Displaying items by tag: ευδαπ

     Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός εργασίας,Κωστής Χατζηδάκης - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

 

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, του ΟΑΕΔ και της ΕΥΔΑΠ από τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Χάρη Σαχίνη, με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2011. Με τη σύμβαση αυτή εξασφαλίζεται η οριστική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος στο δίκτυο ακαθάρτων του Ηλιακού Χωριού.

 

    Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την επέκταση - ανακατασκευή του υπάρχοντος δικτύου ακαθάρτων του Ηλιακού Χωριού από την ΕΥΔΑΠ, ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική και να επιτευχθεί η παραλαβή και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού από την ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΔΑΠ θα αναλάβει την κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 1.230 μέτρων, την κατασκευή 40 φρεατίων επίσκεψης, καθώς και την κατασκευή 145 συνδέσεων των ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων (τριτεύον δίκτυο), χωρίς χρέωση των ιδιοκτητών.

 

   Τα παραπάνω θα κατασκευαστούν με βάση μελέτη που εκπονήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, αξιοποιώντας την προγενέστερη μελέτη του Δήμου. Το συνολικό έργο ύψους 585.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της περιόδου συντήρησης, η κυριότητα και διαχείριση του δικτύου θα περιέλθει στην ΕΥΔΑΠ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και το Δ.Σ. ΟΑΕΔ να εγκρίνει τη σκοπιμότητα χρηματοδότησης της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί οριστική λύση στο πάγιο αίτημα των οικιστών.

 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έδωσε αντίτυπα του βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης και παρουσιάζει την ιστορία του Δήμου και των δύο δημοτικών ενοτήτων στον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μετά την υπογραφή πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στο Ηλιακό Χωριό.

 

   Σε δήλωσή του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: «Η υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του ΟΑΕΔ, της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έρχεται να δώσει επιτέλους λύση σε αυτό το απαράδεκτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 450 οικογένειες στον οικισμό εργατικών κατοικιών Ηλιακό Χωριό. Εκτός όμως από αυτό, έχει κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Το Ηλιακό Χωριό έγινε πριν από μερικές δεκαετίες ως ένα έργο καινοτομίας. Καινοτομία που έχει σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Από εκεί και μετά, παρατηρήθηκαν δυστυχώς σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Προώθησα λοιπόν από την πρώτη στιγμή αυτό το έργο για δύο λόγους: πρώτον, διότι διετέλεσα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και δεύτερον, διότι τώρα είμαι προϊστάμενος του ΟΑΕΔ, ο οποίος έπρεπε να αναλάβει τη σχετική υποχρέωση. Θα είμαι δίπλα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, για να αντιμετωπίσουμε μαζί και τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα στο Ηλιακό Χωριό, αλλά και γενικά στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης».

 

   Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης σημείωσε: «Άλλη μια χρονίζουσα εκκρεμότητα του τέως ΟΕΚ, που ταλαιπώρησε άδικα τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, οδεύει προς οριστική επίλυση, χάρη στη συνεργασία και στις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά ένα-ένα όλα τα «βάρη» και τις παθογένειες του παρελθόντος που κληρονόμησε ο ΟΑΕΔ και να δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία των δικαιούχων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη βούληση του να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος, καθώς και τον Δήμαρχο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την αγαστή συνεργασία».

 

   Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης δήλωσε: «Η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης δίνει στην ΕΥΔΑΠ τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα με ταχείς ρυθμούς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς θα μπορέσουμε να λύσουμε το χρονίζον πρόβλημα αποχέτευσης στο Ηλιακό Χωριό συμβάλλοντας σε μια βιώσιμη επόμενη μέρα. Με όπλο την υψηλή τεχνογνωσία και την ποιότητα έργου της ΕΥΔΑΠ, θα δώσουμε στους κατοίκους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της εταιρείας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη δημοτική αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και την ηγεσία του ΟΑΕΔ για την αποφασιστική διαχείριση του θέματος που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, γι’ αυτό και ξεκινούμε άμεσα την υλοποίηση. Θέτουμε ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες έχουμε δραστηριότητες».

 

    Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης υπογράμμισε: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας, καθώς ένα μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών για τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού βρίσκει τη λύση του και μάλιστα χωρίς δική τους επιβάρυνση ή επιβάρυνση του Δήμου μας. Βάση της προγραμματικής σύμβασης στην οποία υπογράψαμε ο ΟΑΕΔ, που είναι καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ, χρηματοδοτεί την ΕΥΔΑΠ, που έχει την τεχνογνωσία, ώστε να πραγματοποιήσει το έργο ‘Επέκταση και ανακατασκευή αγωγών δικτύου αποχέτευσης’ προϋπολογισμού 640.000,00€. Ως Δήμος όλο αυτό το χρονικό διάστημα πιέσαμε με κάθε τρόπο και προωθήσαμε τη λύση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρη Σαχίνη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Οργανισμών και του Δήμου μας για την αγαστή συνεργασία και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά ενεργεί, δείχνοντας το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον του, ώστε να λυθεί ταχύτερα ένα ακόμα ζήτημα του Δήμου μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος με μοναδικό μέλημα την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηλιακού Χωριού.»

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περάματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Λύση στα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής του Άνω Περάματος πρόκειται να δώσει η κατασκευή από την ΕΥΔΑΠ τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, που θα εκτείνεται από την Λεωφόρο Σχιστού μέχρι και το Δυτικό άκρο του Δήμου Περάματος.

 

   Η μελέτη για το εν λόγω έργο εκπονήθηκε το 2018 και αυτή η σημαντική εξέλιξη δικαιώνει πλήρως τους διαρκείς αγώνες και τις διεκδικήσεις του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και της Δημοτικής Αρχής, που είχαν καταστήσει σαφές, στην προηγούμενη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στη σημερινή, πως το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας.

 

   Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού και η αυτοτέλεια της υδροδότησης, ανεξάρτητα από διακοπές ρεύματος και βλάβες σε αντλιοστάσια, αλλά και από άλλες συνθήκες που δημιουργούσαν προβλήματα. Έτσι επί της ουσίας με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής επιλύεται ένα διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου Περάματος.

 

   Δείτε κι αυτό: Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού – Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις (video)

 

   Ο αγωγός θα είναι μήκους πολλών χιλιομέτρων, ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα κατασκευαστεί με σύγχρονα υλικά, ώστε να συνεισφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου, που αναβαθμίζει τις συνθήκες ύδρευσης στην περιοχή.

 

   Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

 

   «Ένα ακόμη έργο πνοής, αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Περάματος, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η μελέτη για την κατασκευή του αγωγού εκπονήθηκε το 2018, με την τότε διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να κατανοεί το δίκαιο αίτημά μας.

Μετά από συνεχείς πιέσεις και διεκδικήσεις, η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έρχεται να υπογράψει την έναρξη αυτού του έργου.

Με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, το Άνω Πέραμα θα αποκτήσει ένα δίκτυο σύγχρονο με παροχή νερού, χωρίς προβλήματα στην πίεση ή διακοπές.

Η εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο που υλοποιείται από την ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα και να ξεκινήσει.

Αναμφίβολα, το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο, αφού είναι συνυφασμένο με το μέλλον αυτής πόλης».

 

   Δείτε κι αυτό: Συνάντηση του Δημάρχου Περάματος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας

Published in Περάματος

    Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων - Ν.Περάμου - Κινέτας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

  Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/07 υπερψηφίστηκε η σύμβαση του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ, η παραχώρηση δηλαδή όλων των υποδομών ύδρευσης –αποχέτευσης και η λειτουργία τους στην εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία.

 

  Από την αντιπολίτευση, άλλοι ψήφισαν ανεπιφύλακτα υπέρ, άλλοι με επιφυλάξεις για τους όρους κι άλλοι κατά ζητώντας να παραμείνει η ύδρευση στην ΔΕΥΑΜ. Με την τοποθέτησή της αυτή φαίνεται καθαρά πως δεν είναι διατεθειμένη να δώσει κανέναν αγώνα για νερό-δημόσιο αγαθό, αφού στηρίζει την γενικότερη πολιτική που θέλει οι ανάγκες του λαού να μετατρέπονται σε εμπόρευμα.

 

  Ο δημοτικός μας σύμβουλος Α. Χοροζάνης ψήφισε «παρών» ακριβώς για να δείξει πως είτε το δίκτυο παραμείνει στη ΔΕΥΑΜ είτε εκχωρηθεί στην ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για φθηνό, επαρκές και ποιοτικό νερό.

 

  Δεν δόθηκε ουσιαστικά καμιά απάντηση στα καίρια ερωτήματα που είχαμε θέσει. Στεκόμαστε σε δύο: Τι θα γίνει με τις περιοχές του Δήμου που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους (Ν. Πέραμος, Νέα Ζωή, Αλεποχώρι, Κινέτα, Καβελάρης, Ζάχουλη, Μάζι); Καμία ξεκάθαρη απάντηση, προφορικές «διαβεβαιώσεις» και αοριστολογίες. Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ που έτσι κι αλλιώς είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι» λόγω της σύμβασής τους; Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να γίνουν προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η δημοτική Αρχή και η ΕΥΔΑΠ απαντούν προφορικά, γενικά και αόριστα. Δεν υπάρχει καμιά δέσμευση στη Σύμβαση, αφού βασικός κανόνας της ΕΥΔΑΠ ΑΕ. που λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και μεθοδεύεται η παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, είναι αυτός του «κόστους-οφέλους». Αν κάποιες περιοχές κριθούν «ασύμφορες» για την Εταιρεία, τότε θα πουν το νερό νεράκι! Οι εργαζόμενοι με δικαιώματα είναι «βαρίδι» για την κερδοφορία της κι επομένως στόχος της είναι να το πετάξει από πάνω της!

 

  Καλούμε τον λαό των Μεγάρων να μην υποκύψει στο δίλημμα που στέλνει το νερό από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, να μην παραιτηθεί από τον αγώνα για νερό- δημόσιο αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Ο χαρακτήρας του νερού ως αγαθού μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Διαχείρισης του νερού. Το κράτος όμως δεν είναι ουδέτερο στον καπιταλισμό και λειτουργεί προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως της ΕΥΔΑΠ.

 

  Επομένως ο αγώνας του λαού για το νερό του, όπως και για την Υγεία του και την Παιδεία του συνδέεται με την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και την πάλη του για την ανατροπή του συστήματος ως την οριστική νίκη, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.

Published in Μεγαρέων

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο