Ψυχάλης: Ενώνουμε δυνάμεις για να αλλάξουμε την πόλη

 

  Και κατέληξε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Αυτή η παιδική χαρά συγκέντρωνε πολλές δεκάδες παιδιά καθημερινά. Γιατί το 2009 την είχαμε εντάξει στο πλαίσιο της δημιουργίας της «γειτονιάς των νέων» με την ανάπλαση και του γηπέδου μπάσκετ και τέννις που βρισκόταν εγκαταλελειμμένο. Κι όμως αυτή την όμορφη γειτονιά την υποβάθμισαν προκλητικά».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο