Γ. Θεοδωρακόπουλος: Σε επτά αίθουσες κοντέινερ κάνουν μάθημα στο Δήμο μας

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 12:55 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Γ. Θεοδωρακόπουλος: Σε επτά αίθουσες κοντέινερ κάνουν μάθημα στο Δήμο μας Γ. Θεοδωρακόπουλος: Σε επτά αίθουσες κοντέινερ κάνουν μάθημα στο Δήμο μας Γ. Θεοδωρακόπουλος: Σε επτά αίθουσες κοντέινερ κάνουν μάθημα στο Δήμο μας
|||||

..
..
..

Την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης σχολιάζει η παράταξη "Συμμαχία Πολιτών" τονίζοντας πως "επτά σχολικές αίθουσες στεγάζονται σε κοντέινερ". 

Η παράταξη αναφέρει ότι "με προβλήματα, που όπως φαίνεται θα αυξάνονται στη διάρκεια της χρονιάς άνοιξαν τα σχολεία στο δήμο μας. Ρωτήσαμε έναν εκπαιδευτικό την επομένη του αγιασμού «πώς είναι η κατάσταση εφέτος;». Η απάντησή του ήταν άμεση και καθαρή «κάθε πέρσι και καλύτερα». Και δίκιο."

Υποστηρίζει πως "ο δήμος όλο και λιγότερο στηρίζει την εκπαίδευση. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι ότι αυτή τη χρονιά λειτουργούν επτά αίθουσες νηπιαγωγείων και δημοτικών σε κοντέϊνερ. Όταν ενώθηκαν οι δυο πόλεις το 2011 γινόταν μάθημα σε κοντέϊνερ σε τρεις τάξεις του 2ου δημοτικού σχολείου Λυκόβρυσης και ένα νηπιαγωγείο στη Λυκόβρυση (το 1ο) άρχισε να λειτουργεί σε ενοικιαζόμενη αίθουσα η οποία μάλιστα τα πρώτα χρόνια πλημμύριζε."

Αναφέρει ακόμα ότι "η κατάσταση αυτή στη Λυκόβρυση, 11 χρόνια μετά, πήγε μάλλον ένα βήμα πίσω. Προστέθηκε ένα κοντέϊνερ στο προαύλιο του 3ου νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης, με συνέπεια τα παιδιά να δυσκολεύονται να παίζουν στα διαλείμματα. Επίσης τα δυο νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο Μπενίση απέχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται, μόλις είκοσι μέτρα από τα μαρμαράδικα, τα οποία αντί να απομακρυνθούν από την πόλη, όπως υπόσχονταν επί χρόνια κάποιοι. Τώρα με τη διοίκηση του κ. Μαυρίδη και τις ευλογίες στελεχών της παράταξης του επεκτάθηκαν. Πότε θα απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης; Ποτέ. Το γιατί ας το απαντήσουν οι υπεύθυνοι, τους οποίους βεβαίως υπερψηφίζουν οι πολίτες της Λυκόβρυσης."

"Στην Πεύκη το πρόβλημα των αιθουσών … λύθηκε με τρία κοντέϊνερ που τοποθετήθηκαν στο οικόπεδο δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Η διοίκηση του δήμου φάνηκε ανέτοιμη και αδιάφορη να δώσει λύση στο πρόβλημα" προσθέτει. 

"Συμπέρασμα. Επτά αίθουσες το 2022 στεγάζονται σε κοντέϊνερ" τονίζει

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που επισκέφτηκε τους σχολικούς χώρους μαζί με ομάδα της παράταξης με δηλώσεις του κάλεσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο να φέρουν επιτέλους το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Το έχουμε ζητήσει πολλές φορές και γραπτά και προφορικά, αλλά δυστυχώς το αρνούνται. Γιατί δεν θέλουν να συνεννοηθούμε ώστε να φύγουν τα κοντέϊνερ από το δήμο μας και τα παιδιά μας να ζήσουν κανονικές συνθήκες στα πρώτα τους σχολικά θρανία;» τόνισε.


Δείτε ακόμα: Eurostat: Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο